Ακολουθήστε μας
  facebook   youtube
Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο των κρυστάλλων και των ορυκτών και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ανακαλύψτε τον και επιτρέψτε να γίνει ο καθοδηγήτης σας στην εσωτερική σας αναζήτηση. Shakila Ιωάννα Μπράτη.
 
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας

E-mail

Τεχνικές » Κρύσταλλοι & Ορυκτά

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ

Αυξάνει την αντίληψη, διεγείρει την δημιουργικότητα και ενισχύει τη νοημοσύνη.

Σε φυσικό επίπεδο είναι πολύ ισχυρός λίθος γιατί έχει τη δυνατότητα να τραβάει προς τα έξω καταστάσεις, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν υπάρχουν συναισθηματικές πληγές. Αν όμως πράγματι έχει έρθει η στιγμή να ξεκαθαρίσει κάτι συναισθηματικό, τότε ο συνδυασμός του αβεντουρίνη με τον ροζ χαλαζία είναι ο ιδανικός για μια ομαλότερη διαδικασία κάθαρσης.

Προστατεύει το τσάκρα της καρδιάς (όπως το περικάρδιο), απορροφώντας τους αρνητικούς κραδασμούς που τείνουν να εισβάλουν σ’ αυτήν.

Καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα που δημιουργούν μια συνεχή νοητική ανησυχία μετά από ένα σοκ.

Το μίσος, ο θυμός και γενικά τα αρνητικά συναισθήματα προσκολλούνται, σχεδόν γαντζώνονται πάνω στα ενεργειακά σώματα. Ο αβεντουρίνης δεν έχει τη δυνατότητα να τα θρυμματίσει όπως κάνουν άλλα ορυκτά με ισχυρότερη δόνηση, έχει όμως μαλακτικές ιδιότητες, οπότε σταδιακά βοηθάει την αποκόλληση και την απομάκρυνσή τους.

Διευκολύνει την εξισορρόπηση και την ευθυγράμμιση των ενεργειακών σωμάτων, καθώς και την ισορροπία των yin και yang ενεργειών. 

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ
ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ

Είναι ορυκτό αφιερωμένο στους πολεμιστές οι οποίοι παλαιότερα πίστευαν ότι αν έτριβαν αιματίτη στο κορμί τους θα γίνονταν άτρωτοι, γι’ αυτό και θεωρείται ιδιαίτερα υποστηρικτικό για τους μαχητές του φωτός.

Αυξάνει το κουράγιο και την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη, αυτοέλεγχο και ηρεμία.

Εξισορροπεί τις yin και yang ενέργειες στο σώμα ή στο χώρο.    

Ως ορυκτό ή ίαμα, δυναμώνει τον νου και τονώνει τη μνήμη.

Μειώνει το στρες που αφορά στα ταξίδια με συνθήκες άγνωστες και δύσκολες.

Ο αιματίτης δυναμώνει την καρδιά και βελτιώνει τις οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες του αίματος είτε πρόκειται για την τόνωσή του, είτε για θεραπεία από κάποια μορφή ασθένειας του αίματος που έχει επηρεάσει εσωτερικά όργανα. Η καρδιά φιλοξενεί την πιο εκλεπτυσμένη μορφή ενέργειας μέσα στο σώμα, το Shen και κυβερνά το αίμα, το οποίο όταν επηρεαστεί από κάποια ασθένεια χάνεται αποδυναμώνοντας όλες τις ενεργειακές ιδιότητες της καρδιάς,  όπως είναι η χαρά της ζωής και η ελπίδα για δημιουργία. Αυτά είναι τα κλασικά σημάδια της κατάθλιψης. Ο αιματίτης είναι εξαιρετικός για να εργαστείτε μαζί του σε περιπτώσεις προβλημάτων του αίματος, τα οποία προκαλούν κάποιες μορφές κατάθλιψης.

Είναι πολύ σημαντικό ορυκτό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γείωσης και αδυναμία υλοποίησης των ιδεών τους. Βοηθάει στη συγκέντρωση και στην εστίαση της ενέργειας στο φυσικό επίπεδο, ιδιαίτερα αν τοποθετήσουμε έναν αιματίτη στο κέντρο βάσης και από έναν σε κάθε πέλμα. Επίσης, το ποδόλουτρο με χοντρό αλάτι και ίαμα ή βάμμα αιματίτη, βοηθάει να ξεκουραστούν τα πόδια μας αλλά και να «πατήσουμε» πιο γερά στη Γη.  

ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ
ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Ο αμέθυστος είναι ένα από τα πνευματικότερα ορυκτά που υπάρχουν.

Εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη σύνδεση μεταξύ της Γης και των άλλων διαστάσεων.

Αν τοποθετηθεί στην κλασική του θέση, επάνω στο γ’ μάτι, μας βοηθάει να κατανοήσουμε ακόμα και το μυστήριο του θανάτου.  Εξ άλλου, ο θάνατος όποια μορφή κι αν έχει, είναι ο βασικός φόβος του ανθρώπου και όταν αυτός κατανοηθεί, πολλά επιμέρους προβλήματα παύουν να υπάρχουν. Ο αμέθυστος λοιπόν μας δίνει τη δύναμη να αποδεχτούμε την απουσία από φυσικό θάνατο ή χωρισμό, κάποιου αγαπημένου από τη ζωή μας.

Βοηθάει ιδιαίτερα στο διαλογισμό και στην αφομοίωση της σοφίας που αποκομίσαμε κατά τη διάρκειά του.

Μας δίνει την δυνατότητα προφητικών ονείρων. Βελτιώνει την μνήμη, καταπραΰνει και ηρεμεί το νου, ανυψώνει το πνεύμα. Αυξάνει τη διαισθητική συνείδηση και τον συνειδητό νου, φέρνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ειρήνης.

Καθησυχάζει τους φόβους μας, βοηθώντας μας να δούμε την πνευματική πλευρά των γεγονότων της ζωής και να συνειδητοποιήσουμε σταδιακά τα μαθήματα που αυτά κρύβουν.

Καθαρίζει τα αυρικά μας σώματα και μας προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και αρνητικές δονήσεις.

Βοηθάει στον εξαγνισμό, σε περιπτώσεις εθισμού και στρες.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αϋπνία, διαταραχές του νευρικού συστήματος. 
ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
ΑΠΑΤΙΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

Ο απατίτης μας βοηθάει να κατανοήσουμε ότι η δύναμη της θέλησης και η δύναμη της αγάπης είναι εξίσου απαραίτητες για την πνευματική μας εξέλιξη. Συνδέεται με την υπηρεσία και την ανάπτυξη ανθρωπιστικών στόχων, ατομικών και συλλογικών.

Ο απατίτης μας φέρνει την ποιότητα της ανιδιοτελούς αγάπης, εκλεπτύνοντας την προσωπικότητά μας και βοηθώντας την να εκφραστεί δημιουργικά.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμος στη διεύρυνση της γνώσης, στην αποκάλυψη της αλήθειας και κατά συνέπεια στην ελευθερία της ψυχής.

Αναπτύσσει τη διορατικότητα, τη διαίσθηση και την αντίληψη των παράλληλων κόσμων και διαστάσεων.

Μέσα από διαλογισμό στηρίζει την ένωσή μας με τον Ανώτερο Εαυτό. 

Ξεκαθαρίζει τη σύγχυση του νοητικού επιπέδου και εξισορροπεί το yin και yang.

Η ποιότητα της θέλησης συνδέεται με τα νεφρά και τα νεφρά αντίστοιχα (βάσει της κινεζικής ιατρικής) ελέγχουν τα οστά.  Όσο δυναμώνουμε την ποιότητα της θέλησης τόσο απεγκλωβιζόμαστε από το φόβο που έχει την τάση να κατακλύζει τα νεφρά ακινητοποιώντας το δυναμικό μας. Συνεπώς, στο σωματικό επίπεδο, ο απατίτης βοηθάει τα αδύναμα οστά και δυναμώνει το σκελετό μας για να μπορέσει να μας στηρίξει. 

 ΑΠΑΤΙΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΞΥΛΟ

Το απολιθωμένο ξύλο προέρχεται από αρχαία δέντρα τα οποία πριν από πολλούς αιώνες ήταν καλυμμένα από νερό πλούσιο σε μεταλλεύματα. Επειδή γνωρίζει τη διαδικασία της μετουσίωσης, το απολιθωμένο ξύλο είναι ένας σημαντικός βοηθός όταν εμείς βιώνουμε με αγωνία το μεσοδιάστημα που δεν γνωρίζουμε ή δεν κατανοούμε ακόμα γιατί πράγματα ή καταστάσεις που θεωρούσαμε σημαντικά φεύγουν από τη ζωή μας, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα εκτίμησης των καινούργιων ενεργειών.

Το απολιθωμένο ξύλο τονώνει την καρδιά και τη ζωτική ενέργεια των νεφρών, το jing, δίνοντας καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας και μακροζωία.

Ιδιαίτερα το απολιθωμένο ξύλο κερασιάς βοηθά γυναίκες που έχουν στεγνώσει «ενεργειακά» τη μήτρα τους και γενικά έχουν εγκλωβίσει τη θηλυκή τους ενέργεια. 

ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΞΥΛΟ
ΑΧΑΤΗΣ ΚAΡΝΕΟΛΗΣ

Είναι ιδιαίτερα καλός βοηθός σε περιόδους απομόνωσης, μοναξιάς και κατάθλιψης γιατί εκτός από την τόσο βαθιά αγκαλιά που μόνο αυτό το ορυκτό μπορεί να προσφέρει, μας αφήνει να δούμε και να κατανοήσουμε, καταστάσεις και γεγονότα ενώ συγχρόνως επιτρέπει την εισροή καινούργιας θετικής ενέργειας.

Είναι γενικά ένα ορυκτό πολύ θρεπτικό για όλα τα επίπεδα, με γνήσια μητρική ενέργεια, το οποίο όμως παραμένει δυναμικό και τονωτικό.

Οδηγεί τα πρώτα μας βήματα σε κάθε άνοιγμα νέου κύκλου στην πνευματική μας αναζήτηση, θρέφοντάς μας με τη στοργή της μάνας και στηρίζοντάς μας με τη συμβουλή του πατέρα. Ο καρνεόλης μοιάζει με ωάριο που είναι έτοιμο να δεχτεί τα συμπαντικά σπέρματα και με το «πάμε!» του μαθητή, να κυοφορήσει το νέο ξεκίνημα της επανάστασης στη συνείδηση.  

Τονώνει την Wei Qui (αμυντική ενέργεια) του σώματός μας η οποία μας προστατεύει από την εισβολή εξωγενών βλαπτικών παραγόντων. 

Ως θερμό ορυκτό (η yang πλευρά του καρνεόλη) βοηθάει σε παθήσεις που επηρεάζονται από την υγρασία, όπως είναι οι ρευματισμοί και οι αρθρίτιδες. Αντίστοιχα, όταν έχουμε πυρετό, οι yin ποιότητές του δραστηριοποιούνται δίνοντάς μας δροσιά.

Δίνει ελαστικότητα στα αιμοφόρα αγγεία και σταματάει τις αιμορραγίες, ιδίως τις ρινορραγίες.

Καταπραΰνει τους σπασμούς που δημιουργούνται από μεγάλη ένταση.

Διευκολύνει την πέψη και βοηθάει στην αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας. 

 

ΑΧΑΤΗΣ ΚAΡΝΕΟΛΗΣ
ΓΡΑΝΑΔΑ

Δίνει θετικότητα, μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και αυξάνει τον προσωπικό μας μαγνητισμό. Τονώνει την αυτοεκτίμηση δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τις θετικές πλευρές του εαυτού μας και να κάνουμε το καλύτερο με τα στοιχεία που διαθέτουμε.

Μας δίνει δύναμη και κουράγιο όταν διανύουμε περιόδους που οι αλλαγές είναι πολύ έντονες ή όποτε χρειαζόμαστε στήριξη.

Τονώνει και αναζωογονεί γενικά όλα τα επίπεδα της αύρας όπως και τα τσάκρα.

Βοηθάει να ξεκαθαρίσουμε παλιές παγιωμένες καταστάσεις αλλά και να εκφράσουμε «παγωμένα» από φόβο και σοκ συναισθήματα. Ελέγξτε από τι ή πού έχουν μπλοκάρει τα συναισθήματα για να μπορέσετε να μετριάσετε την ορμή με την οποία θα εκδηλωθούν. Αρκετές φορές χρειάζεται και κουνζίτης ή ροζ χαλαζίας επειδή τα δύο αυτά ορυκτά μαλακώνουν την οργή και την έντονη ανάγκη για αγάπη.

Είναι πολύ θεραπευτική πέτρα. Μπορεί πολύ γρήγορα να απορροφήσει την αρνητική ενέργεια που έχει κολλήσει στα τσάκρα ειδικά αν αυτή η ενέργεια προέρχεται από εξωτερικές καταστάσεις.

Ενεργοποιεί και θρέφει το κεντρικό κανάλι (σουσούμνα) και αφυπνίζει την κουνταλίνη. Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσουμε μια γρανάδα στην αρχή και μια στο τέλος της σπονδυλικής στήλης.

Όταν η ενέργεια για διάφορους λόγους είναι διασκορπισμένη, μετά από εντολή η γρανάδα μπορεί να την συγκεντρώσει.    

Γενικά, είναι τονωτικό ορυκτό σε περιόδους σωματικής αδυναμίας. Χρήσιμο για προβλήματα του αίματος και ειδικά στην αναιμία.  

 ΓΡΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΧΕΡΚΙΜΕΡ

Τα διαμάντια χέρκιμερ γειώνουν και διαχέουν το φως σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις διαστάσεις μας. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε όλα τα ενεργειακά κέντρα για να τα καθαρίσουν και να τα τονώσουν ή ανάμεσά τους για να ομαλοποιήσουν τη ροή ενέργειας μεταξύ τους.

Προσθέστε ένα χέρκιμερ με οποιοδήποτε ορυκτό ή συνδυασμό ορυκτών έχετε επιλέξει, για να ενδυναμώσετε και να ενισχύσετε το δυναμικό τους πάνω στο τσάκρα στο οποίο εργάζεστε. Επίσης, βάλτε χέρκιμερ γύρω από το σώμα, ειδικά σε συνδυασμό με μαύρη τουρμαλίνη, για να ενδυναμώσετε αλλά και για να προστατεύσετε το αυρικό πεδίο.

Τα χέρκιμερ μας μεταμορφώνουν σε κανάλι στο οποίο η συμπαντική ενέργεια ρέει άμεσα και ανεμπόδιστα.

Ξυπνάει μέσα μας το ξεχασμένο όραμα της ψυχής και τη συνειδητότητα για την αναζήτηση του φωτός. Φέρνει στην επιφάνεια τη χαρά του εσωτερικού παιδιού που καταπιέσαμε στα «πρέπει» και στα «μη».

Είναι γενικά ένα τονωτικό και αναζωογονητικό ορυκτό σε όλες τις διαστάσεις του φυσικού σώματος. 
ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΧΕΡΚΙΜΕΡ
ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ

Το πλεονέκτημά του είναι η ικανότητα που έχει να απορροφά όποια αρνητικότητα βρίσκει είτε σε μορφή πάθησης στο φυσικό σώμα είτε σε μορφή εγκλωβισμένης αρνητικής ενέργειας στα ενεργειακά σώματα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το κεχριμπάρι είναι τόσο σημαντικό για τους θεραπευτές, επειδή δεν αφήνει να προσκολληθούν πάνω τους αρνητικές ενέργειες.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα τσάκρα. Το καθαρό ανοιχτόχρωμο κίτρινο κεχριμπάρι τονώνει το κέντρο κεφαλής, το μαύρο είναι πολύ καλό για το κέντρο βάσης, το πορτοκαλί για το ηλιακό πλέγμα, το πορτοκαλοκόκκινο για το κέντρο ιερού.

Το κεχριμπάρι είναι ένας μικρός ήλιος που μας φωτίζει, τονώνει τις φυσικές μας δυνάμεις και εξισορροπεί και δυναμώνει το αιθερικό μας σύστημα. 

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
Shakila Ιωάννα Μπράτη Τηλέφωνο +30 6974455759 E-mail: info@shakila.gr greek english