Ενεργειακή χρήση της Τσουκνίδας

Βοηθά να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο από αρνητικά κουτσομπολιά προς το άτομό σας. Αν θέλετε να εργαστείτε προς αυτόν τον τομέα, βράστε αρκετή ποσότητα τσουκνίδας, σε ένα μεγάλο σκεύος, για 15 με 20 λεπτά. Όταν γίνει χλιαρό το αφέψημα, ρίξτε το επάνω από όλο σας το σώμα, περιλαμβανομένου και του κεφαλιού σας. Ταμπονάρετε το σώμα σας και, όπως είναι ελαφρώς υγρό, απλώστε λάδι από Σκουαλένιο.

Περάστε όλο το σώμα σας, όχι δυνατά, αλλά με κάποια δύναμη, με gua sha, με φορά προς τους λεμφαδένες, οι οποίοι βρίσκονται στη βάση του λαιμού, στις μασχάλες και στις βουβωνικές περιοχές. Επιμείνετε σε κάθε περιοχή του σώματός σας, ώσπου να πάρει ένα ελαφρύ, κόκκινο χρώμα η επιδερμίδα σας. Νιώστε σαν να καθαρίζετε λέπια αρνητικής ενέργειας από το σώμα σας. Όταν τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, κάντε άλλη μία επάλειψη με το λάδι, ώστε να χαλαρώσετε. Ντυθείτε και παραμείνετε χαλαροί και ήρεμοι.

Το gua sha είναι μία τεχνική που κατάγεται από την Κίνα και ανήκει στης θεραπείες της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Συνήθως, παραδοσιακά, δουλεύεται με έντονη απόξεση του δέρματος, όμως, στη δική μας τεχνική, θέλουμε απλά να δώσουμε αυτό το ελαφρύ κόκκινο χρώμα που έχουμε ήδη αναφέρει. Η βασική μας επιθυμία είναι η κίνηση του Qi, το οποίο, με τη ροή του, θα καθαρίσει ότι αρνητικό έχει προσκολληθεί επάνω σας. Το gua sha υπάρχει σε διάφορα υλικά και σχήματα. Εσείς εδώ θα χρειαστείτε ένα από κέρατο ζώου και σε σχήμα που μπορεί να καλύψει μία μεγάλη επιφάνεια, όπως το τετράγωνο.

[Απόσπασμα από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email