Διαλογισμός του μεσημβρινού του περικαρδίου

Το στοιχείο της Φωτιάς είναι το μόνο που κυβερνά τέσσερα όργανα και κατά συνέπεια τέσσερις μεσημβρινούς: την καρδιά, το λεπτό έντερο, το περικάρδιο και τον τριπλό θερμαστή. Ο τριπλός θερμαστής είναι ένα αιθέριο όργανο στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το οποίο κινεί τα υγρά και την ενέργεια σε όλο το σώμα.

Ας πάμε ξανά στο Περικάρδιο. Είναι ένας προστατευτικός υμένας που περιβάλει την Καρδιά. Η Καρδιά, στην ΠΚΙ, είναι ο «Αυτοκράτωρ». Αν αναλογιστείτε, στην αρχαία Κίνα, ο Αυτοκράτωρ δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ήταν ιδιαίτερα προστατευμένος και λίγοι και εκλεκτοί είχαν επικοινωνία μαζί του. Αυτό ακριβώς κάνει το Περικάρδιο στην Καρδιά: την προστατεύει, έτσι ώστε να μην μπορούν να εισέρχονται σε αυτήν απρόσκλητοι εισβολείς. Κάτι τέτοιο, σε φυσικό επίπεδο είναι οι ιοι, ενώ σε ενεργειακό είναι τα έντονα συναισθήματα, τα οποία πυρπολούν την Καρδιά.

Το Περικάρδιο αποκωδικοποιεί το περιβάλλον, όπως και τη συμπεριφορά των ατόμων και επιλέγει αν θα επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτό το άτομο ή την κατάσταση προς την Καρδιά. Είναι δηλαδή ένα ενεργειακό φίλτρο, που προσπαθεί ανελλιπώς να σώσει τον Αυτοκράτορα – Καρδιά, από τον ψυχικό πόνο. Επίσης, είναι υπεύθυνο για την ποιότητα των σχέσεων στο πόσο ειλικρινείς και δοτικές είναι, ωθεί όμως και στο να κρατάμε τον Εαυτό μας προστατευμένο από τις κακόβουλες αρνητικές επιρροές των άλλων, με απώτερο φυσικά σκοπό την προστασία της Καρδιάς.

Όλες αυτές οι διαδικασίες, εξαντλούν την ενέργεια του Περικαρδίου. Ένας τρόπος να μείνει υγιής, είναι να περιβάλλεται την Καρδιά, έχοντας όμως σαν πρόθεση το Περικάρδιο, με πράσινα ορυκτά, που δρουν άμεσα στην ενέργειά του, σβήνοντας την περίσσια Φωτιά – τα έντονα συναισθήματα.

Ορυκτά όπως το περίοδοτο, η Αβεντουρίνη, το Χρυσοπράσιο, θρέφουν και ηρεμούν την Καρδιά, καλμάρουν γενικά τα συναισθήματα, υποστηρίζουν το Περικάρδιο στο έργο του και δίνουν ομαλή ροή ενέργειας μεταξύ Περικαρδίου και Καρδιάς.

Ένας άλλος τρόπος είναι να περάσετε το μεσημβρινό του Περικαρδίου, από την αρχή του, στο θώρακα, μέχρι το μεσαίο δάκτυλο των χεριών, όπου καταλήγει, με ελαφριές πιέσεις με ένα μασαζοκρύσταλλο Αβεντουρίνης. Αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ροή, απλώστε και λίγο αμυγδαλέλαιο με αιθέρια έλαια συναισθηματικής χαλάρωσης, όπως η Λεβάντα, το Ylang Ylang, το Λιβάνι και το Γεράνι. Επίσης, όταν περνάτε μία έντονη συναισθηματική περίοδο, πίνετε κρυσταλλικό νερό από πράσινα ορυκτά με το που θα ξυπνήσετε το πρωί και φυσικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνδυάστε αυτό το κρυσταλλικό νερό με την Παρασκευή και κατανάλωση ροφημάτων που ηρεμούν, όπως η Πασιφλόρα, το Μελισσόχορτο, το Βαλσαμόχορτο, ο Κράταιγος και ο Βασιλικός.

Μία τεχνική αναπνοής που μπορεί να βοηθήσει επίσης είναι η εξής:

Εισπνέυστε από την Καρδιά και εκπνεύστε, βλέποντας το Περικάρδιο να σκορπίζει προς τα έξω, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι σας προβληματίζει. Προσπαθήστε να μην έχετε ένταση στην αναπνοή, αλλά μία φυσική χαλαρή ροή.

Φυσικά, το πιο βασικό από όλα είναι να φροντίζετε και να νοιάζεστε τον Εαυτό σας.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu

Μεγάλη προσφορά Ιουλίου

Μία μοναδική προσφορά για τους φίλους της σελίδας, για τον Ιούλιο! Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου, μπορείτε να επιλέξετε μία συνεδρία ενεργειακής διάγνωσης των chakra ή μία συνεδρία κρυσταλλοθεραπείας ή συνεδρία ενεργειακής ανάγνωσης ταρώ, μόνο με 25€! Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 40 λεπτά και το ραντεβού κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Κανονίστε τη συνεδρία σας τώρα, με ένα τηλέφωνο στο 6974455759