Εκκρεμές

Το εκκρεμές λειτουργεί ως μεταφορέας απαντήσεων από το συλλογικό ασυνείδητο – την «υπερσυνείδητη ή συμβατική διάνοια» κατά τον Καρλ Γιούνγκ. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα ζωντανό ον, ένα διάμεσο μεταξύ του δικού μας πεδίου και των απείρων άλλων διαστάσεων. Είναι ένας αλάθητος συνεργάτης αν καταφέρουμε να μην εμπλακούμε σε επιθυμίες και προσδοκίες μας, ώστε να μείνει η δική του δόνηση άμεμπτη από τις προσωπικές μας επιρροές. Το εκκρεμές μπορεί άμεσα να βουτήξει στην πεμπτουσία του σύμπαντος και να μεταφέρει μηνύματα. Εμείς είμαστε αυτοί που χρειάζεται να εκπαιδευτούμε στην εστίαση και ταυτόχρονα στην αποταύτιση. Η πείρα που θα έρθει με τον καιρό είναι ένας υπέροχος βοηθός στην αντίληψη της αιθέριας διαλέκτου του εκκρεμούς. Η αίσθηση που θα παίρνουμε από τη δύναμη με την οποία κινείται, ή από τον πιθανό δισταγμό του στην κίνηση, το αν νιώθουμε ότι το βάρος του είναι μεγάλο ανάμεσα στα δάχτυλά μας καθώς το κρατάμε ή όχι, ακόμα και τα σημάδια γύρω μας στο χώρο, όπως και η αίσθηση που αναδύεται στο σώμα μας, έχουν σημασία. Μπορεί όλα τριγύρω μας να συμβάλλουν βοηθητικά στην αποκωδικοποίηση της απάντησης, αρκεί να είμαστε σε μία χαλαρή εγρήγορση. Πολύ βοηθητικός είναι ο εντατικός διαλογισμός ο οποίος μπορεί να δώσει περισσότερο χώρο στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, ώστε να αναπτυχθεί το διαισθητικό του δυναμικό, αλλά και να χαλαρώσει το αριστερό ημισφαίριο από τη νοητική ανάλυση. Έτσι, η υποσυνείδητη αντίληψή μας θα μεταφέρει στο συνειδητό τα μηνύματα που αλλιώς θα μπορούσαν να χαθούν.

Το εκκρεμές μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, καθώς έχουμε ήδη πει ότι δεν έχει χρόνο και χώρο, αλλά ούτε και επίπεδο και διάσταση που δεν μπορεί να ταξιδέψει ενεργειακά. Για αυτό το λόγο οι ερωτήσεις μας θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρες. Ας μην απογοητευόμαστε αν κάποιες φορές δεν μπορούμε να λάβουμε ακριβείς απαντήσεις ως προς το χρόνο της εκπλήρωσης του ζητούμενου. Με ένα ασύλληπτο πλάσμα σαν το εκκρεμές καμιά φορά αυτό είναι δύσκολο.

Το εκκρεμές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία, στη μαντεία, αλλά και ως εργαλείο αυτογνωσίας.
Η σύνδεση με το εκκρεμές χρειάζεται να δομηθεί πάνω στην εμπιστοσύνη, αλλά στην επίγνωση και στη διάκριση. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι άθελά μας μπορεί να υπάρχει επιρροή από το ασυνείδητο μας. Επίσης, πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο καθαρή είναι η πληροφορία που δεχτήκαμε και ανεπηρέαστη από άλλες ποιότητες ενέργειας διαφορετικές από αυτή που επικαλεστήκαμε. Για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο ασφαλείς στο συγκεκριμένο τομέα, δουλεύουμε μέσα σε έναν ενεργειακό κύκλο ώστε να είμαστε προστατευμένοι. Επίσης, φροντίζουμε να αποφορτιζόμαστε από συναισθηματικές υπερβολές όπως και νοητικές ταυτίσεις πριν ξεκινήσουμε. Ίσως κάποιες ασκήσεις κάθαρσης ή διαλογισμών μας βοηθήσουν να βρεθούμε σε ένα σημείο που είμαστε αρκετά ανοιχτοί να δεχθούμε το πιθανό, αλλά και απόλυτα ουδέτεροι ως ψυχικό τοπίο. Όσο για την εμπιστοσύνη, θέλει χρόνο για να εδραιωθεί, όπως και εξάσκηση.

ΧΡΗΣΗ

Κρατείστε την αλυσίδα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δέκτη με το προβολικό σας χέρι, περίπου 6-15 εκ. Πάνω από το σημείο που δουλεύετε. Να είναι σε ευθεία η σπονδυλική στήλη, χαλαρά τα χέρια.

Η δυνατότητα του εκκρεμούς να εκφράζει, μέσα από την κίνησή του, την έκταση και τον κραδασμό των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, είναι αυτή που του επιτρέπει, ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχουμε κάνει ενεργειακά, να καθαρίσει ή ακόμα και να μεταφέρει μηνύματα και πληροφορίες στα διάφορα πεδία του σώματος, αλλά και σε εμάς, ως μέσον αποκρυπτογράφησης άλλων πεδίων και διαστάσεων.

Να θυμάστε ότι πάντα καθαρίζουμε αριστερόστροφα και πάντα ενεργοποιούμε δεξιόστροφα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu