Η ιστορία των κρυστάλλων

Η δύναμη των κρυστάλλων δεν είναι κάτι που εξερευνάται αυτήν την εποχή. Δεν είναι μια μόδα new age. Είναι ίσως από τις αρχαίες μορφές θεραπείας, προστασίας και προσφοράς.

Από την νεολιθική περίοδο είχαν βρεθεί ορυκτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους πρώτους ανθρώπους που τους βοηθούσαν να επιβίωσουν εφόσον μεταμορφώθηκαν για αυτούς σε λεπίδες, βελόνες, βέλη, λόγχες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ταξιδεύοντας μες στους αιώνες άρχισαν να μεταμορφώνονται όπως και ο άνθρωπος παρέχοντας ουσιαστικά και σιωπηλά τη πολύτιμη βοήθεια τους στην εξελικτική μας πορεία.

Τα πρώτα εργαλεία από πέτρα εμφανίσθηκαν πριν 2 – 2.5 εκατομμύρια χρόνια, υπολογίζεται πως πριν περίπου 300.000 χρόνια ξεκίνησε η εξορύξη του πυρόλιθου που χρησιμοποιήθηκε για εργαλεία. Και αυτό ήταν η αρχή της κοινής μας πορείας. Άπειρες οι εμφανίσεις τους σε διάφορες φυλές με διαφορετικές μορφές και τρόπους παρουσίας.

Aς ρίξουμε μια μάτια στην ιστορία:

Προϊστορική περίοδος: φυλακτά και κοσμήματα σε τάφους

Αρχαία Αίγυπτος : Ένας ιερογλυφικός ​​πάπυρος από το 2000 π.Χ. αναφέρει μια ιατρική θεραπεία χρησιμοποιώντας ένα κρύσταλλο, και πολλά κείμενα από το 1500 π.χ. που αναφέρονται σε συνταγές με κρυστάλλους.

Ο Λαπις Λαζουλι ήταν μια βασιλική πέτρα, την χρησιμοποιούσαν συχνά σε μορφή σκόνης για να γίνει ένα κατάπλασμα που το έτριβαν στην κορυφή του κεφαλιού. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι καθώς στέγνωνε απορροφούσε όλες τις πνευματικές ακαθαρσίες.

Οι Φαραώ ντύνανε το εσωτερικό μέρος του στέμματος με μαλαχίτη, έχοντας την πεποίθηση πως θα τους βοηθούσε να κυβερνήσουν με σύνεση.
Σε μορφή σκόνης τον χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν την κακή όραση και να αναπτύξουν την διόραση.

Πολλά άλλα ορυκτά βρέθηκαν στους τάφους, συμπεριλαμβανομένων κορνεόλη, τυρκουάζ και μάτι της τίγρης τα οποία τα χρησιμοποιούσαν ως φυλαχτά.

Οι αρχικοί άποικοι της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής χρησιμοποίησαν ευρέως κρυστάλλους χαλαζία όπως και οψιδιανό για την πνευματική τους ανάπτυξη καθώς επίσης για τελετουργικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι Μάγια χρησιμοποιούσαν μαχαίρι οψιδιανού για τις  τελετουργίες τους, και πάρα πολλές άλλες φυλές το χρησιμοποιούσαν για να αναπτύξουν την διόραση με διάφορες μορφές και τρόπους όπως ως καθρέφτη. Επίσης στην φυλή των Μάγια χρησιμοποιούσαν κρύσταλλο χαλαζία για να κάνουν διάγνωση και θεραπεία.  Οι Μεξικάνοι χρησιμοποιούσαν καθρέπτη από σιδηροπυρίτη για πρακτικούς και τελετουργικούς σκοπούς. Σε κάποιες φυλές του Μεξικού υπήρχε η πεποίθηση πως αυτή που έζησαν μια ζωή με αρετή θα μεταφερόταν η ψυχή τους σε κρυστάλλους.

Κίνα και Ιαπωνία

Οι σφαίρες από κρυστάλλους χαλαζία θεωρούσαν ότι αντιπροσώπευαν την καρδιά ή την ουσία του δράκου, αξιοσέβαστος τίτλος εφόσον η δράκοι στην Άπω Ανατολή αντιπροσώπευαν την σοφία.

Ένα ακόμα ορυκτό που έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με την ανατολή είναι ο νεφρίτης που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για την κατασκευή φυλακτών. Το περιέγραφαν συχνά ως την συμπυκνωμένοι ουσία της αγάπης.

Στο Θιβέτ πίστευαν ότι το τυρκουάζ συνδέει τον ουρανό με την γη αλλά και ότι αντιπροσωπεύει το Θείο.

Ινδία

Στην Ινδία έχουν βρεθεί αστρολογικά έγραφα που έχουν συνταχθεί ήδη από το 400 π.Χ. Περιέχουν λεπτομερείς παρατηρήσεις σχετικά με τη δύναμη των διαφόρων ορυκτών για να εξισορροπήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από δυσαρμονικές πλανητικές θέσεις.

Η Αγιουρβέδα, μια από τις πιο αρχαίες μεθόδους ιατρικής, χρησιμοποιούσε κατά κόρον ορυκτά με διάφορους τρόπους όπως τριμμένα σε κατάπλασμα, τεράστιο υλικό όμως έχει βρεθεί και για την εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων με την χρήση ορυκτών.

Το ρουμπίνι κατέχει μια υψηλή θέση στην Ινδική κουλτούρα καθώς ονομάζετε ο βασιλιάς τον πολυτίμων λίθων.

Η φεγγαρόπετρα θεωρούσαν πως δυνάμωνε την πνευματικότητα και για τον όνυχα πως ελευθερώνει από παλιούς δεσμούς.

Μετά από αυτήν την μικρή αναφορά σε σχέση με την προσφορά των κρυστάλλων κατά την αρχαιότητα ας δούμε τι γίνεται στο τώρα.

Σήμερα οι κρύσταλλοι έρχονται να δράσουν πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά καθώς γίνονται οι γεφυρωτές ανάμεσα στον ουρανό και στη γη, στο σώμα και στην ψυχή, στο πιο σκοτεινό και πιο φωτεινό μας σημείο, σε αυτό που ήμασταν και αυτό που τείνουμε να γίνουμε.

Δίνονται ολοκληρωτικά για να θρέψουν το οποίο όραμα και αν η ψυχή μας καλεί, παρέχουν ως βάλσαμο και γιατρικό την ενέργειά τους ώστε η κάθε δική μας ανάγκη να βρει άμεσα την λύτρωση της.

Πόσο βοηθητικά μπορούν να γίνουν για εμάς? Απεριόριστα!

Καθώς, εξισορροπώντας το ενεργειακό μας σύστημα αντικατροπτίζεται σταδιακά η αρμονία στην καθημερινότητα μας.

Τα ενεργειακά μας κέντρα είναι «όργανα» άϋλα για το μάτι ενός αδαή αλλά πολύ ρεαλιστικά για τον γνώστη που τα μελετά. Η καλή τους λειτουργία είναι απεριόριστα σημαντική για να παραμείνει το φυσικό μας σώμα σε υγεία. Ας δούμε ένα παράδειγμα: ένα μπλοκαρισμένο κέντρο ηλιακό πλέγματος σε πρακτικό επίπεδο θα παρουσιάσει δυσκολία στην προβολή του εαυτού μας, έστω και να μας αξίζει. Αυτό σταδιακά θα μας δημιουργήσει ένα έντονο κρυφό εσωτερικό θυμό. Παράλληλα θα υπάρχει ενόχληση στο φυσικό σώμα με διάφορες μορφές όπως δυσκολίες στο πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα.

Τα ορυκτά συνεισφέρουν γενικά στην υγεία μας καθώς προβάλουν την ενέργεια τους σε αιτία και αποτέλεσμα ταυτόχρονα.

Η κρυσταλλοθεραπεία είναι σήμερα ένας από τους πιο ολιστικούς τρόπους προσέγγισης του ανθρώπου γιατί βοηθάνε στην προσωπική και πνευματική του ανάπτυξη.

Δύο τομείς διαφορετικοί αλλά αναγκαίοι πλέον να βρίσκονται σε ισορροπία εφόσον καθημερνά κατανοούμε ότι η υγεία είναι ένα πολύπλευρο θέμα.

Πόσο συχνά έχουμε βιώσει το άγχος να έχει παρενέργειες στην ψυχολογία μας; Στον ύπνο μας; Στο σώμα μας;  Η επαφή μαζί τους μπορεί να καλμάρει ψυχολογικές εντάσεις καθώς απορροφούν διασπείρουν ακόμα και μεταμορφώνουν εντελώς κάποια τυχόν δυσαρμονία.

Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά μπορούν να δράσουν παρέχοντας αυτόνομη υποστήριξη αλλά και να υπάρξουν ως συμπληρωματικοί βοηθοί στης ορθόδοξες θεραπείες.

Παραδείγματος χάριν, αν σπάσετε ένα οστό, μαζί με οποία άλλη θεραπεία που θα κάνετε είναι εξαιρετικό να φοράτε ορυκτά που θρέφουν τα οστά όπως ο λευκός καλσίτης.

Έστω και αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι όλο αυτό που ονομάζουμε κρυσταλλοθεραπεία κάτι σας καλεί γι’ αυτό βρίσκεστε σε αυτήν την ιστοσελίδα και διαβάζετε αυτό το κείμενο. Αφήστε την διαίσθηση σας να σας καθοδηγήσει σε ένα άπειρα τεράστιο κόσμο γεμάτο σοφία γνώση και χρώματα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email