Καλσίτης Μελί  

 

            Ένα από τα πιο γλυκά ορυκτά – αυτή είναι ακριβώς η ποιότητα που προσφέρει στο Ηλιακό Πλέγμα, το οποίο συνήθως υποφέρει από ένταση που ο καλσίτης έχει τη δυνατότητα να αποφορτίσει.  Βοηθά στη δυνατότητα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε, ώστε να οδηγηθούμε στην αυτοϊαση. Μας γεμίζει δύναμη, χωρίς όμως ένταση, μας βοηθά να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να λάβει τα δώρα της ζωής, καθώς αφαιρεί από επάνω μας την οποιαδήποτε μορφή στέρησης και αυτοπεριορισμού. Είναι εξαιρετικά βοηθητικός σε παιδιά που παρουσιάζουν βίαιη συμπεριφορά, όπως και γενικά σε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση. Είτε τελικά αυτή εκδηλώνεται με φόβο και κατάθλιψη, είτε με έκρηξη βίας, ο μελί καλσίτης θα βοηθήσει. Συμπαραστέκεται όταν έχουμε να ξεπεράσουμε προκλήσεις της ζωής όπου χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις ψυχικής ακεραιότητας, που σχετίζονται με μία ηθική που δε βασίζεται σε κοινωνικά πρότυπα αλλά σε ψυχικές αξίες.

Υποστηρίζει την απελευθέρωση από ανθρώπους που προσπαθούν να κατακτήσουν τη δική μας ζωή, από τη συναισθηματική χειραγώγηση, όπως και από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης – ζητήματα που ξεκινούν όλα από μία και μοναδική αφετηρία: την έλλειψη αυταξίας.

Γενικά, ο μελί καλσίτης φέρνει αφθονία σε όλα τα επίπεδα, από τη σύνδεση με το Θείο, έως την κοινωνική ευημερία.

Σε ενεργειακό επίπεδο καταπραΰνει το συκώτι, εφόσον εκεί αποθηκεύεται ο θυμός, σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Σε φυσικό επίπεδο, τονώνει το σπλήνα, το συκώτι και γενικότερα το απεκκριτικό σύστημα.

Μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και να μειώσει την ανάγκη της γλυκιάς γεύσης που αποζητά ο σπλήνας. Σε χλιαρό κρυσταλλόνερο από μελί καλσίτη προσθέτουμε λίγο μέλι ή χαρουπόμελο. Αυτός ο συνδυασμός θα κατευνάσει την ένταση.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu