Έκλειψη στο Λέοντα 30 Ιανουαρίου – Η νύχτα της Φωτιάς

Αυτή η Πανσέληνος στοχεύει πολύ άμεσα τον τρόπο που συσχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η βαθιά λαχτάρα για συνύπαρξη, που αντιμάχεται το φόβο της συσχέτισης, έρχεται και μας ζητά να μετακινηθούμε από τους γνωστούς τρόπους διαχείρισης του συναισθήματος που είχαμε ως τώρα. Αυτή η σεληνιακή έκλειψη επικεντρώνεται στον πυρήνα της καρδιάς. Αποδομεί τις τεχνικές προσέγγισης, τους δήθεν καλούς τρόπους συμπεριφοράς, το ψεύτικο, ευγενικό και χαριτωμένο γελάκι και προτρέπει το αυθεντικό συναίσθημα να αναδυθεί.

Η σχέση με τους γύρω που δεν έχουν βάσεις, θα ταλαντευτούν. Η σχέση με τον εαυτό που περιέχει εσωτερική αμφισβήτηση, θα χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί. Τα μουδιασμένα συναισθήματα θα αντηχήσουν ξανά την ύπαρξή τους και, όσο πιο κενός και αδούλευτος είναι ο ψυχικός χώρος, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο αντίλαλος του κενού εντός μας.

Τα συναισθήματα που καυτηριάστηκαν, στο όνομα της δήθεν ασφάλειας, θα ξυπνήσουν και πάλι, απαιτώντας μία απάντηση στα άπειρα «γιατί;» – όπως «γιατί είμαι στη μοναξιά;», «γιατί δε μπορώ να συσχετιστώ;», «γιατί δεν εμπιστεύομαι τίποτα πια;», «γιατί δε μπορώ να ενώσω τα σπασμένα κομμάτια μέσα μου ή γύρω μου;»

Πιστέψτε με: η δικαιολογία της ασφάλεια που γαλουχήσατε στο κεφάλι σας, δε θα είναι αρκετή για αυτά τα ερωτηματικά.

Αυτή η Σελήνη, στις 30 του Ιανουαρίου, ζητά την αυτοέκφραση, ζητά την απελευθέρωση και εν τέλει η μίξη τους θα εδραιώσει την ολιστική θρέψη που ήρθαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας, σαν φυσική – και άυλη – υπόσταση. Η φυγή, που ως τώρα μας κάλυπτε, δε θα είναι πλέον επαρκής λύση. Το κενό, ότι και να κάνετε πια, έχει συνειδητοποιηθεί από το σύστημα, δε χωρά πια κάτω από το ασυνείδητο «χαλάκι».

Η πύρινη ενέργεια του Λέοντα καλεί την ενέργεια να εκφραστεί προς τα έξω. Ο Εαυτός θέλει πια να αγωνιστεί για τον εαυτό, να διεκδικήσει τις ευκαιρίες που του ανήκουν δικαιωματικά. Νιώθει πως, οτιδήποτε τον φυλάκισε ως τώρα στα ταμπού, είτε εσωτερικά, είτε οικογενειακά, είτε κοινωνικά, είτε ερωτικά, σπάζει με βροντερό τρόπο, κάτω από το βρυχηθμό του λιονταριού.

Ναι. Αφήνετε ακάλυπτο τον ευάλωτο εαυτό, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο να εμφανιστεί, να λάμψει, να ακουστεί, να προβάλει αυτό που είναι βαθιά μέσα του, πέρα από τη σαπουνόφουσκα του άρλεκιν, των διαφημίσεων και των δανεικών ονείρων. Θέλει το δικό του όνειρο, θέλει να υλοποιήσει τις προσδοκίες του και, όσο και αν ξεβολεύεται, μέσα του, ξέρει τι θέλει. Η ισχύ του λιονταριού είναι μαζί του.

Ορυκτό Πανσελήνου – έκλειψης στο Λέοντα:

Το κιννάβαρι είναι ένα ορυκτό φωτιά, που ταιριάζει με αυτή τη Σελήνη στο Λέοντα. Βοηθά να καούν τα όρια, δίνοντας πάθος και δίψα για δράση. Δίνει στο μέγιστο τη μαγική αλχημεία των ενεργειών, αλλάζοντας τα δεδομένα, από το δεσμευτικό παρελθόν, στο απελευθερωτικό παρόν. Τονώνει την ενέργεια της μετουσίωσης, πνευματικά και ψυχικά, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την απαιτούμενη υπέρβαση. Το κιννάβαρι είναι ένας Μάγιστρος, που σας βοηθά να ξαναπάρετε το προβάδισμα στα όνειρα που χάσατε και να τα υλοποιήσετε εδώ και τώρα.

 

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu