Αχάτης Καρνεόλης

Μας στηρίζει ιδιαίτερα στις δημόσιες ομιλίες, δίνοντάς μας αυτοπεποίθηση και θάρρος στην έκφραση.

Γειώνει όχι με τον κλασικό τρόπο των μαύρων ορυκτών που κατεβάζουν δυναμικά την ενέργεια προς τα κάτω, αλλά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να είμαστε ανοιχτοί προς τα πάνω και ταυτόχρονα ένα κομμάτι μας να μένει και να βιώνει την επαφή μας με τη Γη.

Είναι ιδιαίτερα καλός βοηθός σε περιόδους απομόνωσης, μοναξιάς και κατάθλιψης γιατί εκτός από την τόσο βαθιά αγκαλιά που μόνο αυτό το ορυκτό μπορεί να προσφέρει, μας αφήνει να δούμε και να κατανοήσουμε, καταστάσεις και γεγονότα ενώ συγχρόνως επιτρέπει την εισροή καινούργιας θετικής ενέργειας.

Δίνει αυτοσυγκέντρωση, γειώνει ιδέες και βοηθάει να εκφράσουμε καλλιτεχνικά ταλέντα που δεν είχαμε εκδηλώσει στο παρελθόν από ντροπή, φόβο ή αίσθημα αναξιότητας. Ο καρνεόλης, μέσα από τη γενικότερη δημιουργικότητα στην οποία μας ωθεί, μας στηρίζει για να θυμηθούμε και να εκφράσουμε τους πρωταρχικούς μας στόχους. Μας συμπαραστέκεται όταν στην ουσιαστική ενηλικίωση, η οποία, στην πραγματικότητα, δεν έχει χρόνο, βγαίνουν στην επιφάνεια για επεξεργασία θέματα απόρριψης από την παιδική μας ηλικία.

Είναι γενικά ένα ορυκτό πολύ θρεπτικό για όλα τα επίπεδα, με γνήσια και πλούσια μητρική ενέργεια, το οποίο όμως ταυτόχρονα παραμένει δυναμικό και τονωτικό.

Οδηγεί τα πρώτα μας βήματα σε κάθε άνοιγμα νέου κύκλου, ακόμα και στην πνευματική μας αναζήτηση, θρέφοντάς μας με τη στοργή της μάνας και στηρίζοντάς μας με τη συμβουλή του πατέρα. Ο καρνεόλης μοιάζει με ωάριο που είναι έτοιμο να δεχτεί τα συμπαντικά σπέρματα και με το «πάμε!» του μαθητή, να κυοφορήσει το νέο ξεκίνημα της επανάστασης στη συνείδηση.

Στα πρώτα στάδια της σκοτεινής νύχτας της ψυχής, τότε που αγανακτούμε με τα ανώτερα πεδία γιατί πιστεύουμε ότι δεν μας ακούν και αναμιγνύουμε τον πόνο με το θυμό της εγκατάλειψης, ο καρνεόλης έρχεται να ισορροπήσει το συναίσθημα με την πνευματική διαδικασία που βιώνουμε και να εξισορροπήσει τα κενά.

Ο αχάτης καρνεόλης, αν τοποθετηθεί έξω από την είσοδο του σπιτιού, δεμένος μαζί με έναν αστραπόβολο με κόκκινη κορδέλα, μας προστατεύει από την εισβολή αρνητικής ενέργειας ειδικά αν συνδυαστεί με κάποιο φυτό προστασίας, όπως είναι ο απήγανος.

Τονώνει την Wei Qui (αμυντική ενέργεια) του σώματός μας η οποία μας προστατεύει από την εισβολή εξωγενών βλαπτικών παραγόντων.  Ένας σίγουρος τρόπος να την τονώσουμε είναι να περάσουμε δεξιόστροφα όλο το σώμα μας με μία καρνεόλη. Αυτή η τεχνική είναι σωστό να γίνεται τις πρωινές ώρες.

Ως θερμό ορυκτό (η yang πλευρά του καρνεόλη) βοηθάει σε παθήσεις που επηρεάζονται από την υγρασία, όπως είναι οι ρευματισμοί και οι αρθρίτιδες. Αντίστοιχα, όταν έχουμε πυρετό, οι yin ποιότητές του δραστηριοποιούνται δίνοντάς μας δροσιά.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu