Αβεντουρίνης

Αυξάνει την αντίληψη, διεγείρει την δημιουργικότητα, ενισχύει τη νοημοσύνη και χαρίζει αισιοδοξία και χαρά.

Είναι ένα ορυκτό μεγάλης δυναμικής, καθώς έχει τη δυνατότητα να φέρνει εσωτερικές καταστάσεις στην επιφάνεια και να τις εκθέτει, έτσι ώστε να θεραπευτούν. Για αυτό το λόγο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν υπάρχουν συναισθηματικές πληγές, αν όμως πράγματι νιώθετε πως έχει έρθει η στιγμή να ξεκαθαρίσετε συναισθηματικά ζητήματα, τότε ο συνδυασμός του αβεντουρίνη με τον ροζ χαλαζία είναι ο ιδανικός για μια ομαλότερη διαδικασία κάθαρσης, καθώς βοηθά αν αποδεχτούμε συναισθηματικές αλλαγές ευκολότερα. Εξάλλου, μία από τις βασικές του ποιότητες είναι η ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Προστατεύει το Ενεργειακό Κέντρο της Καρδιάς, απορροφώντας τους αρνητικούς κραδασμούς που τείνουν να εισβάλουν σ’ αυτήν – ότι ακριβώς κάνει και το περικάρδιο στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από ένα σοκ, καθώς και τη μόνιμη νοητική ανησυχία που αυτό έχει αφήσει.

Το μίσος, ο θυμός και γενικά τα αρνητικά συναισθήματα προσκολλούνται, σχεδόν γαντζώνονται, πάνω στα ενεργειακά σώματα. Ο Αβεντουρίνης δεν έχει τη δυνατότητα να τα θρυμματίσει όπως κάνουν άλλα, πιο yang ορυκτά, έχει όμως μαλακτικές ιδιότητες, οπότε σταδιακά βοηθάει την αποκόλληση και την απομάκρυνσή τους.

Διευκολύνει την εξισορρόπηση και την ευθυγράμμιση των ενεργειακών σωμάτων, καθώς και την ισορροπία των yin και yang ενεργειών.

Είναι έξοχη πέτρα για την θεραπεία των ματιών. Για την περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούμε κομπρέσες από ευφρανσία  ή / και σαμπούκο μέσα στις οποίες έχουμε προσθέσει ίαμα από αβεντουρίνη. Ή ακόμα πιο απλά, τοποθετούμε μια μικρή πέτρα αβεντουρίνη επάνω σε κάθε κλειστό βλέφαρο.

Μας ανακουφίζει από ημικρανίες που προέρχονται είτε από έντονη σκέψη, είτε από μπλοκάρισμα των μεσημβρινών της χολής ή του συκωτιού. Όταν η ημικρανία χτυπά δεξιά βάλλεται η χολή, όταν χτυπά αριστερά βάλλεται το ήπαρ. Στην κάθε περίπτωση τοποθετούμε αβεντουρίνη επάνω στο πάσχον όργανο ή στην αρχή και στο τέλος του μεσημβρινού του συγκεκριμένου οργάνου ή στα Bo Yu σημεία των οργάνων.

μοιράστε