Αιθέρια έλαια και Ορυκτά: Τι συνδυασμούς να κάνω;

Τα αιθέρια έλαια είναι η πεμπτουσία των φυτών. Μέσα σε κάθε σταγόνα τους, βρίσκεται συμπυκνωμένη όλο το φυτό. Τα έλαια έχουν επίδραση τόσο στο φυσικό σώμα, όσο και το συναισθηματικό, αλλά και το νοητικό.

Όταν συνδυαστούν με τα ορυκτά, μπορούν να επιδράσουν επάνω μας ακόμη πιο δυναμικά, ανοίγοντας γενικά νέους ορίζοντες στην ολιστική θεραπεία. Μπορούν να ενδυναμώσουν την πνευματική μας σύνδεση, να ηρεμήσουν ή να τονώσουν το νου, να εξισορροπήσουν το συναίσθημα και να φέρουν ίαση στο σώμα.

Ας δούμε ορισμένους συνδυασμούς που μπορούν να έχουν άμεση επίδραση, είτε τους εφαρμόσετε σε εσάς τους ίδιους, είτε είστε θεραπευτές και θέλετε να τους προσθέσετε στη θεραπευτική σας διαδικασία:

 • Αβεντουρίνη και άγρια Μέντα/Φλισκούνι

Αβεντουρίνη: Εξισορροπεί τα συναισθήματα, βοηθά στη θεραπεία συναισθηματικών πληγών, αυξάνει την αντίληψη και εντείνει τη δημιουργικότητα.

Φλισκούνι (Menta Anvensis): Είναι εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για στομαχικά προβλήματα. Επίσης, δρα ως εμμηναγωγό, χολαγωγό και αντισηπτικό. Βοηθά σε περιπτώσεις αρθριτικών, μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς, πονοκεφάλους, ημικρανίες, αλλά και στη σωματική κούραση. 

Συνδυασμός:

– Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.  
– Βοηθά στη νοητική επικέντρωση.
– Τονώνει το νου και βοηθά στην αφύπνιση της έμπνευσης. 
– Βοηθά στην καταπολέμηση των ημικρανιών και των πονοκεφάλων. 
– Φρεσκάρει το συναισθηματικό πεδίο.

 • Τουρμαλίνη πράσινη και Έλατο

Τουρμαλίνη πράσινη: Είναι ένας λίθος υγείας, ευεξίας και ευ ζην. Θεραπεύει το συναίσθημα και γεμίζει τον άνθρωπο με στοργική αγάπη.

Έλατο (Abies Sibirica): Είναι ισχυρό αντισηπτικό, όπως και αντιβακτηριακό και αντιμυκητισιακό. Βοηθά γενικά το αναπνευστικό, όπως και τους μυϊκούς πόνους. Αναζωογονεί έντονα σώμα και νου, σταθεροποιεί την ψυχολογία, προσφέροντας παράλληλα ανάταση στη διάθεση.

Συνδυασμός:

– Τονώνει γενικά την υγεία.
– Δυναμώνει το νευρικό σύστημα.
– Ανεβάζει τη διάθεση και την ενέργεια.
– Βοηθά να γίνουμε πιο συνειδητοί με την υγεία μας. 
– Εδραιώνει μια πιο υγιή σχέση με το σώμα.
– Καλεί την αφθονία και την ευημερία.

 • Αμέθυστος και Λεβάντα

Αμέθυστος: Καταπραΰνει το νευρικό σύστημα, εξισορροπεί το συναίσθημα και χαλαρώνει γενικά, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τις καταστάσεις πιο συνειδητά. Αυξάνει τη διαίσθηση και την επίγνωση. 

Λεβάτα (Lavandula Officinalis): Ένα αιθέριο που βοηθά στις αϋπνίες, στους πονοκεφάλους, τους μυϊκούς πόνους και τις μολύνσεις. Καταπραΰνει από το στρες και το άγχος και γενικά φέρνει γαλήνη σε όλα τα επίπεδα. 

Συνδυασμός:

– Καλμάρει την ένταση.
– Βοηθά στους πονοκεφάλους.
– Βοηθά στις αϋπνίες.
– Χαλαρώνει από τη θλίψη του αποχωρισμού.
– Φέρνει εσωτερική γαλήνη.
– Βοηθά στην απελευθέρωση από εθισμούς. 
– Απελευθερώνει το νευρικό σύστημα.

 • Καλσίτης πορτοκαλί με Μανταρίνι

Πορτοκαλί Καλσίτης: ένα ορυκτό που τονώνει το φυσικό σώμα και την ενέργεια. Γενικά, φέρνει φρεσκάδα, καλή διάθεση, όρεξη για ζωή και παιχνίδι.

Μανταρίνι (Citrus Nobilis): Αποτοξινωτικό, αυξάνει την κυκλοφορία και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό. Τονώνει τη διάθεση και την ευεξία. Βοηθά να θεραπευτεί το εσωτερικό παιδί και να βρούμε όρεξη για παιχνίδι και χαρά. 

Συνδυασμός: 

– Φέρνει χαρά, κέφι και διάθεση για παιχνίδι.
– Τονώνει το ανοσοποιητικό.
– Τονώνει τη ζωτικότητα και τη ροή του Qi.
– Δίνει καλή επαφή με το σώμα. 
– Ανοίγει το πεδίο για νέες φιλίες και επικοινωνία. 
– Παροτρύνει για πιο τολμηρές αλλαγές. 
– Ανοίγει την όρεξη. 

 • Κιτρίνης και Περγαμόντο

Κιτρίνης: Ένα ορυκτό που εξισορροπεί γενικά, αποφορτίζει από αρνητικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα τονώνει και ενεργοποεί. Φέρνει χαρά, ελπίδα, ζωτικότητα και μας ωθεί να κατακτήσουμε τους στόχους μας. 

Περγαμόντο (Citrus Bergamia): Εξαιρετικό για να βοηθήσει σε δερματικά προβλήματα – όπως το έκζεμα και η ψωρίαση – αλλά και στην ανορεξία. Επίσης, βοηθά στην καθημερινή πίεση, το άγχος, τη δυσθυμία και τον εκνευρισμό.

Συνδυασμός:

– Βοηθά στην αντιμετώπιση της απελπισίας. 
– Εξισορροπεί την εσωτερική πίεση και έτσι βοηθά σε δερματικά προβλήματα, που πολύ συχνά δημιουργούνται από έντονα συναισθήματα. 
– Απελευθερώνει από βαριά συναισθήματα.
– Αφυπνίζει την ενέργεια και τη θετικότητα. 
– Φέρνει υψηλή διάθεση και όρεξη για ζωή. 

 • Τουρμαλίνη μαύρη και Φασκόμηλο

Τουρμαλίνη μαύρη: Εξαιρετικό ορυκτό για να αποφορτίσει από αρνητικές ενέργειες. Ενεργοποιεί μία ασπίδα προστασίας γύρω μας και γειώνει και ανοίγει το πνευματικό κανάλι.

Φασκόμηλο (Salvia Officinalis): Έχει αντικαταρροϊκή δράση, ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους και τη δυσκαμψία και βοηθά στη δυσμηνόρροια, την αυπνία και το άγχος. Θεωρείται ένα ιδιαίτερα εξαγνιστικό αιθέριο έλαιο. 

Συνδυασμός:

– Αποφορτίζει από την ψυχολογική πίεση.

– Απελευθερώνει από το άγχος.

– Εξαγνίζει τις αρνητικές ενέργειες.

– Βοηθά να χαλαρώσουμε και να έχουμε καλύτερης ποιότητας ύπνο.

– Καλμάρει από την ευερεθιστότητα.

 • Καρνεόλη με Κάρδαμο

Καρνεόλη: Τονώνει σώμα και ενέργεια. Βοηθά να εκφραστούμε πιο ελεύθερα, να βρούμε την ερωτική μας διάθεση και τη χαρά.

Κάρδαμο (Elettaria Cardamomum): Είναι αντιβακτηριδιακό και αντισηπτικό. Τονώνει το νευρικό σύστημα και γενικά τον οργανισμό. Καταπραϋνει τη δυσμηνόρροια και τον τυμπανισμό.

Συνδυασμός:

– Ανεβάζει τη διάθεση.
– Τονώνει το φυσικό σώμα γενικά.
– Βοηθά στη δυσμηνόρροια.
– Ενεργοποιεί τη σεξουαλικότητα.
– Απελευθερώνει την έκφραση.

 

Ο τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους συνδυασμούς είναι ο εξής:

 • Ρίξτε στον αρωματολύχνό σας ορισμένες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και κρατήστε στα χέρια σας το αντίστοιχο ορυκτό. 
 • Ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο σε λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο), απλώστε το στο σώμα σας και χαλαρώστε, κρατώντας το ορυκτό ή ξαπλώστε και ακουμπήστε το επάνω στο σώμα σας. Αν κάνετε μασαζ με αυτήν την τεχνοτροπία σε κάποιον άλλον, χρησιμοποιήστε για τη μάλαξη το αιθέριο έλαιο διαλυμένο στο λάδι βάσης και αφήστε το θεραπευόμενο να χαλαρώσει, ακουμπώντας το αντίστοιχο ορυκτό στο σώμα του. 
 • Σε ένα βαμβακερό ύφασμα, ρίξτε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να το φέρνετε κοντά σας για να το οσμίζεστε όσο συχνά θέλετε, φορώντας παράλληλα το αντίστοιχο ορυκτό επάνω σας. 
 • Ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα βαμβακερό ύφασμα, τοποθετήστε το σε ένα πουγκάκι μαζί με το ορυκτό που του αντιστοιχεί και κρατήστε το επάνω σας ή δίπλα στο μαξιλάρι σας. 

Τι πρέπει να προσέξετε:

 • Αν είστε σε κατάσταση εγγυμοσύνης καλύτερα να μη χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, όπως και αν έχετε υπέρταση.
 • Αν έχετε ζητήματα επιληψίας ή σοβαρής νευρικής διαταραχής, καλύτερα να αποφύγετε τα αιθέρια έλαια. 
 • Χρησιμοποιήστε τα αιθέρια έλαια μόνο εξωτερικά και ποτέ απευθείας στο δέρμα, χωρίς αραίωση σε λάδι βάσης. 
 • Αν έχετε αλλεργία σε συγκεκριμένο φυτό, μη χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιό του. 
 • Αν χρησιμοποιήσετε επάνω στο δέρμα σας διαλυμένα κιτρώδη έλαια, μην εκτεθείτε στον ήλιο για τις επόμενες τέσσερις ώρες. 
 • Η ασφαλής δοσολογία, αν θέλετε να κάνετε μασαζ με αιθέρια έλαια, είναι από 15 – 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 50ml λάδι βάσης. 

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu

Μεγάλη προσφορά Ιουλίου

Μία μοναδική προσφορά για τους φίλους της σελίδας, για τον Ιούλιο! Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου, μπορείτε να επιλέξετε μία συνεδρία ενεργειακής διάγνωσης των chakra ή μία συνεδρία κρυσταλλοθεραπείας ή συνεδρία ενεργειακής ανάγνωσης ταρώ, μόνο με 25€! Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 40 λεπτά και το ραντεβού κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Κανονίστε τη συνεδρία σας τώρα, με ένα τηλέφωνο στο 6974455759