Ακολουθήστε μας
  facebook   youtube
Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο των κρυστάλλων και των ορυκτών και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ανακαλύψτε τον και επιτρέψτε να γίνει ο καθοδηγήτης σας στην εσωτερική σας αναζήτηση. Shakila Ιωάννα Μπράτη.
 
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας

E-mail

Τεχνικές » Μέθοδοι Διαλογισμού

Για γείωση της πνευματικότητας

Αυτή η μέθοδος μας βοηθάει να γηώσουμε τις πνευματικές ενέργειες και να φέρουμε σε ισορροπία την πνευματικής και φυσική μας υπόσταση. Καθόμαστε σε στάση διαλογισμού, τοποθετώντας έναν Καπνώδη Χαλαζία ή έναν κρύσταλλο Morion σε απόσταση 35 πόντους περίπου από τον κόκκυγα με τη μύτη στραμμένη προς αυτόν. Τοποθετούμε δύο λευκούς Χαλαζίες στην ίδια απόσταση με τις μύτες στραμμένες προς τα γόνατα. Μπορείτε να κρατήστε στις παλάμες σας ένα λευκό χαλαζία ή έναν σελεσίτη ή ακόμα και έναν αμέθυστο. Αν νιώθετε ότι το σύστημα σας έχει ανάγκη από δυναμικότερη γείωση μπορείτε να αντικαταστήστε τους λευκούς Χαλαζίες με Καπνώδη Χαλαζία.

Για γείωση της πνευματικότητας
Για εξισορρόπηση των chakras

Ξεκινάμε τον οραματισμό, οραματιζόμενοι με την εισπνοή ένα λευκό φως από το κέντρο της κορωνίδας να διαπερνά το κανάλι της σουσούμνα (σπονδυλική στήλη) και να φτάνει μέχρι το τσάκρα της βάσης, το οποίο ενεργοποιεί εκπέμποντας ένα ζωηρό, κόκκινο, παλλόμενο φως. Στην εκπνοή το κόκκινο φως κάνει την αντίστροφη διαδρομή προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί με το λευκό φως το οποίο εκπέμπεται ακόμα πιο δυναμικά. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε διαδοχικά στα τσάκρας, οραματιζόμενοι πάντα το αντίστοιχο χρώμα σε καθένα από αυτά. Τελειώνοντας τη σειρά των τσάκρας, έχοντας φτάσει στην κορωνίδα, κάνουμε 3 εισπνοές , νιώθοντας τη συμπαντική ενέργεια να διαπερνά και να τονώνει ολόκληρη την ενεργειακή μας υπόσταση. Στο τελευταίο σκέλος του διαλογισμού εισπνέουμε έχοντας ήδη συνδεθεί με την συμπαντική ενέργεια οραματιζόμαστε ότι την κατεβάζουμε στο κέντρο βάσης. Στην εκπνοή βλέπουμε τα τσάκρας από κάτω προς τα πάνω να ενεργοποιούνται και να εκπέμπουν το καθένα το χρώμα του. Τελειώνοντας αφηνόμαστε για λίγα λεπτά να αισθανθούμε την καινούργια δονητική των κέντρων μας.

Για εξισορρόπηση των chakras
Για να κατανοήσουμε τις ενέργειες των ορυκτών

Αυτός ο διαλογισμός είναι βασικός για να κατανοήσουμε τη δονητική ενέργεια που εκπέμπει κάθε ορυκτό, γιατί πέρα από τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουμε από διάφορα κείμενα, είναι η προσωπική μας κατανόηση αυτή που θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε στην έκφραση τους. Θεωρώ ότι αυτός ο διαλογισμός πρέπει να γίνεται για έναν μήνα, για κάθε ορυκτό, κρατώντας σημειώσεις των εμπειριών του ταξιδιού στην ψυχή του ορυκτού.

Καθόμαστε σε θέση διαλογισμού. Έχουμε ήδη επιλέξει το ορυκτό με το οποίο θα εργαστούμε για ένα μήνα, το οποίο τοποθετούμε στην αριστερή παλάμη (δεκτική) και από πάνω τοποθετούμε τη δεξιά παλάμη (προβολική). Συγκεντρωνόμαστε για λίγο στην αναπνοή μας και σταδιακά αφηνόμαστε να εισχωρήσουμε μέσα στο ορυκτό. Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας να διαλογίζεται μέσα στο ορυκτό, να είναι περικυκλωμένος από το χρώμα του και αφηνόμαστε να συντονιστούμε με τον παλμό που εκπέμπει το συγκεκριμένο ορυκτό.

Τελειώνοντας τον διαλογισμό νοιώθετε την συνείδηση μας να αποσύρεται σταδιακά από το ορυκτό και να μεταφέρεται στην αναπνοή, μέχρι να νοιώσουμε έτοιμοι να ανοίξουμε τα μάτια μας.

Για να κατανοήσουμε τις ενέργειες των ορυκτών
Για εξαγνισμό και ενδυνάμωση του νου

Οραματιζόμαστε ένα διαμάντι να βγαίνει από έναν ήλιο, που να κατευθύνεται και να στέκεται πάνω από το κέντρο κεφαλής. Νιώθουμε ότι οι εξαγνιστικές ακτίνες που εκπέμπει διαπερνούν το διαμάντι, το εξαγνίζουν και οι ήδη εξαγνισακές ακτίνες που εκπέμπει διαπερνούν την κορωνίδα και αντίστοιχη εξαγνίζουν τις δικές μας αρνητικές σκέψης , τις οποίες βλέπουμε να διαλύονται κάτω από τη θετική ενεργειακή ακτινοβολία. Όταν θεωρήσουμε ότι έχουμε καθαρίσει το νου μας αφήνουμε το διαμάντι να επιστρέψει στον ήλιο και οραματιζόμαστε ένα άλλο ορυκτό να έρχεται μέσα από τον ήλιο (για τόνωση του νου: Ρουμπίνι, για αγνότητα της σκέψης: μαργαριτάρι, για θετικότερη αντιμετώπιση της ζωής: σμαράγδι). Η διαδικασία εκπόρευσης της ενέργειας του ορυκτού που θα επιλέξουμε θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο που εργαστήκαμε με το διαμάντι, με τη διαφορά ότι στη θέση του εξαγνισμού αφηνόμαστε να βιώσουμε την αντίστοιχη ενέργεια του ορυκτού.

Για εξαγνισμό και ενδυνάμωση του νου
Για εναρμόνιση του κέντρου καρδιάς

Καθόμαστε σε στάση διαλογισμού! Κρατάμε έναν Ροζ χαλαζία καρδιά ή αν προτιμάμε κάτι πιο δυναμικό περικυκλώνουμε το σώμα μας με Ροζ Χαλαζίες. Οραματιζόμαστε ένα τριαντάφυλλο στην καρδιά μας. Το βλέπουμε από μπουμπούκι να ανοίγει και να μας πλημμυρίζει με το χρώμα και το άρωμα του. Στο κέντρο του τριαντάφυλλου από καλύπτεται ένας Ροζ Χαλαζίας. Το νιώθουμε σταδιακά στην ουρική του δομή να μεγάλωνα μέχρι να καλύψει τη δική μας , ως το συναισθηματικό σώμα. Βλέπουμε κάθε πληγή που υπάρχει σε αυτό το σώμα και αισθανόμαστε την ενέργεια του Ροζ Χαλαζία να περνά ξανά και ξανά από κάθε μία ώσπου να τις επουλώσει όλες. Όταν θεωρήσετε ότι το συναισθηματικό σώμα έχει επουλωθεί, Δείτε τον Ροζ Χαλαζία να αποχωρεί απο το τριαντάφυλλο και να στέκεται πάνω από το κέντρο καρδιάς, στο συναισθηματικό αυρικό σας πεδίο, κάνοντας σπειροειδής κύκλους από πάνω προς τα κάτω, τονώνοντάς το. Όταν αισθανθείτε το ουρικό σας σώμα τονωμένο ενεργειακά, δείτε τον Ροζ Χαλαζία να ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής προς το κέντρο του τριαντάφυλλου. Ευχαριστούμε τον Χαλαζία για την συνεργασία του, οραματιζόμαστε το τριαντάφυλλο να κλείνει ένα, ένα τα πέταλα του και να εισχωρεί ξανά μέσα στην καρδιά μας. Εναρμονιζόμαστε με την αναπνοή μας και επιστρέφουμε πίσω ομαλά.

Για εναρμόνιση του κέντρου καρδιάς
Ένας διαλογισμός καρδιάς

Δημιουργήστε μία ατμόσφαιρα χαλαρή και όμορφη για εσάς, καθίστε σε μία άνετη στάση και κρατήστε ανάμεσα στα χέρια    σας ένα ροζ κουνζίτη.  Αναλογιστείτε τα ταλέντα σας, τις θετικές ποιότητες που σας χαρακτηρίζουν , τα όμορφα λόγια που έχετε ακούσει από καλούς φίλους για εσάς.  Συνδεθείτε με την καρδιά σας και αρχίστε να αναπνέετε από εκεί. Αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί χωρίς δισταγμούς.  Πείτε σε εσάς προτάσεις αγάπης, θαυμασμού, υποστήριξης, που θα πηγαίνουν να μπαίνουν μία –μία μέσα στην καρδιά σας. Το σημαντικό είναι μετά από κάθε πρόταση να οραματίζεστε τον κουνζίτη σα σφραγίδα που θα επικυρώνει ό,τι έχετε  πει.  Το σύμβολο της σφραγίδας το αφήνω σε εσάς, μπορεί να είναι ένας ήλιος, που θα σας αναζωογονήσει ακόμα περισσότερο ή μία πρόταση «έτσι είναι» ή μία λέξη «αμήν» ή το «εγένετο». Παραμείνετε στη διαδικασία για όσο θέλετε.  Όταν τελειώσετε πάρτε μία αγκαλιά τον εαυτό σας και υποσχεθείτε του να τον φροντίζετε.

Ένας διαλογισμός καρδιάς
Για άντληση πληροφοριών από το πνευματικό σώμα

Δημιουργούμε ένα κρυσταλλικό τρίγωνο από Αμέθυστους ένας στον κόκκυγα και δύο στα γόνατα, με τις μύτες στραμμένες προς το σώμα. Τοποθετούμε μία πυραμίδα από Αμέθυστο μπροστά μας. Αφήνουμε το βλέμμα μας να ταξιδέψει μέσα στην πυραμίδα και στη συνέχεια κλείνουμε τα μάτια μας, κλείνοντας ταυτόχρονα μέσα μας το απαλό μωβ του Αμέθυστου. Μέσα απο αυτόν τον διαλογισμό μπορούμε να θέσουμε σημαντικές ερωτήσεις για τον κωδικό της ύπαρξης μας σε αυτήν την ενσάρκωση, ή για ότι άλλο θεωρούμε ότι θέλουμε να πάρουμε μια βαθιά απάντηση.

Για άντληση πληροφοριών από το πνευματικό σώμα
Για σύνδεση με τις δυνάμεις της γης και του ουρανού

Οραματιζόμαστε έναν μεγάλο κρύσταλλο να πάλλεται στο κέντρο της γης και έναν δεύτερο, ίδιου μεγέθους, να πάλλεται στο σύμπαν. Στη συνέχεια οραματιζόμαστε τη σπονδυλική μας στήλη να επεκτείνεται, μέχρι να ενωθεί με τις μύτες των δύο κρυστάλλων. Δια μέσου της σπονδυλικής στήλης, που μπορούμε να την φανταστούμε χρυσή, οι κρύσταλλοι μας διοχετεύουν θετική ενέργεια: από τον κρύσταλλο της γης βιώνουμε μια ενέργεια πιο γιν, θρεπτική, ηρεμιστική, που θυμίζει την προέλευση της ενέργειάς μας, και από τον κρύσταλλο που βρίσκεται στο σύμπαν βιώνουμε μια ενέργεια περισσότερο γιανγκ, τονωτική, διεγερτική, αρσενική, που θυμίζει την εκδήλωση της ενέργειάς μας. Αφηνόμαστε να ενωθούμε με αυτές τις δύο ενέργειες.

Για σύνδεση με τις δυνάμεις της γης και του ουρανού
Σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό ή έναν πνευματικό δάσκαλο

Δημιουργείστε μία ατμόσφαιρα για εσάς που σας χαλαρώνει, φροντίστε να μη σας ενοχλήσει κανείς.

Στο πρώτο μέρος αυτού του διαλογισμού καθίστε και οραματιστείτε εμπρός σας τον Ανώτερο εαυτό σας ή έναν πνευματικό δάσκαλο να σας καλεί. Πείτε του το πρόβλημά σας ή το θέμα που σας απασχολεί, το οποίο δεν έχετε καταφέρει ως τώρα να το διαχειριστείτε σωστά.  Ζητήστε του σας απαντήσει σύμφωνα με την ανάγκη σας.  Μπορεί να έχει την ανάγκη να σας απαντήσει σε πιο πρακτικό επίπεδο ή πιο πνευματικό ή ακόμα σε όλα επίπεδα που σας αποτελούν, έτσι ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη η απάντηση που θα πάρετε. Παραμείνετε σιωπηλοί και αφουγκραστείτε την απάντηση του.  Είναι πολύ σημαντικό να εκτελείτε όποια καθοδήγηση θα σας δώσει.  Μπορεί να σας ζητήσει να φάτε ένα γλυκό γιατί για το υποσυνείδητο σας αυτό μπορει να συμβολίζει την αποδοχή της απόλαυσης. Συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε την άσκηση ώστε να εδραιώσετε τη σύνδεση και την  εμπιστοσύνη με τον ανώτερο εαυτό σας.  Η καθημερινή εξάσκηση θα βοηθήσει επειδή ο χρόνος που μπορεί εσείς να χρειάζεστε ώστε μέσα από αυτήν την άσκηση να οδηγηθείτε στη λύση του προβλήματος να είναι μεγαλύτερος, καθώς διστάζουμε να αποδεχτούμε κάποια απάντηση την οποία δεν είμαστε έτοιμοι ως προσωπικότητα να τη διαχειριστούμε και σαν αποτέλεσμα να σβήσουμε το «μήνυμα».  Η επανάληψη μας βοηθά να εκπαιδευόμαστε να εκπαιδευτούμε σε αυτό, βοηθώντας την προσωπικότητα να δεχτεί την απόφαση της ψυχής.

Σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό ή έναν πνευματικό δάσκαλο
Shakila Ιωάννα Μπράτη Τηλέφωνο +30 6974455759 E-mail: info@shakila.gr greek english