Άσκηση σύνδεσης με τη Μήτρα

Θα αρχίσω αυτό το κείμενο με μια πληροφορία από τον Κινέζικη Ιατρική. Η μήτρα είναι παράδοξο όργανο. Υπάρχει ακόμα ένα παράδοξο όργανο μέσα στο σώμα και αυτό είναι ο εγκέφαλος. Άρα, η γυναίκα λειτουργεί με δύο εγκεφάλους.

Πολύ συχνά ο εγκέφαλος της γυναίκας λειτουργεί με αρσενικό τρόπο, εφόσον έτσι εκπαιδεύται και το σύστημα είναι βασισμένο πάνω σε αρσενικές δομές. Στο σώμα όμως, η μήτρα ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένας θηλυκός τρόπος σκέψης, γιατί ναι, η μήτρα σκέφτεται με κάποιον τρόπο, το δικό της τρόπο, αισθάνεται και καταγράφει. Είναι σημαντικό για εμάς τις γυναίκες να αφουγκραζόμαστε τη μήτρα μας, γιατί στην πραγματικότητα αυτή είναι που επικοινωνεί το θηλυκό στοιχείο, την πεμπτουσία του, όχι μόνο προς τα μέσα, αλλά και γύρω μας.

Μπορούμε να παρομοιάσουμε τη μήτρα με ένα σπόρο. Φανταστείτε ότι αν αυτός ο σπόρος μείνει απεριποίητος θα μαραθεί. Δε θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην πλήρη έκφρασή του, όπως και στην εκπλήρωση του σκοπού του. Και σκοπός μιας μήτρας δεν είναι μόνο η γονιμοποίηση και η γέννηση ενός παιδιού, που και αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα, αλλά η γονιμοποίηση ολάκερου του σύμπαντος. Η μήτρα είναι ένας μετασχηματιστής της ενέργειας. Αν όμως δε χρησιμοποιηθεί με συνειδητότητα, με συναίσθηση της φύσης της, ότι δηλαδή είναι μια μικριγραφία του σύμπαντος, θα μείνει ένα άδειο δοχείο αχρησιμοποίητου ενδεχομένου. Έτσι, δε θα βιώσει το αίσθημα της βαθιάς χαράς και αυτό μπορεί συχνά να προκαλέσει κατηγόρια στον εαυτό της ή στο σύντροφο, ή πολύ συχνά θυμό απέναντι στο ανδρικό φύλο, καθώς και έντονο ανταγωνισμό στο ίδιο φύλο.

Η υπόσχεση που δώσαμε στη Μεγάλη Μητέρα είναι το ταξίδι στη μήτρα. Ερχόμαστε ως γυναίκες όχι για να παίξουμε το ρόλο του άτρωτου, έναν αρσενικό ρόλο εξάλλου, αλλά για να γεννήσουμε τη νέα τάξη, η κάθε γυναίκα με το δικό της, μοναδικό τρόπο. Μέσα από τις οδύνες του ενεργειακού τοκετού γειώνουμε όλο και περισσότερο κάθε μέρα το Ιερό Θηλυκό μέσα μας και γύρω μας. Ακόμα και η φώτιση στη γυναίκα ξυπνά από τη μήτρα. Για αυτό, όταν η ανάγκη επίγνωσης αφυπνίζεται, πολύ συχνά το μεταφράζει ως βιολογικό ρολόι, ενώ είναι η ανάγκη γονιμοποίησης του πνεύματος εντός της. Αλλά η ανδρική νοοτροπία στην οποία έχει γαλουχηθεί δεν της δίνει την απαραίτητη γνώση / αντίληψη για αυτό που την καλεί. Εμείς χρειάζεται να βρούμε ποια είναι η δική της εσωτερική αλήθεια.

Έτσι θα πάμε να δούμε πώς όλα αυτά δρουν στο ασυνείδητο, το οποίο είναι το πεδίο της Anima, της αγνής θηλυκής μας πλευράς, η οποία γνωρίζει, εμπιστεύεται, αγαπά. Εκεί βρίσκεται ο σπόρος της δικής μας γνώσης. Από εκεί ξεκινά να ξεδιπλώνεται το ταξίδι μας προς τη σύνδεση με τη συνειδητότητά μας.

Ας δούμε λοιπόν μία απλή άσκηση, η οποία είναι από την ύλη του κύκλου γυναικών Blossoming Goddess που καθοδηγώ, και που μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τη μήτρα σας.

Είναι σημαντικό η άσκηση να γίνει σε ένα περιβάλλον, που έχετε φροντίσει να είναι ασφαλές και χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Αφού έχετε καθαρίσει το χώρο με καπνό από φασκόμηλο, ξαπλώστε στο πάτωμα έχοντας ήδη κοντά σας τα ορυκτά που είναι κατάλληλα για τη μήτρα, όπως καρνεόλη, φεγγαρόπετρα ή γρανάδα.

Ξεκινήστε κάνοντας την «αναπνοή μικρού θανάτου». Εισπνέετε 7 χρόνους, κρατάτε 7 χρόνους, εκπνέετε 7 χρόνους, μένετε σε άπνοια 7 χρόνους. Αυτή η ακολουθία επαναλαμβάνεται 7 φορές. Συγκεντρωθείτε στη μήτρα σας, οραματιστείτε την και δείτε την. Πώς είναι; Μιλήστε μαζί της. Τι θα θέλατε να τη ρωτήσετε; Δώστε χρόνο να λάβετε τις απαντήσεις.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω στη μήτρα σας την πέτρα που έχετε επιλέξει και νιώστε τη να απορροφάται προς το κέντρο της και να τη θρέφει. Όταν τελειώσετε αυτή την άσκηση, μπορείτε να αλείψετε την κοιλιά σας με αμυγδαλέλαιο ή λάδι αργκάν σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο νερολί, υλάνγκ υλάνγκ ή γεράνι. Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να απολαύσετε τη σύνδεση με τη μήτρα σας.

Αυτή λοιπόν, είναι μία άσκηση που μπορείτε να επαναλαμβάνετε καθημερινά κρατώντας παράλληλα ένα ημερολόγιο, το «ημερολόγιο της μήτρας». Έτσι, θα γίνετε πιο ενσυναισθητικές, ώστε να καταλαβαίνετε πώς βιώνει τα διάφορα γεγονότα της καθημερινότητάς σας η μήτρα σας, ο δεύτερος εγκέφαλός σας.

Προτεινόμενα ορυκτά:

Καρνεόλη: Θρέφει, τονώνει τη μήτρα, ενεργοποιεί το γιν και γιανγκ.

Φεγγαρόπετρα: Βοηθά στην πνευματική σύνδεση με τη μήτρα και στη σύνδεση με το Ιερό Θηλυκό.

Γρανάδα: Είναι εξαιρετική για να τονώσει μία μήτρα, την οποία αισθάνεστε παγωμένη και χωρίς διάθεση.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu