Αιματίτης

Ο Αιματίτης είναι ένα ορυκτό που μειώνει το στρες που αφορά τα ταξίδια, ειδικά αν γίνονται υπό συνθήκες άγνωστες και δύσκολες, καθώς, όπως έχουμε πει, είναι ένα ορυκτό που χαρίζει σθένος. Εξισορροπεί τις yin και yang ενέργειες στο σώμα και στο χώρο, αλλά όχι μόνο. Λειτουργεί ως μία ενεργειακή γέφυρα για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πνευματικών ανθρώπων, που είναι η σύνδεση με το Φως, παράλληλα με τη γείωσή τους στη Γη, χωρίς να χάνεται η επαφή με κανένα από τα δύο. Σε γενικές γραμμές, εξισορροπεί τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις μέσα μας, αλλά και σε οτιδήποτε γύρω μας, φέρνοντας αρμονία.

Το ορυκτό αυτό μπορεί να μας μεταμορφώσει από ακατέργαστο μέταλλο, σε σπαθί δύναμης.  Είτε χρειαστεί να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας στη Γη, είτε στο αστρικό πεδίο, η δύναμή του θα είναι όπου την καλέσουμε συνειδητά.

Ίσως κανένα άλλο ορυκτό δεν δίνει τόσο σθένος (ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με πράσινο κρύσταλλο Σερίφου) για υλοποίηση της ιδέας, του πνεύματος, του οράματος στη γη – στο εδώ και τώρα.

Ο Αιματίτης είναι ένα ορυκτό που μπορεί να μας βοηθήσει να συνδεθούμε με τον πυρήνα του στόχου ή της επιθυμίας μας. Μπορεί να μας συνοδεύσει ως την ψυχή της Γης, ώστε  οι πληροφορίες που μας διαθέτει να διαχυθούν μέσα μας αβίαστα.

Δυναμώνει την καρδιά και βελτιώνει τις τυχόν δυσλειτουργίες του αίματος, είτε πρόκειται για την τόνωσή του, είτε για θεραπεία. Η καρδιά φιλοξενεί την πιο εκλεπτυσμένη μορφή ενέργειας μέσα στο σώμα, το Shen, και κυβερνά το αίμα, το οποίο όταν επηρεαστεί από κάποια ασθένεια χάνεται, αποδυναμώνοντας όλες τις ενεργειακές ιδιότητες της καρδιάς,  όπως είναι η χαρά της ζωής και η ελπίδα για δημιουργία. Αυτά είναι κάποια από τα κλασικά σημάδια της κατάθλιψης. Ο Αιματίτης είναι εξαιρετικός για να εργαστείτε μαζί του σε περιπτώσεις προβλημάτων του αίματος, τα οποία προκαλούν κάποιες μορφές κατάθλιψης.

Είναι πολύ σημαντικό ορυκτό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γείωσης και αδυναμία υλοποίησης των ιδεών τους. Βοηθάει στη συγκέντρωση και στην εστίαση της ενέργειας στο φυσικό επίπεδο, ιδιαίτερα αν τοποθετήσουμε έναν αιματίτη στο κέντρο βάσης και από έναν σε κάθε πέλμα. Επίσης, το ποδόλουτρο με χοντρό αλάτι και ίαμα ή βάμμα Αιματίτη, βοηθάει να ξεκουραστούν τα πόδια, αλλά και να «πατήσουμε» πιο γερά στη Γη.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu