Αρτεμισία ή Αψιθιά

Artemisia αbsinthium  – Οικογένεια Asteraceae

Φύλο: Θηλυκό

Πλανήτης: Ποσειδώνας

Στοιχείο: Νερό

Ενεργειακό κέντρο: Τρίτο Μάτι

Ενέργειες: εξαγνισμός, απελευθέρωση, προστασία, σύνδεση με ανώτερες ενέργειες, αστρικά ταξίδια

Προτεινόμενα ορυκτά: μερλινίτης, αζουρίτης, αζουρομαλαχίτης, φενακίτης, gold sheen οψιδιανός, χαλαζίας με ασημένιο ρουτίλιο

Βότανο:

            Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας, όπως και του διαβήτη. Δρα ως εξαιρετικό παυσίπονο για τη δυσμηνόρροια, καθώς επίσης ρυθμίζει τον έμμηνο κύκλο.

            Είναι διεγερτικό του πεπτικού, καθώς βοηθά την ομαλή λειτουργία του ήπατος, αυξάνει τη δράση των οξέων του στομάχου και την παραγωγή χολής, βοηθώντας έτσι στην αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών. Γενικά, σε μέτριες δόσεις, αυξάνει την όρεξη και επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος.  Δρα επίσης ως τονωτικό του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

            Χρησιμοποιείτε συχνά για την αποβολή λίθων από το ουροποιητικό σύστημα.

            Είναι αντιπυρετικό, αποχρεμπτικό και γενικότερα βοηθά στις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

            Έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά  των εντερικών παρασίτων, ενώ παράλληλα έχει εφιδρωτική, αντισηπτική, αντικαρκινική και αντιπυρετική δράση.

            Ως αφέψημα, είτε σε πλύσεις, είτε σε κομπρέσα, μπορεί να δράσει κατά του εκζέματος, των μυκήτων, αλλά και των δερματικών αλλεργιών.

Αιθέριο έλαιο:

Είναι λίγο  δύσκολο να βρείτε αιθέριο έλαιο αρτεμισίας. Το μόνο που κυκλοφορεί εύκολα είναι το είδος της Davana (Artemisia pallens).

Φυσικό επίπεδο: Εντάσσεται στην κατηγορία των ερωτικών αιθερίων ελαίων, έχει όμως ακόμα αντικαταθληπτική και αγχολυτική δράση. Έχει επίσης ιδιότητες αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές, ενώ καταπολεμά ιώσεις και λοιμώξεις.

Ψυχολογικό επίπεδο: Απελευθερώνει και βοηθά να βρείτε κρυφές επιθυμίες, σε διάφορα επίπεδα.

[Απόσπασμα από το “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη, από τις εκδόσεις Δίον. Στο ίδιο βιβλίο μπορείτε να βρείτε και λεπτομέρειες για την ενεργειακή χρήση της Αρτεμισίας]

μοιράστε