Η θαυματουργή σημασία της γείωσης στην Κρυσταλλοθεραπεία

Η θεραπεία, όσο σπουδαία και αν είναι ως διαδικασία, χρειάζεται να γειωθεί, ώστε να αποδώσει τα αποτελέσματά της στο μέγιστο.

Η σωστή γείωση είναι αυτή που θα επιτρέψει στο άτομο να υλοποιήσει τους στόχους του και να αισθανθεί ασφάλεια, ώστε να κινηθεί φυσικά προς τους δρόμους που θέλει. Ακόμα και ο διαλογισμός ή όποια άλλη πνευματική τεχνική ακολουθεί το άτομο, θα έχει διαφορετική υφή στην ύπαρξή του, καθώς θα αφομοιώνεται ολιστικά.

Η ενέργεια, πολλές φορές, αν παραμείνει μόνο στα ανώτερα Ενεργειακά Κέντρα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Η ομαλή ροή της σε όλο το σύστημα όμως βοηθά να υπάρχει ψυχική και σωματική αναζωογόνηση, καθώς οι υψηλότεροι κραδασμοί μπορούν να ανεβάσουν τη συχνότητα, όπως και τη συνειδησιακή υπόσταση.

Έτσι η γείωση δρα και σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης, όπου το άτομο, ούτε υπερεκτιμά τις δυνάμεις του, έτσι ώστε να πέφτει σε παγίδες υπερκατανάλωσης της ενέργειάς του, ούτε τις υποτιμά, ώστε να μένει άπραγο. Μέσα από τη γείωση, ο καθένας μπορεί να βιώσει το παρόν, αναγνωρίζοντας καθαρά τα υπέρ και τα κατά, χωρίς όμως να χάνει τη δυνατότητα των καινούργιων πιθανοτήτων που μπορούν να εμφανιστούν. Ο συγχρονισμός με το περιβάλλον γίνεται ομαλά. Υπάρχιε μία συνέχεια στην κίνηση του ατόμου στο χρόνο του μέσα στην καθημερινότητα. Δε χάνει την ώρα, τα ραντεβού, τα πράγματά του. Ο χειρισμός του χρόνου είναι μια σημαντική δεξιότητα, που δε μπορεί να λειτουργήσει αν το Κέντρο Βάσης δυσλειτουργεί.

Τα ορυκτά μπορούν να βοηθήσουν το Κέντρο Βάσης να αρχίσει να δονείται με υγιή τρόπο, όπως και την ποιότητα της γείωσης να ενεργοποιηθεί στο σύστημά μας.

Το κάθε Ενεργειακό Κέντρο επηρεάζεται από διαφορετικά ορυκτά. Ας δούμε μερικά από αυτά και τον τρόπο που μπορούν να επιδράσουν επάνω μας.

Ξεκινάμε από τον Καπνία Μορία, ένα από τα πιο κλασσικά ορυκτά για το Κέντρο Βάσης, που υποστηρίζει την ενέργειά του, του δίνει ροή αν για κάποιο λόγο έχει μπλοκάρει, βοηθά στους πόνους των άκρων που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα δυσκολίας γείωσης, εξαγνίζει το Κέντρο Βάσης και το βοηθά να συμπυκνωθεί η ενέργειά του, αν έχει ενεργειακή διάσπαση. Βοηθά να γειωθούν οι ανώτερες ποιότητες και γενικά συγκροτεί το Κέντρο Βάσης και το βοηθά να επεκτείνει την ενέργειά του προς τα πόδια, ώστε η γείωση να πάρει μία πιο υλική αίσθηση.

Άλλα ορυκτά που δρουν με παρόμοιο τρόπο είναι:

Οψιδιανός μαύρος

Τουρλαμίνη μαύρη

Όνυχας

Τζετ μαύρο

Γαγάτης

Οπάλιο μαύρο

Χέργκιμερ μαύρο

Ορυκτά γείωσης σε κόκκινες αποχρώσεις ενεργοποιούν με ένταση το Κέντρο Βάσης, εστιάζουν τη ζωτική ενέργεια επάνω στο Κέντρο, τροφοδοτούν με Πράνα, δίνουν κίνηση, ροή, παρότρυνση και βοηθούν το άτομο να μετατρέψει σε δράση όσα έχει κατανοήσει ως τώρα. Ορυκτά υλοποίησης και δύναμης, που όμως ταυτόχρονα φέρνουν χαρά. Σε αυτά ανήκουν:

Γρανάδα

Ίασπις κόκκινη

Χαλαζίας tangerine

Βαναδινίτης

Μία ακόμα ομάδα γείωσης είναι τα γκρι ορυκτά. Είναι ορυκτά που τροφοδοτούν το Κέντρο Βάσης και του παρέχουν μία ενέργεια βαθειάς υποστήριξης. Είναι σοφό να χρησιμοποιούνται όταν μία κατάσταση έχει τελειώσει και χρειάζεται το άτομο να στηριχθεί ξανά στα πόδια του. Όταν έχει ανάγκη να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο περιβάλλον ως υπόσταση πνευματική και φυσική. Γενικά, είναι κατάλληλα για όταν αναπροσδιορίζεται  το άτομο σαν ύπαρξη, όταν θέλει να πολεμήσει για τον εαυτό του αλλά έχει ανάγκη την υποστήριξη και την ασφάλεια. Τέτοια ορυκτά είναι:

Αιματίτης

Γαληνίτης

Σφαλερίτης

Η τελευταία ομάδα που θα δούμε είναι τα καφέ ορυκτά, τα οποία δεν τονώνουν μόνο ή καθαρίζουν ή θρέφουν ή υποστηρίζουν, αλλά και κάνουν κάτι ακόμη: εξισορροπούν βαθιά και ουσιαστικά. Έτσι, αγωνίες ή τριβές σε σχέση με το «πρέπει» και το «χρειάζομαι» έρχονται σε αρμονία. Φανερώνουν δρόμους και νέες εφαρμογές, όχι με υλικά άγνωστα για το άτομο, αλλά τα ίδια σε νέους συσχετισμούς. Φέρνουν πνευματική ανάταση και συναισθηματική εξισορρόπηση. Η γείωση γίνεται με ελαφρότητα και με έναν καθησυχασμό ότι «όλα είναι εντάξει». Ορυκτά τέτοιας ομάδας είναι:

Καπνώδης Χαλαζίας

Moqui

Boji

Σκουρόχρωμο Κεχριμπάρι

Τελειώνοντας αυτό το κείμενο, θέλω να σας αναφέρω τα λόγια του Djwal Khul: «To Κέντρο Βάσης είναι αυτό που θα δώσει την τελική έγκριση για τη φώτιση». Εδώ βέβαια δε μιλάμε για φωτιση, αλλά το αναφέρω ώστε να κατανοήσετε το πόσο σημαντικό είναι να τιμάμε τη ζωή μας γειωμένα, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για αυτά που έχουμε σε αυτό το πεδίο.

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu