Αυτοθεραπεία: Ξεπερνώντας την έλλειψη

Η θεραπεία με τα ορυκτά βασίζεται στη δόνηση. Δόνηση έχουν τα πάντα γύρω μας, ακόμα και μέσα μας. Η όποια παθολογία στον εναλλακτικό τρόπο σκέψης βασίζεται στη δυσαρμονική δόνηση, για παράδειγμα ενός οργάνου, μίας ψυχολογικής κατάστασης ή μίας ενέργειας.

Τα ορυκτά, με ένα φυσικό τρόπο, μπορούν να μας βοηθήσουν να συγχρονιστούμε ξανά. Αν σκεφτούμε πως το κάθε ορυκτό πάλλεται σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα, κατανοούμε τη θετική επιρροή που μπορούν να μεταδώσουν σε όποια δυσαρμονία και αν βιώνουμε.

Θα σας πω ένα παράδειγμα, που το έχω δει εκατοντάδες φορές να επαναλαμβάνεται. Πολλές φορές λέω σε ανθρώπους που έρχονται για κρυσταλλοθεραπεία να επιλέξουν ένα ορυκτό που νιώθουν πως τους ελκύει. Παραμένει ακόμα εντυπωσιακό το γεγονός πως επιλέγουν, έστω κι αν δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τις ιδιότητές τους, το σωστό ορυκτό γι’ αυτό που τους συμβαίνει.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή διαθέτουμε ένα βασικό ένστικτο επιβίωσης. Είναι το ίδιο που θα μας οδηγήσει να ακουμπήσουμε μία περιοχή του σώματός μας που πονά αυθόρμητα. Η Alice Miller, στο βιβλίο «Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ», λέει τα εξής:

«Το σώμα ξέρει τι του λείπει. Δεν μπορεί να ξεχάσει τις στερήσεις. Το κενό είναι πάντα παρόν και περιμένει πάντα να γεμίσει»

Σίγουρα, η ψυχολογία μας είναι ένας βασικός παράγων. Η ανατροφή μας είναι καθοριστικό στοιχείο. Αν ικανοποιήθηκαν οι συναισθηματικές ανάγκες, δηλαδή, που είχαμε ως παιδιά. Αν όχι, πορευόμαστε με αυτήν την έλλειψη, που προκαλεί στέρηση στο σώμα, το συναίσθημα, την ενέργεια. Η προσωπική ψυχολογική εργασία είναι απαραίτητη. Αλλά, μπορούμε να πάρουμε και κάποια βοήθεια από αυτά τα μοναδικά πλάσματα της Γης – τα ορυκτά.

 

Ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι μέσω της χρήσης ενός ορυκτού που αντιπροσωπεύει δονητικά την έλλειψή μας. Με αυτόν τον τρόπο, η έλλειψη μειώνεται, καθώς γεμίζει από μία αντίστοιχη ενέργεια.

Όταν μειωθεί η αίσθηση της έλλειψης, έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, χωρίς έντονες συναισθηματικές διαταραχές. Όταν απαλλαγούμε από τα συμπτώματα, μπορούμε να διακρίνουμε πιο ξεκάθαρα, να επιλέξουμε ορθότερα για εμάς.

«Για μένα, η αγάπη έχει να κάνει με το να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, την ιστορία μας, τα συναισθήματά μας και τις ανάγκες μας. Μέσα σε αυτά, περικλείεται και η λαχτάρα για γνώση» – Alice Miller

Το να μας μάθουμε και να μας φροντίσουμε είναι βασικός σκοπός μας, για να επαναδημιουργήσουμε την υγιή μας δόνηση και να πορευτούμε προς την ολιστική μας υγεία.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email