Ακολουθήστε μας
  facebook   youtube
Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο των κρυστάλλων και των ορυκτών και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ανακαλύψτε τον και επιτρέψτε να γίνει ο καθοδηγήτης σας στην εσωτερική σας αναζήτηση. Shakila Ιωάννα Μπράτη.
 
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας

E-mail

Κρυσταλοθεραπεία » Ενεργειακά Κέντρα και Ορυκτά

Ενεργειακά Κέντρα - Chakra
Η λέξη chakra στα σανσκριτικά σημαίνει "τροχός" επειδή το κάθε ενεργειακό κέντρο έχει περιστροφική κίνηση για να έλκει ή να εκπέμπει ενέργεια. Τα chakra λειτουργούν σαν κεραίες που μας μεταφέρουν ενεργειακές δονήσεις και μας συνδέουν με όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον, στη φύση και στο σύμπαν.

Υπάρχουν 7 βασικά ενεργειακά κέντρα, 21 δευτερεύοντα, 49 δευτερεύοντα των δευτερευόντων και άπειρα ακόμη μικρότερα. Τα 7 βασικά κέντρα ενώνονται με τη σπονδυλική στήλη και εκφράζονται στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του κορμού. Μέσα στη σπονδυλική στήλη διαφυλάσσεται το κεντρικό ενεργειακό κανάλι, η σουσούμνα. Γύρω από τα 7 βασικά κέντρα ελίσσονται και διασταυρώνονται με τη σουσούμνα 2 ακόμη κανάλια, η ίντα και η πιγκάλα. Είναι ευνόητο ότι όσο πιο συνειδητοί είμαστε στην εργασία με τα ενεργειακά μας κέντρα, τόσο περισσότερο αυτά θα δυναμώνουν με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται παρατήρηση για να κατανοήσουμε ποιο κέντρο έχουμε θέσει σε υπερλειτουργία και ποιο σε υπολειτουργία ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε στη ζωή μας, και σε μια δεύτερη φάση ποια μορφή ποιότητας είναι αυτή που εξαντλούμε από το κέντρο που υπερλειτουργεί και ποια είναι η αιτία αποδυνάμωσης του κέντρου που υπολειτουργεί. 

Τα chakra δονούνται ανάλογα με την ενέργεια που διαθέτει το σύστημά μας. Για να διατηρήσουμε μία υγιή κατάσταση, έχουμε ανάγκη από καθημερινή ρύθμιση που επιτυγχάνετε με διαλογισμό και αναπνοές που τροφοδοτούν το σύστημά μας με τσι και διευκολύνουν τη ροή του σε όλο το σώμα. Κλείνοντας αυτή τη μικρή εισαγωγή ενός τόσου μεγάλου θέματος, θα ήθελα η εικόνα που θα δημιουργήσετε στο νου σας να μην είναι μικροί στρόβιλοι σε κάποια σημεία του ανθρώπινου σώματος, αλλά να αισθανθείτε ότι όλα τα κέντρα ενώνονται, ότι το ένα κέντρο επηρεάζει τη ροή του άλλου και ότι η ενέργεια κυλά στο σύστημά μας όπως συμβαίνει σε ένα ποτάμι με χιλιάδες παρακλάδια που ενώνονται ξανά και ξανά για να δημιουργήσουν λίμνες και ωκεανούς.Ενεργειακά Κέντρα - Chakra
1ο Ενεργειακό Κέντρο - Moulandara


Νόημα «Ρίζα» «Βάση» και «Στήριγμα»

Χρώμα Κόκκινο

Αίσθηση Όσφρηση

Στοιχείο Γη

Φωνήεν Ου

Ήχος LAM

Θέση Στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στον κόκκυγα

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Οστά, Δόντια, Νύχια, Γόνατα, Σπονδυλική στήλη, Μέση, Νεφρά, Κόλον, Ιερό Οστό, Κόκκυγας, Ουροδόχος Κύστη, Προστάτης Αδένας, Πρωκτός

Αντίστοιχοι Αδένες Επινεφρίδια

Αιθέρια Έλαια Γαρύφαλλο, Πατσουλί, Μοσχοκάρυδο, Κανέλλα, Κόκκινο Θυμάρι, Μαύρο Πιπέρι, Τζίντζερ

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ένα κόκκινο, φωτεινό ήλιο που ανατέλει και σας γεμίζει ζωντάνια

Αναπνοή Εισπνοή αργά από τη μύτη σας στην κοιλιά σας. Κρατήστε την αναπνοή σας και συσπάστε το σφιγκτήρα σας όσο δυνατότερα μπορείτε 7 φορές. Χαλαρώστε και εκπνεύστε από το στόμα.

Ορυκτά Γρανάδα, Αιματίτης, Αχάτης Μαύρος, Όνυχας, Καπνίας, Μαύρη Τουρμαλίνη, Οψιδιανός, Κόκκινος Ίασπις

Πολύτιμοι Λίθοι Ρουμπίνι

Αυτό το ενεργειακό κέντρο μας ενώνει με τον φυσικό κόσμο.

Από εδώ δραστηριοποιούνται και εκφράζονται οι βασικές μας ανάγκες, όπως είναι η επιβίωση και η θέληση για ζωή. Μας δίνει τη δύναμη να αποδεχτούμε τον ρόλο μας επάνω στη Γη και τη δύναμη για να τον κάνουμε πράξη. To τσάκρα της βάσης είναι αυτό που θα στηρίξει την οποιαδήποτε απόφασή μας στη ζωή, από την υλική εξασφάλιση μέχρι την επαφή μας με την ενέργεια κουνταλίνη. Μας δίνει το θάρρος να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε στόχους, να τους διεκδικήσουμε και να τους πετύχουμε.   

Όταν το κέντρο βάσης δυσλειτουργεί, αγκιστρωνόμαστε με κατακτητικές επιθυμίες σε καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι θετικά για εμάς. Η δυσαρμονία αυτού του κέντρου επιφέρει δυσκολία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και δημιουργεί ξεσπάσματα θυμού και βίας που εναλλάσσονται με έντονα συναισθήματα μοναξιάς και απώλειας.

Στο κέντρο βάσης αποθηκεύονται οι φόβοι που έχουν να κάνουν με διάφορες μορφές θανάτου (σωματικός θάνατος, χωρισμός, απόρριψη).

 

1ο Ενεργειακό Κέντρο - Moulandara
2o Ενεργειακό Κέντρο - Swadhisthana

Νόημα  «Η Γλυκύτητα είναι η δική μου κατοικία»

Χρώμα  Πορτοκαλί

Αίσθηση Γεύση

Στοιχείο Νερό

Φωνήεν Όου

Ήχος Vam

Θέση Μεταξύ πρώτου κοκκυγικού και πέμπτου οσφυϊκού σπονδύλου

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Αναπαραγωγικά όργανα, Μήτρα, Σάλπιγγες, Προστάτης. Σχετίζεται και με την κίνηση των υγρών του σώματος. Λεμφικό Σύστημα

Αντίστοιχοι Αδένες Ωοθήκες, Όρχεις

Αιθέρια Έλαια  Ιλάγκ-Ιλάγκ, Γιασεμί,Σανδαλόξυλο,Τζίντζερ, Νερολί, Ιεροβότανο, Μαστιχέλαιο, Πατσουλί, Κρίνος

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε μία υπέροχη πανσέληνο με το φως της να διαγράφεται σε μία λίμνη και να κολυμπάτε σε αυτή νιώθοντας απόλυτη χαλάρωση

Αναπνοή Εισπνοή από το στόμα στο στήθος σας. Κρατήστε για λίγο και αφήστε τον αέρα να πάει στη κοιλιά σας. Εκπνοή ολοκληρωτικά από το στόμα.

Ορυκτά Καρνεόλης, Χαλαζίας με ρουτίλιο, Κοράλλι

Πολύτιμοι Λίθοι Αυτοκρατορικό Τοπάζι

Το δεύτερο κέντρο αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα. Από εκεί πηγάζει η ενέργεια να δημιουργήσουμε μια ζωή γεμάτη αρμονία και πληρότητα για εμάς και τους γύρω μας. Μέσα από την ομαλή ροή του κέντρου αυτού μας δίνεται η δυνατότητα να απορροφάμε ζωτική ενέργεια, να εκφραζόμαστε χωρίς ενοχές ιδιαίτερα στο αντίθετο φύλο, να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε τη ζωή και τον ερωτισμό μας, να επιτρέπουμε την αφθονία και να κάνουμε σωστή διαχείριση των χρημάτων.

Όταν σε αυτό το κέντρο υπάρχει δυσαρμονία, αμφισβητούμε την αξία μας και ψάχνουμε απεγνωσμένα την έγκριση από τους άλλους.

Καταπιέζουμε την ανάγκη της ερωτικής επαφής και καταλήγουμε ψυχροί. Ακόμα και αν έχουμε σύντροφο που αγαπάμε, μπορεί να φοβόμαστε την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή. Ίσως όμως να συμβεί και το αντίθετο, η αντίδραση, να δημιουργούμε δηλαδή πολλές ερωτικές επαφές, που τις περισσότερες φορές κρύβουν την άρνησή μας για τη μοναξιά που βιώνουμε.

Συνήθως, τα άτομα που έχουν δυσλειτουργία στο τσάκρα του ιερού, έχουν απρόσμενες εκρήξεις θυμού.
2o Ενεργειακό Κέντρο - Swadhisthana
3o Ενεργειακό Κέντρο - Manipura

Νόημα «Λαμπερός Λίθος» ή « Η Πολιτεία των πολύτιμων Λίθων»

Χρώμα Κίτρινο - Χρυσαφί

Αίσθηση Όραση

Στοιχείο Φωτιά

Φωνήεν Ο

Ήχος Ram

Θέση Μεταξύ 12ου θωρακικού και 1ου οσφυϊκού σπονδύλου

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Συκώτι, Χοληδόχος Κύστη, Στομάχι, Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα, Διάφραγμα, Λεπτό και Παχύ Έντερο

Αντίστοιχοι Αδένες Πάγκρεας

Αιθέρια Έλαια Λεβάντα, Δεντρολίβανο, Περγαμόντο, Άρκευθος, Λεμόνι Πετίτ Γκρέϊν (φύλλα Νερατζιάς)

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ότι περπατάτε σε ένα αγρό γεμάτο με ώριμο σιτάρι. Υπάρχει ένας υπέροχος, ζεστός ήλιος που λούζει τα πάντα και σας ζεσταίνει

Αναπνοή Εισπνοή με δύναμη από τη μύτη στο στήθος σας. Κρατείστε λίγο και αφήστε τον αέρα να πάει στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Εκπνοή ολοκληρωτικά από το στόμα.

Ορυκτά Μάτι της Τίγρης, Κεχριμπάρι, Κιτρίνης, Πορτοκαλί Καλσίτης, Οπάλι της Φωτιάς, Αμετρίνης

Πολύτιμοι Λίθοι Κίτρινο Ζιργκόν

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος είναι το κέντρο της δύναμής μας.

Εδώ δομούμε τις προσωπικές μας αξίες αλλά και από εδώ εκφράζουμε τη δύναμή μας για να ξεφύγουμε από τους ρόλους που μας έχουν δεσμεύσει. Σε αυτό το κέντρο φτιάχνεται η προσωπικότητα και η ποιότητα των σχέσεών μας με τους άλλους, όπως και η επιθυμία για επιτυχία και προσωπική επιβεβαίωση.

Εδώ μαζεύεται η δύναμη των πιο κάτω ενεργειακών κέντρων (κέντρο ιερού και βάσης) και εκφράζεται η δημιουργική τους ενέργεια. Ταυτόχρονα όμως, εδώ γειώνονται και εκφράζονται και τα ανώτερα κέντρα (καρδιάς, λαιμού, τρίτου ματιού και κορώνας).

Με την αρμονική λειτουργία του κέντρου ηλιακού πλέγματος, νιώθουμε αποδοχή για τον εαυτό μας και τους άλλους και ένα υπέροχο συναίσθημα ευημερίας.

Αντίθετα όταν είναι μπλοκαρισμένο, έχουμε έντονες εξουσιαστικές τάσεις και συναισθήματα ανεπάρκειας και ανικανοποίητου. Χαρακτηριστική είναι μία μόνιμη υπερένταση γενικά σε όλο μας το σύστημα το οποίο δεν μπορεί να βρει γαλήνη και να αποφορτιστεί. Η αγωνία για την κατάκτηση του χρήματος, πολύ συχνά συνοδεύεται από μια αίσθηση αδυναμίας, μελαγχολίας και αποτυχίας, ενώ η φλόγα της ανάγκης για αποδοχή παραμένει άσβεστη.   

3o Ενεργειακό  Κέντρο - Manipura
4o Ενεργειακό Κέντρο - Anahata

Νόημα « Ο Αχτύπητος»

Χρώμα Πράσινο, Ροζ, Χρυσό

Αίσθηση Αφή

Στοιχείο Αέρας

Φωνήεν Α

Ήχος YIAM

Θέση Μεταξύ 4ου και 5ου Θωρακικού Σπονδύλου

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Καρδιά, Πνεύμονες, Θωρακική Κοιλότητα, Μαστοί, Ωμοπλάτες, Κυκλοφορικό σύστημα, (αρτηρίες, φλέβες, τριχοειδή αγγεία), Παλάμες, Ανοσοποιητικό σύστημα

Αντίστοιχοι Αδένες Θύμος

Αιθέρια Έλαια Περγαμόντο, Μελισσόχορτο, Τριαντάφυλλο, Μαστιχέλαιο, Γεράνι, Νερολί  (Άνθη Πορτοκαλιάς)

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε έναν ουρανό γεμάτο με όλες τις αποχρώσεις του ροζ, ενώ περπατάτε ξυπόλητοι σε ένα δάσος με καταπράσινα δέντρα και φρέσκια χλόη νιώθοντας μία γλυκιά χαρά στην καρδιά σας.

Αναπνοή Εισπνοή αργά από τη μύτη στην κοιλιά σας. Κρατήστε, μετά φέρτε τον αέρα πάνω στο στήθος σας τρεις φορές και αφήστε το να επιστρέψει στην κοιλιά σας. Εκπνοή από το στόμα.

Ορυκτά Ροζ χαλαζίας, Τουρμαλίνη (καρπούζι), Αβεντουρίνη, Περίδοτο, Ρουμπελίτης, Μαλαχίτης, Πράσινος Καλσίτης

Πολύτιμοι Λίθοι Σμαράγδι

Μέσα από το κέντρο της καρδιάς αντιλαμβανόμαστε την ομορφιά και την αρμονία. Σε αυτό το ενεργειακό κέντρο πάλλεται η αγάπη και όποιος συντονιστεί με αυτήν, μπορεί να τη διοχετεύσει και σαν θεραπεία αφού πάνω από όλα, η θεραπεία είναι αγάπη.

Ένα ανοιχτό κέντρο καρδιάς αναπτύσσει την κατανόηση, την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, τη συμπόνια και την ευσπλαχνία. Μας ανοίγει στη χαρά και μας γεμίζει με ασφάλεια και δημιουργική διάθεση.

Αν όμως η καρδιά μας είναι μπλοκαρισμένη, πάλι έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε και το κάνουμε με χαρά. Με την πάροδο όμως του χρόνου συνειδητοποιούμε ότι εμείς δεν πήραμε τίποτα (άσχετα αν εμείς δεν το επιτρέψαμε) και νιώθουμε θλίψη και κενό. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως είναι ότι εμείς αδυνατούμε να δεχτούμε την αγάπη, σε οποιαδήποτε μορφή, γιατί τη φοβόμαστε.

Έπειτα από απογοήτευση ή πόνο, η συνήθης αντίδραση είναι να αποκλείσουμε τον εαυτό μας από την οικειότητα, για να μην πληγωθούμε ξανά. Αυτό μας οδηγεί σε μια μουντή κατάθλιψη, σε ένα εσωτερικό «τράβηγμα» με ψυχρή συμπεριφορά ή αδυναμία να συνυπάρξουμε, γιατί βιώνουμε συνεχώς την αγωνία της απόρριψης.
 

4o Ενεργειακό Κέντρο - Anahata
5ο Ενεργειακό Κέντρο - Vishuddha

Νόημα «Εξαγνίζω»

Χρώμα Γαλάζιο - Μπλε

Αίσθηση Ακοή

Στοιχείο Αιθέρας

Φωνήεν Ε

Ήχος  ΗΑΜ

Θέση Μεταξύ 7ου αυχενικού και 1ου θωρακικού σπονδύλου

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Γλώσσα, Φάρυγγας, Λάρυγγας, Τραχεία, Οισοφάγος, Αυχένας, Κύριοι και Δευτερεύοντες Βρόγχοι, Άνω Πνεύμονες, Λαιμός, Βραχίονες, Αυτιά, Φωνή.

Αντίστοιχοι Αδένες Θυρεοειδής

Αιθέρια Έλαια Φασκόμηλο, Γερμανικό Χαμομήλι, Αγριοκυπαρίσι, Δεντρολίβανο, Ευκάλυπτος, Αχιλλέα, Καμφορά, Γλυκάνισο

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ένα γαλάζιο ουρανό που ενώνεται στον ορίζοντα με την θάλασα, με ένα υπέροχο γαλάζιο χρώμα που σας γεμίζει ηρεμία

Αναπνοή Με τους μύες της κοιλιάς ρουφήξτε την εισπνοή από το στόμα σας 7 φορές. Σπρώξτε την έξω 7 φορές με τον ίδιο τρόπο.

Ορυκτά Ακουαμαρίνα, Τιρκουάζ, Χαλκηδόνιος Μπλε, Σοδάλιθος, Λάπις-Λάζουλι, Μπλε Αχάτης

Πολύτιμοι Λίθοι Ζαφείρι

Μέσα από αυτό το κέντρο εκφράζουμε τα συναισθήματά μας.

Το τσάκρα αυτό λειτουργεί και σαν συλλέκτης και εκφραστής των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τα υπόλοιπα ενεργειακά κέντρα.

Η αρμονική του λειτουργία δείχνει άνθρωπο που αναγνωρίζει και μπορεί να υποστηρίξει την εσωτερική του αλήθεια και την αποστολή της ζωής του. Ο λόγος, με ένα αρμονικό κέντρο λαιμού έχει τη σωστή άρθρωση και η φωνή τον κατάλληλο χρωματισμό.

Η δυσαρμονία αυτού του κέντρου διαστρεβλώνει τα παραπάνω χαρίσματα, κάνει τη φωνή να χάνει το χρώμα και τον ρυθμό της και τον λόγο το νόημά του. Η φωνή γίνεται δυνατή, στριγκή και η ροή του λόγου ασταμάτητη και ανούσια ή αντίθετα η φωνή σβήνει και καταλήγει σε τραυλισμό.

Το γέρσιμο των ώμων, είναι μια κίνηση που ασυναίσθητα γίνεται από πολλούς, οι οποίοι αισθάνονται ότι  «κουβαλάνε πολλά στους ώμους τους». Αυτή η απλή όμως , καθημερινή κίνηση δημιουργεί μπλοκάρισμα στο κέντρο λαιμού και έντονη δυσκαμψία σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, ενώ πολλές φορές υποδηλώνει βαθιά θλίψη. 

5ο Ενεργειακό Κέντρο - Vishuddha
6ο Ενεργειακό Κέντρο - Ajna

Νόημα  «Γνωρίζω» «αντιλαμβάνομαι» ή «διατάσσω»

Χρώμα  Βιολετί

Αίσθηση Πνευματική ενόραση, Διόραση

Στοιχείο  

Φωνήεν  Ι

Ήχος  ΧΑΜ

Θέση Λίγο πιο πάνω από το σημείο ένωσης των φρυδιών

Αντίστοιχα μέρη του σώματος Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, Μάτια, Ρινική Κοιλότητα, Δακρυϊκός Πόρος, Mετωπιακοί Κόλποι

Αντίστοιχοι Αδένες Υπόφυση

Αιθέρια Έλαια  Σανδαλόξυλο, Δυόσμος, Λεβάντα, Βασιλικός, Δάφνη, Μέντα, Δεντρολίβανο, Ροδόξυλο

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε έαν μπλε βελούδινο χρώμα και όλο το σύμπαν. Κινηθείτε μέσα σε αυτό, βλέποντας τους κομήτες, τους πλανήτες και τα άστρα, βιώνοντας την εξάπλωση στη συνείδησή σας.

Αναπνοή Βάλτε το δείκτη του δεξιού χεριού πάνω στο τρίτο μάτι, τον αντίχειρα πάνω στο δεξί ρουθούνι. Εισπνοή αργά στην κοιλιά σας από το αριστερό ρουθούνι. Κλείστε με τον παράμεσο και κρατήστε για τέσσερα δευτερόλεπτα, μετά εκπνοή από το δεξί σας ρουθούνι.
Εισπνοή από το δεξί ρουθούνι, στείλτε τον αέρα στην κοιλιά, κλείστε το δεξί ρουθούνι, μετρήστε τέσσερα δευτερόλεπτα και εκπνοή από το αριστερό ρουθούνι. 

Ορυκτά Φθορίτης, Αμέθυστος, Σελεστίτης, Σελενίτης, Λάπις-Λάζουλι, Σοδάλιθος, Φεγγαρόπετρα

Πολύτιμοι Λίθοι   Ινδικό Ζαφείρι

Εκφράζει την ανώτερη νόηση και την ανάγκη του ανθρώπου να εξελιχθεί πνευματικά, να αντιληφθεί και να εκφράσει συνειδητά το πνεύμα στην καθημερινότητα. Μας δίνει βαθιά αντίληψη της πραγματικότητας, ενώ συγχρόνως μας βοηθά να κατανοήσουμε αυτά τα γεγονότα και διαισθητικά.

Με ένα υγιές τσάκρα τρίτου ματιού, διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με το σύμπαν αντλώντας πληροφορίες από άλλα επίπεδα και διαστάσεις, από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το Άζνα είναι μία κάψουλα που μας ταξιδεύει στο χωροχρόνο.

Η ενόραση εδρεύει σε αυτό το κέντρο και μας βοηθά να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που επιθυμούμε με οραματισμό, ο οποίος αποτελεί την πρώτη ύλη για ένα καλύτερο μέλλον. Όταν όμως το τσάκρα αυτό πάσχει από ανισορροπία εκφράζεται με έναν σκληρό και δυσαρμονικό τρόπο σκέψης.

Όποιος διαθέτει αναπτυγμένο δυναμικό στο τρίτο μάτι αλλά δεν έχει αρμονία με το κέντρο καρδιάς θα παρουσιάσει πνευματική αλαζονεία. Επίσης θα χάνει το νόημα των μηνυμάτων που λαμβάνει γιατί θα χρωματίζονται πολύ έντονα από αστρικές επιθυμίες και φόβους. Σε αυτή την περίπτωση τα συναισθήματα θα τον μπερδεύουν διαρκώς, γιατί δεν θα υπάρχει διάκριση για να τον στηρίζει.   

 

 

6ο Ενεργειακό Κέντρο - Ajna
7ο Ενεργειακό Κέντρο - Sahasrara

Νόημα  «Χιλιαπλάσιος»

Χρώμα  Λευκό - Χρυσό

Αίσθηση Θεία Βούληση και Κατανόηση του Σκοπού

Στοιχείο  

Φωνήεν  Μ

Ήχος  ΟΜ

Θέση Στην κορυφή του Κεφαλιού

Αντίστοιχα μέρη του σώματος     Εγκέφαλος

Αντίστοιχοι Αδένες Επίφυση

Αιθέρια Έλαια  Λιβάνι, Λωτός, Μοσχοκάρυδο, Υάκινθος, Κρίνος, Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Ροδόξυλο

Θετικός Οραματισμός Οραματιστείτε ότι ανεβαίνετε ένα βουνό. Φτάνοντας στην κορυφή του ανοίξτε τα χέρια σας προς τον ουρανό και αφεθείτε να σας λούζει ένα υπέροχο λευκό φως, ενεργοποιώντας σας σε όλα σας τα επίπεδα.

Αναπνοή Εισπνοή από τη μύτη στην κοιλιά σας. Κρατήστε για δώδεκα δεπτερόλεπτα και εκπνεύστε από το στόμα. Εισπνεύστε από το στόμα, κρατήστε για δώδεκα δευτερόλεπτα και τέλος ξανά εκπνοή από το στόμα. 

Ορυκτά  Σελεστίτης, Κρύσταλλος Χαλαζίας

Πολύτιμοι Λίθοι Διαμάντι

Είναι το κέντρο από το οποίο λαμβάνουμε το φως από τα ανώτερα πεδία και που έλκει προς τα πάνω τις εκλεπτυσμένες ποιότητες των υπολοίπων ενεργειακών κέντρων.

Όταν το κέντρο κεφαλής βρίσκεται σε αρμονία ερχόμαστε ευκολότερα σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας και τις κοσμικές ενέργειες, αντιλαμβανόμαστε το Φως και το εκπέμπουμε. Όσο πιο πολύ απορροφάμε το αγνό φως από το κέντρο της κεφαλής, τόσο μειώνεται ο διαχωρισμός μας από το Όλον και συνειδητοποιούμε την ενότητά μας με αυτό.

Η αρμονική λειτουργία αυτού του τσάκρα, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τη Μάγια (ψευδαίσθηση) που έχουμε δημιουργήσει, σε αυτή τη ζωή ή σε προηγούμενες. Και το σημαντικό είναι ότι καμία ψευδαίσθηση δεν μας τρομάζει πια γιατί είμαστε ένα με το Φως και η μακάρια αγάπη του Σύμπαντος μας έχει κατακλύσει μην αφήνοντας καθόλου χώρο για φόβο. 

Αν όμως το κέντρο κεφαλής είναι μπλοκαρισμένο, η μοναξιά και η ερημιά που αισθανόμαστε είναι τεράστια. Η έλλειψη οράματος θα δημιουργήσει μεγάλο κενό, αφού η σύνδεση με τα ανώτερα πεδία έχει κοπεί. Θα αισθανόμαστε τον θάνατο πολύ κοντά μας και σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος, θα μας δίνει την αίσθηση της κούρασης, της ματαιότητας και της απομόνωσης σε όλα τα επίπεδα, αισθήσεις που θα φέρνουν όλο και πιο κοντά διάφορες παθήσεις στο φυσικό σώμα.

7ο Ενεργειακό Κέντρο - Sahasrara
Shakila Ιωάννα Μπράτη Τηλέφωνο +30 6974455759 E-mail: info@shakila.gr greek english