Γρανάδα

Η γρανάδα  είναι ένα ορυκτό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες από διάφορες φυλές και παραδόσεις όπως την Αίγυπτο, την Σουμερία, την Ελλάδα. Είναι ένα ορυκτό το οποίο μπορεί να μας γεμίσει θετικότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Τονώνει την αυτοεκτίμηση και μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τις θετικές πλευρές του εαυτού μας και τα ταλέντα μας. Ταυτόχρονα μας ωθεί να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Έλκει κοντά μας τους κατάλληλους ανθρώπους γιατί αυξάνει τον προσωπικό μαγνητισμό αλλά και την εστιασμένη πρόθεση. Γενικά όταν η ενέργεια για διάφορους λόγους είναι διασκορπισμένη, μετά από εντολή δική μας η γρανάδα μπορεί να την συγκεντρώσει. Είναι ένα ορυκτό, το οποίο μας δίνει δύναμη και κουράγιο όταν διανύουμε περιόδους που οι αλλαγές είναι πολύ έντονες ή όποτε χρειαζόμαστε στήριξη.

Μας βοηθάει να πάρουμε πληροφορίες με συνειδητό ονείρεμα. Μια τεχνική η οποία θα μπορούσε να αναπτύξει την παρατήρησή μας πάνω σε αυτή την πρακτική είναι να παρατηρούμε τα χέρια μας (hands), ό,τι και να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, φορώντας ένα δακτυλίδι από γρανάδα, που θα γίνει σημαντικός βοηθός στο ταξίδι και στην αφύπνιση αλλά και στην κατανόηση των μηνυμάτων που θα λάβουμε.

Είναι ένα ορυκτό κίνησης και βοηθά την ομαλή ροή σε οποιοδήποτε επίπεδο νιώθουμε ότι η ενέργεια έχει βαλτώσει και γενικά δίνει ώθηση στην ενέργεια είτε βρίσκεται σε ένα σημείο του σώματος ή σε ένα ενεργειακό κέντρο, καθώς ένα από τα βασικά στοιχεία της γρανάδας είναι η εκδήλωση της έκφρασης στην οποιαδήποτε μορφή της. Εκτός από την απλή εναπόθεση του ορυκτού επάνω στην περιοχή που θέλετε να εργαστείτε, μπορείτε να τοποθετήσετε και έναν κρύσταλλο χαλαζία διπλής αιχμής από την πλευρά της γρανάδας όπου θέλετε να ωθήσετε ή να προεκτείνετε την ενέργειά της άμεσα αλλά και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς ο χαλαζίας απορροφά από τη μία αιχμή το δυναμικό της και από την άλλη αιχμή το εκφράζει προς την κατεύθυνση που είναι στραμμένος. Την ίδια τεχνική μπορείτε να την κάνετε με δύο χαλαζίες, τοποθετημένους πάνω και κάτω ή δεξιά και αριστερά από τη γρανάδα, ή με τέσσερις διατεταγμένους σε σχήμα σταυρού γύρω από την γρανάδα.

Ενεργοποιεί και θρέφει το κεντρικό κανάλι (σουσούμνα) και αφυπνίζει την κουνταλίνη. Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσουμε μια γρανάδα στην αρχή και μια στο τέλος της σπονδυλικής στήλης. Τονώνει τη σεξουαλική ενέργεια και τον ερωτισμό και στα δύο φύλα και βοηθά να αισθανθούμε και να εκφράσουμε θέρμη.

Τονώνει και αναζωογονεί γενικά, αλλά επίσης και όλα τα επίπεδα της αύρας και των ενεργειακών κέντρων. Επειδή η γρανάδα είναι ένα ιδιαίτερα yang ορυκτό, είναι καλύτερα η κόκκινη γρανάδα να μην τοποθετείται στην καρδιά, ενώ στα κέντρα πάνω από την καρδιά να τοποθετείται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα ημικρανίας, πονοκεφάλων και γενικά έντασης η γρανάδα τοποθετείται μόνο στα δύο πρώτα ενεργειακά κέντρα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email