Διοπτάσιο

Το διοπτάσιο είναι ένας έξοχος θεραπευτής όλου του συστήματος και ειδικά της καρδιάς. Φέρνει μια αναζωογονητική ενέργεια σε όλα τα ενεργειακά κέντρα και όλα τα ενεργειακά σώματα.

Αν μπορούσαμε να δώσουμε μια εικόνα του τι κάνει το διοπτάσιο στα ενεργειακά μας σώματα, αυτή θα ήταν το άνοιγμα ενός παραθύρου σε ένα δωμάτιο που έχει μείνει για πολύ καιρό κλειστό. Ο τρόπος που εισχωρεί το άπλετο φως και ο καθαρός αέρας στο μέχρι πρότινος κλειστό δωμάτιο, είναι αυτό που το διοπτάσιο κάνει στο σώμα μας: Δίνει πράνα, τσι, κι, ζωή – δεν έχει σημασία πώς το ονομάζουμε. Μετακινεί την ενέργεια που για πάρα πολύ καιρό είχε λιμνάσει μέσα μας χωρίς να μας αφήνει χώρο να κινηθούμε ελεύθερα μέσα στο πεδίο μας. Έτσι, μπορούμε να δούμε την καινούργια εσωτερική αλήθεια μας, το «τώρα» της ύπαρξής μας, όπως αυτό διαμορφώνεται αλλά εμείς από φόβο αρνούμασταν να δούμε και να αισθανθούμε. Μας βοηθά να μετακινηθούμε από συγκεκριμένα αρνητικά συναισθηματικά μοτίβα συμπεριφοράς που καλούν ξανά και ξανά παρόμοιες καταστάσεις, ιδίως στον τομέα των σχέσεων οποιασδήποτε μορφής. Διευρύνει τη συναισθηματική μας αντίληψη ώστε να γίνει κατανοητό ποιες δράσεις μας ενεργοποιούν αυτά τα μοτίβα, όπως και ποιες είναι οι αιτίες οι οποίες έρχονται να μας συναντήσουν από πολύ βαθιά από το παρελθόν, οι οποίες είναι αόρατες πια στα τωρινά μας μάτια. Σπάει αρνητικούς καρμικούς δεσμούς με το γενεαλογικό μας δέντρο που έχουν εμποτίσει το συναισθηματικό μας σώμα και μας έχουν τοποθετήσει σε ένα συγκεκριμένο καλούπι συναισθηματικής κακοποίησης, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους στη ζωή μας.

Αφυπνίζει την αγάπη μέσα μας και μας συνδέει με τη συμπαντική αγάπη που εκφράζεται με ευσπλαχνία για όλα τα όντα. Γενικά προάγει τη συναισθηματική υπευθυνότητα και ωριμότητα.

Διαθέτει δύναμη φωτός ικανή να φέρει και μνήμες από άλλες ζωές (από τις οποίες μνήμες εύχομαι να μην παγιδευτείτε στη «γοητεία» τους αλλά να πάρετε το δώρο του μαθήματος ζωής που σας δίνουν και να προχωρήστε στο σκοπό σας). Ίσως αυτή τη δύναμη που κινεί την ενέργεια να τη βιώσετε σαν αφθονία, σαν τύχη. Στην πραγματικότητα όμως είναι η δική σας κινητοποίηση, δραστηριότητα και εφευρετικότητα που εσείς αποφασίσατε να ενεργοποιήσετε.

Μπορεί να εργαστεί επάνω σε όλα τα ενεργειακά κέντρα και να τα ευθυγραμμίσει. Δώστε όμως προσοχή στην καρδιά, γιατί όπως όλα τα ορυκτά που συνδέονται με τον πυρήνα της καρδιάς, έλκει στην επιφάνεια τα συναισθηματικά τραύματα, με σκοπό βέβαια τη θεραπεία τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνδυάστε το με στηρικτικά ορυκτά όπως είναι ο αβεντουρίνης ή το περίδοτο αν θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο, αλλά γενικά μην το φοβάστε γιατί το διοπτάσιο ουσιαστικά φέρνει φως στο σκοτάδι. Δυναμώνει και υποστηρίζει την καρδιά με όλους τους πιθανούς τρόπους ώστε να μη βρεθεί σε κατάσταση κατάρρευσης. Απλά, χρειάζεται αποφασιστικότητα για το «αντίο» σε όσα ήρθε η ώρα να φύγουν.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu