Κιτρίνης

Είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός συνεργάτης, γιατί όποια εργασία του δώσουμε θα τη φέρει εις πέρας, χωρίς να συγκρατήσει αρνητική ενέργεια. Είναι ένας αυτόματος μετατροπέας της αρνητικότητας.

Είναι έξοχος καθαριστής της αύρας και των ενεργειακών μας κέντρων. Έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει και να ευθυγραμμίζει τα τσάκρα στο αιθερικό πεδίο, αν και δονητικά τα δύο τσάκρα με τα οποία σχετίζεται είναι το κέντρο κεφαλής (εδώ χρησιμοποιούμε πάντοτε κιτρίνη της καλύτερης ποιότητας, διάφανο και διαυγή, με έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και σίγουρα με αιχμή) και το ηλιακό πλέγμα.

Προσφέρει υψηλής ποιότητας θρεπτική ενέργεια, η οποία αναπτύσσει την προσωπική μας δόνηση, έτσι ώστε να τονώσουμε το φως μέσα στα τσάκρα μας και στα ενεργειακά μας σώματα. Βοηθά να δημιουργήσουμε με αιθερική ύλη το όραμά μας, καθώς τη συγκροτεί και τη συγκρατεί, αλλά και με προσωπική θέληση, καθώς τονώνει εξαιρετικά το ηλιακό πλέγμα. Αυτά τα δύο είναι η βασική αρχή, το πρώτο υλικό, όπου όλα τα άλλα θα δομηθούν σταδιακά γύρω του, καθώς ο κιτρίνης είναι ένα ορυκτό που μας ωθεί να βάλουμε στόχους και να κινηθούμε με θέληση προς αυτούς.

Με τη θέρμη του φωτός που τον διακατέχει ξεμπλοκάρει χρόνια παγιδευμένα συναισθήματα που έχουμε σφραγίσει μέσα μας συνειδητά ή ασυνείδητα. Ο κιτρίνης θα βοηθήσει στη γιατρειά αυτών των καταστάσεων αλλά θα απορροφήσει και αρκετό από τον πόνο όταν θα βγουν αυτές ξανά στην επιφάνεια. Εξ’ άλλου η συναισθηματική αρμονία είναι ένα βασικό κομμάτι στο οποίο εστιάζεται η ενέργεια του κιτρίνη. Γι αυτό όποια εργασία και να κάνουμε είναι πάντα πολύ χρήσιμος στο ηλιακό πλέγμα που έχει πάντα μπλοκαρισμένα συναισθήματα να απελευθερώσει, όπως το φόβο της επαφής, τον πόνο της εγκατάλειψης, και τόσα άλλα. Η απελευθέρωση που προσφέρει στο ηλιακό πλέγμα το μετατρέπει σε μία ανεξάντλητη πηγή από όπου το καινούριο γεννιέται δυναμικά.  Έτσι η γείωση από την καρποφορία των επιτευγμάτων μας μάς θρέφει σε ολιστικό επίπεδο.

Βοηθά να αναπτύξουμε τη διαίσθηση και μας φέρνει σε επαφή με τα ανώτερα πεδία. Μας προστατεύει από τις σκοτεινές δυνάμεις από όπου κι αν εκπέμπονται. Γι’ αυτό, άνθρωποι οι οποίοι προσβάλλονται εύκολα από αρνητικότητα, είναι καλό να έχουν έναν κιτρίνη επάνω τους.

Η υπέροχη ηλιακή ενέργεια που τον διαποτίζει φέρνει ξανά ελπίδα, ερωτική διάθεση και χαρά για ζωή. Δίνει προσανατολισμό σε εκείνους που έχουν χάσει τον δρόμο τους. Βελτιώνει τη σχέση μας με το κοινωνικό περιβάλλον βοηθώντας μας να δημιουργήσουμε επιτυχημένες καινούριες σχέσεις, κάτι στο οποίο καταλυτικό ρόλο παίζει η ιδιότητά του να εξισορροπεί το yin και yang.

Ο κιτρίνης δίνει νοητική καθαρότητα, διαύγεια και προάγει την εύστροφη σκέψη. Έτσι ανοίγει ένας δίαυλος όπου νέες ιδέες, από φιλοσοφικές μέχρι επιχειρηματικές, μπορούν να γειωθούν. Επίσης μας δίνει μεγάλη ώθηση, ώστε να μοιραστούμε αυτές τις νέες πληροφορίες και να δημιουργήσουμε ένα ενεργειακό πόλο γύρω από αυτές. Ο κιτρίνης ό,τι δίνει το δίνει απλόχερα γι’ αυτό και θεωρείται μια από τις ιδανικότερες πέτρες στον τομέα της αφθονίας σε πολλαπλά επίπεδα.

Μια πολύ συνηθισμένη ανισορροπία που μπορεί να συναντήσουμε σε σχέση με την αφθονία είναι αυτή της πνευματικής ανάπτυξης και της ροής της ευημερίας. Αλλά, για άλλη μία φορά ο κιτρίνης ως λάτρης τη εναρμόνισης σε όποια αντίθεση και αν συναντήσει στα πεδία μας, φέρνει τη βαθιά κατανόηση στο άτομο ότι η αρμονία δεν αποζητά καμία στέρηση εν τέλει. Η αρμονία γεννιέται από την ισορροπία, όπου θέματα έστω και αντίθετα αλληλοθρέφονται με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά ισορροπούν.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email