Καλσίτης ροζ (Μανγκάνο)

Ένα ορυκτό με πολύ γλυκιά, θεραπευτική ενέργεια. Βοηθά στην αποφόρτιση της βαθειάς θλίψης και των παραπόνων που μπορεί να προέρχονται από τους γονείς μας και έχουν αποθηκευτεί μέσα μας από την παιδική ηλικία. Μαλακώνει επίσης το σοκ της γέννας που μπορεί να βιώσαν τα βρέφη, κάτι που τα κάνει να παραμένουν ανήσυχα.

Σε γενικές γραμμές, χαλαρώνει τα έντονα συναισθήματα, όπως και διαταραχές του ψυχισμού – π.χ. υστερία – ή ψυχικά τραύματα, οτιδήποτε δηλαδή έχει χτυπήσει την καρδιά με βία και την έχει τραυματίσει, καθώς η ψυχική ισορροπία, σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, έχει σχέση με την καρδιά και την ισορροπία του n. Αποφορτίζει χώρους όπου έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα θλίψης και ψυχικής αναταραχής.

Προσφέρει επίσης υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν παραδοθεί στη θλίψη, μην επιτρέποντας στη διαδικασία της ίασης να συνεχίσει το έργο της, ή ανθρώπους που δεν ακουμπούν τα συναισθήματά τους και δεν ξέρουν πώς να τα επικοινωνήσουν με τους άλλους. Αγκαλιάζει το εσωτερικό παιδί μέσα σε ένα πεδίο θεραπευτικής αγάπης, όπου μπορεί να το υποστηρίξει και να το θεραπεύσει.

Η δράση του ροζ καλσίτη γιατρεύει γενικά την καρδιά και θρέφει το συναισθηματικό σώμα, καθώς βοηθά να μαλακώσει ο συσσωρευμένος θυμός που καταλήγει σε επιθετική δράση, είτε απέναντι σε άλλους, είτε απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Μας βοηθά έτσι να ζητήσουμε τη συγνώμη που οφείλουμε, είτε σε εμάς, είτε στους άλλους.

Η γλυκιά του επίδραση βοηθά να συνδεθούμε άμεσα με τη Συμπαντική αγάπη και με το Βούδα που την αντιπροσωπεύει, τον Amitabha Buddha. Ανοίγει το Ενεργειακό Κέντρο της Καρδιάς, βοηθώντας μας να ενωθούμε με την ποιότητα της αγάπης.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu