Βαριχύτης ή Βαρισίτης

Είναι ένα ορυκτό που εισχωρεί σε πολύ βαθιά επίπεδα του καρδιακού τσάκρα, γι’ αυτό και μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα που κάποια στιγμή αποθηκεύσαμε στο ασυνείδητο, σ’ αυτή ή σε κάποια προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα, σε κάποια ζωή που ζούσαμε σε μοναστήρι δώσαμε όρκο μοναξιάς, κάτι που ήταν κατάλληλο για τότε. Τώρα όμως, που αυτός ο όρκος μας ακολουθεί, δεν είναι το καλύτερο για την αισθηματική μας ζωή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο βαριχύτης φέρνει στην επιφάνεια θέματα για επίλυση που έχουν να κάνουν με την καλυτέρευση του επιπέδου της ζωής μας.

Μας στηρίζει απεριόριστα σε περιόδους που η απελπισία μας έχει κατακλύσει και ταυτόχρονα μας βοηθάει να γαληνέψουμε βαθιά και ταυτόχρονα να βρούμε τρόπους απελευθέρωσης.

Λειτουργεί απ’ ευθείας στο συγκινησιακό σώμα, απορροφά τις εντάσεις και απεγκλωβίζει αρνητικές μνήμες που συνεχίζουν να μας επηρεάζουν, ειδικά ο πράσινος βαριχύτης. Χαλαρώνει από στρες άγχος κατάθλιψη και ένταση και γενικά φέρνει ειρήνη σε όλο μας το σύστημα.

Μειώνει τη νοητική σύγχυση όταν αυτή κυριαρχεί και μας ωθεί να εκτιμήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να απελευθερωθούμε από συναισθήματα έλλειψης από όποιο επίπεδο και να έχουν εγκαθιδρυθεί. .

Χαλαρώνει και ευθυγραμμίζει το φυσικό και το αιθερικό σώμα, όταν από αδυναμία κάποιου απ’ τα δύο έχει σταματήσει η μεταξύ τους ανταλλαγή ενέργειας. Αυτό μπορεί να συμβεί και μετά από έντονο σοκ ή νάρκωση. Η καλή ανταλλαγή ενέργειας των δύο αυτών σωμάτων ανανεώνει όλο το ενεργειακό σύστημα και καλμάρει την υπερένταση που μπορεί να εκδηλωθεί σαν τρέμουλο στο φυσικό σώμα. Πολύ καλός βοηθός σ’ αυτή τη διαδικασία μπορεί να είναι ένας πορτοκαλί καλσίτης.

Ο βαρισίτης σε συνδυασμό με το γαληνίτη βοηθά να ξεπεράσουμε συναιθήματα απελπισίας, ενώ μαζί με σφαλερίτη συναισθήματα όπως η μοναξιά και η προδοσία. Σε συνδυασμό με γρανάδα μας απελευθερώνει από αναστολές και φόβους, που μας κρατάνε δέσμιους και δε μας αφήνουν να απολαύσουμε τον έρωτα και τη ζωή.

Ο βαριχύτης τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία των νεφρών και την ελαστικότητα του δέρματος.   

μοιράστε