Καλσίτης  Πράσινος

Εξαιρετικός θεραπευτής του νου. Ιδανικός για περιόδους ξεκαθαρισμάτων άκαμπτων, παλαιών πεποιθήσεων – όχι μόνο προσωπικών, αλλά και προερχόμενων από το οικογενειακό περιβάλλον – όπου κυριαρχεί ο θυμός, η νοητική σύγχυση και το μπλοκάρισμα της προσωπικής μας ενέργειας. Μας βοηθάει να αντικρίσουμε αντικειμενικά και με λιγότερη αγωνία την κάθε κατάσταση και να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για το προσωπικό μας καλό.

Το δυνατότερο όμως σημείο του πράσινου καλσίτη είναι η βοήθεια που μας προσφέρει στην ανάλυση των καταστάσεων, καθώς ανοίγει την καρδιά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δίνοντάς της την ευκαιρία να παρέμβει ενωτικά στα κομμάτια που ο νους διασπά προκειμένου να τα αναλύσει: όταν το μυαλό μπαίνει στη διαδικασία της ανάλυσης, διαχωρίζει τα θέματα που εξετάζει, «ξεχνώντας» κατόπιν να τα συνενώσει, εφόσον χάνεται σε κάθε διαφορετικό κομμάτι που αναλύει. Τότε, ο καλσίτης φέρνει ξανά την ενότητα και την ανάλυση χωρίς τη διάσπαση. Βοηθά παράλληλα στη συγκεκριμενοποίηση των σκέψεων,  ώστε να αναγνωρίσουμε ποια είναι η καταλληλότερη, θετική αλλαγή που η ζωή μας  χρειάζεται, αφήνοντας το παρελθόν πίσω και προσφέροντας συγχώρεση σε εμάς και τους άλλους.

Συγκροτεί επίσης την καρδιά στο κέντρο της, όταν η επιθετικότητα του νου την έχει κάνει να χαθεί στη διάσπαση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αραγωνίτης όπως και ο ροδονίτης, ενισχύουν πολύ το έργο του καλσίτη.

Βοηθά σημαντικά ανθρώπους που εργάζονται με παιδιά με ιδιαιτερότητες, εφόσον συνενώνει την καρδιά με το νου και ανοίγοντάς τους στην αντίληψη διαφορετικών τρόπων σκέψης, ώστε να ανιχνεύσουν πίσω από τα φαινόμενα την προσωπική ευφυΐα του κάθε πλάσματος. Έτσι, οδηγεί στην ανάπτυξη αισθήματος ισότητας και σεβασμού.

Αυξάνει την κατανόηση του μακρόκοσμου μέσω της αντίληψης του μικρόκοσμου. Διευρύνει την αντίληψη των διαφορετικών, παράλληλων πραγματικοτήτων. Στηρίζει όσους επιδιώκουν την αλλαγή, δίνοντάς τους ώθηση και προάγει την ισορροπία. Βοηθάει όταν υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με τους γύρω μας.

Τονώνει τα νεφρά, τη σπλήνα και το πάγκρεας. Ανακουφίζει από τους πόνους των οστών και των ρευματισμών. Διευκολύνει την αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu