Κόκκινο Κοράλλι

Το κοράλλι είναι μία συμπαγής αποικία από θαλάσσια πολύποδα τα οποία σχηματίζουν αυτό το σκληρό σκελετό. Στη Μεσόγειο πίστευαν ότι το κόκκινο κοράλλι, όπως και το κεχριμπάρι, περιέχουν την πεμπτουσία της Μητέρας Θεάς. Από την αρχαιότητα, για τους Ινδούς και τους Θιβετιανούς, είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυλακτά, ειδικά αν έχει συνδυαστεί με τυρκουάζ και κεχριμπάρι. Ακόμα και σήμερα όμως θεωρείται πολύ δυνατό φυλακτό από τον πανικό, τις διάφορες μορφές βίας, όπως τα ατυχήματα και τις κλοπές. Δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με τα όντα της θάλασσας και μας βοηθά να κοπάσουμε μια θαλάσσια καταιγίδα αν προσφέρουμε στη θάλασσα ένα κόκκινο κοράλλι. Επίσης βοηθά στη δημιουργία κοινοτήτων και στην ομαλή λειτουργία τους.

Καθαρίζει την αρνητικότητα και τις σκοτεινές ενέργειες, φέρνοντας σταδιακά την αρμονία. Επίσης σε συνδυασμό με μαύρο κοράλλι και άκουa μαρίνα βοηθά να διαλυθούν κακοπροαίρετα κουτσομπολιά. Βοηθά να εξισορροπηθούν τυχόν δυσλειτουργίες μεταξύ πρώτου και δεύτερου ενεργειακού κέντρου, οι οποίες δεν αφήνουν εν τέλει κανένα από τα δύο να λειτουργήσει ομαλά.

Είναι πολύ στηρικτικό σε περιόδους κατάθλιψης από τα πρώτα σημάδια της ως και τα πιο βαριά συμπτώματά της ειδικά σε συνδυασμό με χαλαζία λιθίου.

Τονωτικό ειδικά για το φυσικό σώμα καθώς αυξάνει τη ζωτικότητα όπως και τη γονιμότητα. Δρα γενικά με πολύ ευνοϊκό τρόπο για όλο το θηλυκό γεννητικό σύστημα και τη θηλυκή σεξουαλικότητα, καθώς και σε θέματα ανοργασμίας. Γενικά βοηθά να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας δεισιδαιμονίες σε σχέση με τη θηλυκή μας όψη και φόβους που μας έχουν περάσει κοινωνικά για τη θηλυκότητα. Μέσα στους αιώνες, ο φόβος που υπήρχε για τη θηλυκή έκσταση από το χορό των Μαινάδων έως τη γυναίκα που επιτρέπει στον εαυτό της να απολαύσει το κορμί της είναι τεράστιος. Η κοινωνία δε χώραγε την ατίθαση φύση και το ελεύθερο πνεύμα της, τη βαθιά αγριάδα που μόνο μια γυναίκα μπορούσε να εκδηλώσει μέσα από την έκσταση, καθώς μέσα της χώραγαν όλων των ειδών οι ενέργειες και τα χρώματά τους. Έτσι σταδιακά την έκανε απόκληρη και ενοχική. Ξέχασε και ξεχάστηκε. Οι ασυνείδητοι αυτοί κυτταρικοί περιορισμοί όμως μπορούν να σπάσουν μέσα από την ενέργεια του κόκκινου κοραλλιού και να φέρουν ελεύθερη έκφραση και απελευθέρωση της θηλυκής ενέργειας.

Μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε πληροφορίες από προηγούμενες ενσαρκώσεις αλλά και να οραματιστούμε το καινούργιο. Όπου κι αν τοποθετήσουμε στο σώμα μας το κοράλλι, θα μας δώσει τον απαιτούμενο «σκελετό για να σταθεί» η κατάσταση που αναζητούμε ή οραματιζόμαστε. Φέρνει ειρήνη, ξυπνά το μαγικό μέσα μας και εξισορροπεί την ύλη με την πνευματικότητα.

Τονώνοντας το κέντρο λαιμού με κοράλλι, οι εσωτερικές αλλαγές γίνονται ομαλότερα και εξισορροπείται η προσωπικότητα μέσα στη διαδικασία αυτή, μειώνοντας έτσι προβλήματα που μπορούν να προκύψουν.

Βοηθάει στην αναιμία, στους κολικούς και γενικά στα νεφρά, στο μεταβολισμό, στην αναπλήρωση των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων και δυναμώνει τους ιστούς και ιδιαίτερα τα οστά. Ειδικότερα για την ενδυνάμωση των οστών μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό με λευκό καλσίτη.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu