Κρυσταλλοθεραπεία και αϋπνία

αϋπνία είναι ένα από τα συμπτώματα που ακούω πολύ συχνά. Η ένταση, το άγχος και οι υπερβολικά γρήγοροι ρυθμοί δεν επιτρέπουν στο σύστημα μας να χαλαρώσει. Η αϋπνία δημιουργεί πολλά προβλήματα, όπως κατάρρευση του νευρικού συστήματος, πόνους στις αρθρώσεις, νοητική θολούρα, δυσκολία εστίασης, νευρικότητα και πολλά ακόμη. Ας δούμε μερικούς βασικούς κανόνες που όλοι τους ξέρετε, αλλά χρειάζεται καμία φορά υπενθύμιση.

Δεν τρώμε μετά τις επτά. Aν για κάποιον λόγο αργήσετε να πάρετε το βραδινό σας φροντίστε να είναι ελαφρύ. Κάτι ακόμη που μπορεί να δυσκολεύει τη νυχτερινή σας χαλάρωση, είναι τα διεγερτικά ροφήματα. Φροντίστε να μειώσετε τον καφέ ή το τσάι ή τουλάχιστον να μην τον καταναλώνετε μετά το μεσημέρι.

Τώρα τι θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Τα ζεστά λουτρά είναι ένα υπέροχο γιατρικό ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή έντασης.

Βράστε σε μία μεγάλη κατσαρόλα πασιφλώρα, βαλεριάνα και λεβάντα ρίξτε αυτό το νερό στη μπανιέρα πρόσθεσε όσο νερό ακόμα θέλετε μαζί με 4-5 κουταλιές της σούπας αλάτι Epson, μισή σακούλα ημίχοντρο αλάτι και αραιώστε σε ένα ποτήρι γάλα τα εξής αιθέρια έλαια:

5 σταγόνες ylang-ylang
4 σταγόνες χαμομήλι
2 σταγόνες βασιλικού

Μπείτε μέσα και χαλαρώστε από την ένταση της ημέρας και καθετί που σας ενοχλεί και σας έρχεται στο μυαλό. Πείτε απλά ‘απελευθερώνομαι’ και αφήστε το να περάσει χωρίς να ταυτιστείτε.

Επίσης, ένα υπέροχο ρόφημα που μπορείτε να καταναλώνεται πριν τον ύπνο είναι μια πρέζα πασιφλώρα, μία πρέζα βαλεριάνα, μια πρέζα τίλιο και τέλος ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόριζα σε σκόνη.

Μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα λάδι χαλάρωσης και να το απλώνεται στο σώμα σας πριν ξαπλώσετε.
Μία συνταγή που σας προτείνω είναι:

50ml αμυγδαλέλαιο
10 ml λεβάντα
6 σταγόνες
5 ml νερολί

Ένα ορυκτό που μπορεί να σας συνοδέψει  στην αγκαλιά του Μορφέα είναι ο Λεπιδόλιθος.

Ας δούμε λίγο τις ιδιότητες αυτού του ορυκτού και πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι. Ο λεπιδόλιθος περιέχει υψηλές ποσότητες λιθίου και έτσι είναι εξαιρετικός για να καλμάρει το συναισθηματικό μας κόσμο και την νοητική μας ένταση. Δρα δραστικά σε διάφορα είδη συναισθηματικών τραυμάτων, αλλά και στο υπερβάλλον στρες, την ανησυχία και γενικά στο αίσθημα του φόβου. Μπορούμε επίσης να δουλεύουμε μαζί του και πιο συγκεκριμένους φόβους και αγωνίες, όπως σε σχέση με το πόσο καλά μπορώ να κάνω αυτό που έχω αναλάβει. Έτσι είναι ένα υπέροχο ορυκτό για τους τελειομανείς που πράγματι ζουν μία τεράστια αγωνία κάτω από την ελεγκτική τους τάση, ή ακόμη τον φόβο του αύριο και του αγνώστου που δημιουργεί μια μόνιμη αγωνία και ανησυχία που δεν αφήνει λεπτό, το άτομο να βρει γαλήνη. Βοηθά να δούμε καθαρά τους λόγους ή ακόμα και τις ενέργειες που εκπέμπουμε, ώστε να έλκουμε μόνοι μας δραματικές καταστάσεις στη ζωή μας.

Ο λεπιδόλιθος βοηθά να βρούμε το κέντρο μας και έτσι οι όποιες μορφές ανησυχίας να μην έχουν τόση επιρροή πάνω μας. Συνοψίζοντας, δρα εξαιρετικά στον καθησυχασμό της νοητικής και συναισθηματικής έντασης κι έτσι βοηθά στην αϋπνία, στο στρες, στην αγωνία, στους εφιάλτες και στην υπερκινητικότητα.

Μπορείτε να τον φοράτε κάθε μέρα ή ακόμη να τον έχετε κάτω από το μαξιλάρι σας. Αν είστε πιο τολμηροί φτιάξτε ίαμα λεπιδόλιθου τοποθετώντας τον για λίγες ώρες στον ήλιο μέσα σε ένα ποτήρι νερού και πιείτε το το απόγευμα, ώστε να δώσετε χρόνο να δράσει ή να το βάλετε σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι με λίγο κονιάκ και να πίνετε 5 σταγόνες, τέσσερις (4) φορές την ημέρα.

Όποια τεχνική και αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε, θα δράσει πιο αποτελεσματικά αν δίνεται λίγα συνειδητά λεπτά στη χαλάρωση σας. Βάλτε στη ζωή σας το διαλογισμό και κατανοήστε ότι οποιαδήποτε δράση για να φέρει αποτέλεσμα χρειάζεται να αφουγκραστούμε τον τρόπο που κινείται η ενέργεια και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει όταν υπάρχει ένταση. Για αυτό αν θέλετε να πετύχετε χαλαρώστε!!!

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu