Αρωματοθεραπεία για τον Εαυτό

Τα αιθέρια έλαια είναι η ψυχή των φυτών και η “δόνηση” που εκπέμπουν μας “συντονίζει” σε όλα μας τα επίπεδα.

Η ομορφιά μας δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά από το πόσο όμορφες αισθανόμαστε μέσα μας. Αυτή είναι η πραγματική πηγή της ομορφιάς και της λάμψης μας. Αν αισθανθούμε πραγματικά συνδεμένες με αυτήν την εσωτερική πηγή θα λάμψουμε και θα έλξουμε σίγουρα την προσοχή και τον θαυμασμό των άλλων.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να συνδυάσουμε την εξωτερική ομορφιά με την εσωτερική, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τους μαγικούς βοηθούς της φύσης, που είναι τα αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να δρουν αποτελεσματικά σε όλα μας τα επίπεδα.

Γεράνι (penargonioum roseun asperum): νότα μεσαία

Για το δέρμα: είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και είναι ιδανικό για τα τα ξηρά και ώριμα δέρματα με ρυτίδες.

Σε ψυχολογικό επίπεδο: βοηθά να διώξουμε την κατάθλιψη και το άγχος.

Σε ενεργειακό επίπεδο: Πλανήτης Αφροδίτη, στοιχείο νερό. Φέρνει αγάπη και ξυπνά τη θηλυκή ενέργεια.

Τριαντάφυλλο (rosa centifolia): νότα χαμηλή

Για το δέρμα: Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα για τα ξηρά δέρματα. Βοηθά επίσης τα ερεθισμένα και ευαίσθητα δέρματα και είναι εξαίρετο για τα γερασμένα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο: Καταπραΰνει τις τάσεις κατάθλιψης, τη νευρική υπερένταση και το στρες, όπως επίσης και τις διαταραχές στον ύπνο έως και την αϋπνία.

Σε ενεργειακό επίπεδο: Πλανήτης Αφροδίτη, στοιχείο νερό. Φέρνει αγάπη και τύχη στη ζωή μας, εδραιώνει τη γενική υγεία και ξυπνά την πνευματική μας υπόσταση.

Μύρο (commifora myrrha): νότα χαμηλή

Για το δέρμα: είναι ένα αιθέριο έλαιο εξαιρετικά αναζωογονητικό για το δέρμα, δρα όμως και ως αντιφλεγμονώδες.

Σε ψυχολογικό επίπεδο: βοηθά να οραματιστούμε τον καινούριο μας εαυτό και να πάρουμε ώθηση να τον κάνουμε πράξη.

Σε ενεργειακό επίπεδο: ξυπνά το πιο βαθύ μας ενεργειακό κομμάτι. Φέρνει υγεία και προστασία.

Αρωματοθεραπευτική συνταγή για αναζωογόνηση και θρέψη του δέρματος του προσώπου:

30 ml λάδι βάσης, που αποτελείται από τα εξής:

10 ml λάδι νυχτολούλουδο,

10 ml λάδι jojoba,

10 ml λάδι argan και

1 κάψουλα φυτικής βιταμίνης Ε

Και από τα εξής αιθέρια έλαια:

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο,

7 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο.

Είναι πολύ βασικό όταν χρησιμοποιείτε το λάδι σας πριν από το βραδινό ύπνο, να το απλώνετε στο πρόσωπό σας με αγάπη και να μένετε λίγα λεπτά μπροστά στον καθρέπτη, λέγοντάς σας ότι σας αγαπάτε και ότι τώρα η ομορφιά σας εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδά σας.

Αμέσως μετά τη χρήση του λαδιού το οποίο έχετε απλώσει στο πρόσωπό σας, μπορείτε να αραιώσετε σε μία πολύ μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου (ένα κουταλάκι του γλυκού) 1 σταγόνα γεράνι και 1 σταγόνα τριαντάφυλλο και να το απλώσετε στο ενεργειακό κέντρο της καρδιάς σας (που βρίσκεται στο κέντρο του στήθους) κάνοντας δεξιόστροφες κινήσεις, έτσι ώστε να ανοίξετε, να γλυκάνετε και να ζεστάνετε την καρδιά σας.

Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο όμορφη.

Προσοχή:

1.Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι επιμελώς καθαρισμένο πριν απλώσετε το λάδι.

2.Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια (τουλάχιστον έως και τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, μετά μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του αρωματοθεραπευτή σας.)

3.Τα αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι βιολογικά.

Ένας εξαιρετικός βοηθός στο ταξίδι σας προς την αγάπη και τη φροντίδα του Εαυτού, μπορεί να είναι ο αρωματολύχνος, στον οποίο μπορείτε να συνδυάσετε αιθέρια έλαια με κρυσταλλικό νερό.

Το κρυσταλλικό νερό μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη ενέργεια, πιο μαγική, στον αρωματολίχνο σας. Για πληροφορίες για την παρασκευή του, μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο «Πώς να παρασκευάσετε το δικό σας κρυσταλλικό νερό».

Κίτρινος η πορτοκαλί Καλσίτης με αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και μανταρινιού, θα δώσουν μία ενέργεια αναζωογόνησης στο χώρο, κάνοντάς σας να αισθάνεστε γεμάτοι καλή διάθεση και χαρά.

Πράσινος Κουνζίτης με αιθέριο έλαιο βασιλικού θα φέρουν χαρά και αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Γενικά, προάγει ως συνδυασμός την καλή ροή στη ζωή, όπως και σταθεροποιεί τα συναισθήματα σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν διακυμάνσεις.

Άσπρο Τοπάζι με σανδαλόξυλο: ανεβάζει τη συχνότητα του χώρου. Εξαιρετικός συνδυασμός αν θέλετε να κάνετε διαλογισμό ή αν περνάτε ένα διάστημα αυτογνωσίας, όπου θέλετε να βρείτε βαθιές αλήθειες.

Γρανάδα με κανέλα και πορτοκάλι: ανεβάζει την ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα να γίνετε πιο παραγωγικοί, ξυπνά το πάθος και τη σεξουαλικότητα και σας στηρίζει, ώστε να γίνετε πιο δυναμικοί.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu

Μεγάλη προσφορά Ιουλίου

Μία μοναδική προσφορά για τους φίλους της σελίδας, για τον Ιούλιο! Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου, μπορείτε να επιλέξετε μία συνεδρία ενεργειακής διάγνωσης των chakra ή μία συνεδρία κρυσταλλοθεραπείας ή συνεδρία ενεργειακής ανάγνωσης ταρώ, μόνο με 25€! Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 40 λεπτά και το ραντεβού κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Κανονίστε τη συνεδρία σας τώρα, με ένα τηλέφωνο στο 6974455759