Κρυσταλλοθεραπεία και Κολιμπρί

Πόσο εύκολα μπαίνουμε σε μια γενική σκεπτομορφή φόβου, η οποία πραγματικά παγιδεύει την ενέργεια και στερεί κάθε είδους χαράς. Χρειάζεται αποστασιοποίηση από τέτοια κατάσταση και εύρεση τρόπων να χαίρεται κάποιος την κάθε στιγμή, διότι αυτό είναι ένα υπέροχο γιατρικό έλξης για την ίδια τη ζωή. Ένα πουλί που συνδέεται με αυτή την ενέργεια είναι το κολιμπρί. Ένα πλάσμα που φέρει στα μαγικά του φτερά τις ποιότητες της χαράς, της αγάπης και της ομορφιάς. Όπως και το πέταγμά του το οποίο μπορεί να είναι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, έτσι και η ενέργειά του μπορεί να διαχυθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση εντός μας, επηρεάζοντας σε πολλαπλά επίπεδα την ύπαρξή μας. Οι βαθιές επιθυμίες για τη ζωή ζητούν δικαιοσύνη και η απόλαυση ξεδιπλώνεται από το πακετάκι της ενοχής και γίνεται πια ανάγκη. Έτσι, μπορεί κανείς να αφεθεί να αγκαλιαστεί από την ενέργειά του και να παίξει μαζί του, σαν ένα παιδί σε ένα τρελό πάρτυ. Ορυκτά αντίστοιχης ενέργειας που μπορούν να συνδυαστούν με τις ποιότητες που φέρει το κολιμπρί, είναι η τουρμαλίνη καρπουζάκι και ο θουλίτης.

Η τουρμαλίνη καρπουζάκι είναι ένα ορυκτό, το οποίο συνδυάζει τις ιδιότητες της ροζ και της πράσινης τουρμαλίνης. Δρα ευεργετικά σε καρδιά και περικάρδιο. Στην κινέζικη ιατρική λένε ότι στην καρδιά εδρεύει το shen, η οποία είναι ο αυτοκράτορας όλου του συστήματός μας. Η τουρμαλίνη καρπουζάκι ηρεμεί έναν ανήσυχο αυτοκράτορα, φέρνει δηλαδή όλες τις διαταραγμένες ενέργειες στο κέντρο της. Ταυτόχρονα ενδυναμώνει το περικάρδιο, το οποίο είναι ο αξιωματικός της καρδιάς και ο σκοπός του είναι να δρα προστατευτικά, σταματώντας όλη τη φωτιά που τείνει να εισβάλλει σε αυτή. Δηλαδή έντονα συναισθήματα που μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά, όπως το άγχος και stress. Ένα ακόμη συναίσθημα που διασκορπίζει το qi της καρδιάς, είναι η υπερβολική χαρά. Εδώ χρειάζεται να διαχωριστεί η νευρωτική χαρά (η οποία στην πραγματικότητα τείνει να κρύψει έντονα συναισθήματα θλίψης, θυμού και ανασφάλειας) από την εσωτερική χαρά (που έτσι κι αλλιώς έχει κάθε πλάσμα, όταν είναι στο κέντρο του), γιατί αυτόματα υπάρχει σύνδεση με την ευδαιμονία της ύπαρξης. Η τουρμαλίνη καρπουζάκι γεμίζει υγιή χαρά που τείνει να θεραπεύσει τάσεις δράματος. Επίσης, με έναν μοναδικό τρόπο βοηθά να μεταφέρουμε χαρά λέγοντας τα κατάλληλα λόγια για να εμπνεύσουμε, να παροτρύνουμε, να γλυκάνουμε και τους άλλους ανθρώπους τριγύρω μας.

Ένα ακόμη ορυκτό είναι ο θουλίτης, ο οποίος μεταφέρει το δίδαγμα της απόλαυσης της ζωής, της απόλαυσης της σεξουαλικότητας. Γενικά, παροτρύνει να δοθεί η έγκριση στον εαυτό να χαρεί χωρίς περιορισμούς αυτά που ποθεί και να δράσει απόλυτα δημιουργικά. Ένα ακόμη βασικό δυναμικό του θουλίτη είναι ότι βοηθά να ξεπεραστούν κρυμμένοι φόβοι ένωσης κι έτσι να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, να επικοινωνήσουμε την αλήθεια μας και να αφεθούμε να συσχετιστούμε είτε φιλικά-κοινωνικά, είτε πιο ιδιαίτερα με σύντροφο. Παροτρύνει να εκδηλωθεί το πιο καλό εσωτερικό κομμάτι. Ο θουλίτης ενδυναμώνει το κέντρο καρδιάς και ταυτόχρονα σταματά νοητικά πατρόν δράματος. Αυτός ο συνδυασμός πραγματικά φέρνει μια τελείως άλλη αλχημιστική κατάσταση εντός, που μπορεί να υλοποιήσει τις υψηλότερες δονήσεις, αλλά κι έναν χαρούμενο άνθρωπο σε πολλαπλά επίπεδα.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu