Ανθοϊάματα και Κρυσταλλικά Βάμματα

Και τα δύο είναι σίγουρο ότι επιδρούν στα πιο αιθέρια τμήματα της ύπαρξής μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν και το φυσικό φορέα. Οι διαφορές τους όμως είναι μεγάλες.
Σίγουρα δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τυχόν λάθος επιλογή, όπως θα δείτε παρακάτω, καθώς είναι και τα δύο υπέροχοι συνεργάτες, απλά με διαφορετικούς τρόπους.
Παίρνοντας για αρχή κάποια στοιχεία από την Εσωτέρα Ψυχολογία της Αλίκης Μπέυλη (Τόμος 1), βλέπουμε ότι το ορυκτό βασίλειο ανήκει στην πρώτη και την έβδομη ακτίνα, ενώ το φυτικό βασίλειο στη δεύτερη, την τέταρτη και την έκτη, οι οποίες είναι τρεις ακτίνες μίας βασικής γραμμής δυνάμεων.

Το φυτικό βασίλειο έχει να κάνει με το Κέντρο Καρδιάς και με το συναίσθημα. Το ορυκτό, με το Κέντρο Βάσης και τη δομή. Και τα δύο είναι απαραίτητα για την ισορροπία. Η αγάπη, χωρίς δομή, δεν έχει όρια και έτσι ίσως μπορεί να καταντήσει μαρτυρική για το άτομο και τους γύρω του. Η δομή, χωρίς αγάπη, μπορεί να καταλήξει σκληρή και δύσκαμπτη. Το ορυκτό ενέχει τη διαδικασία της συμπύκνωσης, τη δυνατότητα μεταστοιχείωσης και, ως σκοπό, την ακτινοβολία. Το φυτικό ενέχει τη διαδικασία της συμμόρφωσης, τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης και, ως σκοπός, το μαγνητισμό.

Ας μην σας κουράσω άλλο. Ας δούμε ως εδώ λίγο πιο αναλυτικά τα εξής:
Τα ορυκτά προσφέρουν πιο δυναμικά σε νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Εφόσον βρίσκονται στην πρώτη και έβδομη ακτίνα, έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη πυκνότητα και έτσι εκφράζει τη δημιουργικότητα, τη θέληση και την οργανωτική ικανότητα της ενέργειας. Προσφέρουν δομή και οργάνωση στην εξελικτική πορεία. Έτσι, ακόμα και σε συναισθηματικό επίπεδο, προσφέρουν σταθερότητα, μπορούν να δουλεύουν σε πολύ βαθιά επίπεδα, εκεί όπου ζει η Σκιά, το ασυνείδητο, το σκοτεινό μας κομμάτι, οι απλησίαστες όψεις μας και, από εκεί, τα ορυκτά μας καλούν να αναδυθούμε και να προσφέρουν σε όλα αυτά τα κομμάτια μεταστοιχείωση, διαμέσου του πυρός, που είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει αυτό το βασίλειο. Επηρεάζουν την ύλη έντονα, γι’ αυτό μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο φυσικό σώμα, ή ακόμα και στην υλοποίηση αυτών που θέλουμε να γειώσουμε. Βοηθούν στο να εκπαιδευτεί ο νους, να αλλάξουν τον προγραμματισμό και τις πεποιθήσεις, χαράζοντας νέες πληροφορίες και γενικά διευκολύνουν τις ψυχικές διεργασίες.

Το φυτικό βασίλειο λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά και σε εκείνο της σοφίας. Προσφέρει άφθονο ηλιακό πράνα, που κινεί την ενέργεια. Εδώ, η εργασία εστιάζεται στην επεξεργασία του συναισθήματος και της πνευματικής εξέλιξης, όπου, καθώς υφαίνονται τα συναισθήματα με σοφία και επίγνωση, επιτυγχάνεται η πνευματική ανάταση. Μέσα από την ομορφιά που εκπέμπει, προσφέρει τη μεταμόρφωση και τη λεπτοφυή αλλαγή που χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να γίνουμε κι εμείς ένα μέρος ομορφιάς αυτού του πλανήτη, εφόσον εξευγενίζουμε τις ενστικτώδεις παρορμήσεις, με συνείδηση απέναντι σε όλα τα πλάσματα.

Το ορυκτό βασίλειο ακτινοβολεί προς τα έξω, είναι η Γιανγκ όψη, ενώ το φυτικό βασίλειο μαγνητίζει – είναι η Γν όψη.
Όπως καταλάβατε, το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο. Απλά, εξαρτάται από το τι νιώθετε πως χρειάζεστε αυτή την εποχή, που είστε εστιασμένοι εσείς ή προς τα πού τείνει η ενέργειά σας. Μπορεί κάποιες φορές να χρειαστείτε περισσότερο την ενέργεια των φυτών και άλλοτε των ορυκτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελούν εξαιρετικούς βοηθούς σε κάθε επίπεδο που τους χρειάζεστε, ακόμα και στο σωματικό, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα ακυρώσετε την οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή που ακολουθείτε. Μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα.
Βέβαια, όση ισχύ και να έχουν, είναι αδύνατον να σας συμπαρασταθούν αν δεν υπάρχει εσωτερική επιλογή προς την υγεία, προς τη διάθεση για ζωή. Αυτή είναι η ουσία της δύναμης για να ξεκινήσει η θεραπευτική διαδικασία. Η γνώση και η εμπειρία του θεραπευτή είναι σημαντική, ώστε να προτείνει τα κατάλληλα κρυσταλλικά βάμματα ή ανθοϊάματα και τους κατάλληλους συνδυασμούς τους για εσάς.

Η υπέροχη Μητέρα Φύση είναι εδώ για να βοηθήσει με τα δώρα της την εξέλιξή σας. Χρειάζεται όμως και εσείς να κινητοποιήσετε τη θέληση, να αδράξετε τη ζωή και να συνεχίσετε ότι και αν συμβαίνει. Εξάλλου αυτό είναι η ζωή: ένα ταξίδι αναζήτησης και εξέλιξης. Δεχτείτε τη συμπαράσταση και πατήστε γερά στη Γη, για να ακουμπήσετε τα αστέρια.

μοιράστε