Ενεργειακός Καθαρισμός των Κρυστάλλων και των Ορυκτών

Οι κρύσταλλοι, όπως και όλα τα ορυκτά, όταν αποχωρίζονται από το αρχικό κομμάτι βράχου (ας το ονομάσουμε μητέρα), σε όσα κομμάτια και αν διασπαστούν, συνεχίζουν να επικοινωνούν και να αλληλοϋποστηρίζονται. Σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά, ανταλλάσσουν τις γνώσεις και τις πληροφορίες τους, οι οποίες στη συνέχεια μεταδίδονται σε έναν κεντρικό αιθερικό κρύσταλλο (ας τον ονομάσουμε πρόγονο).

Τα ορυκτά απορροφούν όλων των ειδών τις δονήσεις, θετικές και αρνητικές. Είναι πάντοτε «ανοιχτά» στο να δεχτούν και να καταγράψουν τις ενέργειες που τα περιβάλλουν. Καθώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους ενέργειες έχουν απορροφήσει μέχρι να έρθουν στα δικά μας χέρια, χρειάζονται άμεσο καθαρισμό. Με τον καθαρισμό τα επαναφέρουμε σε ουδέτερη κατάσταση και διαγράφουμε οτιδήποτε είχαν συσσωρεύσει ή είχε προγραμματιστεί επάνω τους.

Αφού λοιπόν αποκτήσετε τον κατάλληλο κρύσταλλο ή ορυκτό, το επόμενο βήμα είναι να τα καθαρίσετε. Αυτό σημαίνει εξουδετέρωση όλων των ενεργειών που έχει μέχρι τώρα απορροφήσει από εξωτερικούς παράγοντες και που πιθανόν να μην είναι σε αρμονία με εσάς και τον σκοπό σας.

Εξωτερικοί παράγοντες είναι όσα έχει βιώσει από την εξόρυξη του το ορυκτό, ώσπου να φτάσει στα δικά σας χέρια. Ακούω πολύ συχνά πως τα ορυκτά είναι φωτεινά πλάσματα και δε χρειάζονται καθαρισμό. Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο σκέλος, αλλά όσον αφορά το δεύτερο, θα σας παρακαλούσα να στοχαστείτε τον τρόπο που θα βγήκε από τη γη, τα συναισθήματα, την κούραση, ακόμα και την αγωνία των ανθρώπων που κάνουν αυτή τη δουλεία και, φυσικά, τις καθημερινές συνθήκες που βιώνουν συνεχίζοντας όλες τις διαδικασίες που περνά αρκετά συχνά ένα ορυκτό, όπως η λείανση, και τέλος, πόσα χέρια με πόσους διαφορετικούς πόθους το άγγιξαν μέσα σε ένα μαγαζί ορυκτών. Κατανοείστε λοιπόν ότι καθαρίζετε ένα μεγάλο σοκ που έχει δεχτεί και φυσικά πολλά ακόμη μετατραυματικά. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ορυκτό και αυτό να εκπέμψει αυτές τις ενέργειες με τη σειρά του στο χώρο σας αλλά και σε εσάς. Ο καθαρισμός του χρειάζεται να γίνει άμεσα και με εστιασμένη την πρόθεσή σας σε αυτόν το σκοπό.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ Ή ΑΛΑΤΙ

Τοποθετείστε τα σε ένα γυάλινο, χωρίς σχέδια, δοχείο με νερό αφού έχετε διαλύσει μέσα χοντρό θαλασσινό αλάτι, το οποίο έχει ιδιαίτερα καθαριστικές και εξαγνιστικές ιδιότητες.  Προσθέστε στο αλατόνερο (αν θέλετε) λίγες σταγόνες Seraphis Bay της Aura Soma και Grab Apple από τα Ανθοϊάματα Dr.E. Bach, αλλά και εξαγνιστικά αιθέρια έλαια όπως είναι ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και ο άρκευθος τα οποία εκτός από τον καθαρισμό, τους δίνουν μια αίσθηση επαφής με τη γη – το φυσικό τους περιβάλλον. Αφήστε τα για τρεις με τέσσερις ώρες εώς ένα εικοσιτετράωρο το πολύ.

 

Επειδή το αλατόνερο μπορεί να δράσει με οξύ τρόπο για κάποια ορυκτά, να τα κάνει να δείχνουν θαμπά και να τα αφυδατώσει ενεργειακά, μπορείτε να τα ακουμπήσετε απλά απευθείας πάνω στο αλάτι.

 

Στην περίπτωση των ορυκτών που δεν επιδέχονται τον άμεσο καθαρισμό με το αλατόνερο ή το αλάτι, όπως το Τυρκουάζ, ο Μαλαχίτης, το Κεχριμπάρι, το Μαργαριτάρι και όλα τα New Age ορυκτά, μπορείτε  α) να τοποθετήσετε τα ορυκτά σε ένα γυάλινο, μικρότερο μπολ και αυτό να το βάλετε μέσα στο μπολ με το νερό και το αλατι, καθώς το αποτέλεσμα του αλατιού θα διαπεράσει το γυαλί ή β) στην περίπτωση του αλατιού μόνο, να απλώσετε πάνω του ένα λευκό μεταξωτό πανί και τοποθετείστε επάνω τους κρυστάλλους, σκεπάζοντάς τους και πάλι από επάνω με το ύφασμα. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να ρίξετε και μία δεύτερη στρώση αλατιού από επάνω. Το μετάξι μέσα από τη διαδικσία δημιουργίας του είναι ένα υπέροχο υλικό, που μπορεί να εκλεπτύνει τις εξαγνιστικές ενέργειες του αλατιού. Ο χρόνος καθαρισμού, και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, παραμένει ίδιος.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι Ιμαλαϊων, το οποίο έχει μια ιδιαίτερα ευγενέστερη ενέργεια σε σχέση με αυτή του χοντρού αλατιού, αλλά δρα εξίσου αποτελεσματικά στον καθαρισμό και την απελευθέρωση από την αρνητικότητα και το σοκ, που μπορεί να έχουν υποστεί τα ορυκτά μας.

 

Ο καθαρισμός με το αλάτι είναι από τους πιο δυνατούς τρόπους, κυρίως αν νιώθουμε ότι ο κρύσταλλος  ή το ορυκτό μας έχει έντονη αρνητική ενέργεια, καθώς το αλάτι έχει την ιδιότητα να σβήνει κάθε προηγούμενο προγραμματισμό και να εξαγνίζει κάθε αρνητικότητα από οποιοδήποτε επίπεδο.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email