Λεπιδόλιθος

Ο λεπιδόλιθος μοιάζει σαν να έχει φλοίδες κολλημένες τη μια πάνω στην άλλη. Αυτή η ιδιαίτερη δομή του είναι και το δυνατό του σημείο γιατί στην ουσία αυτό το ορυκτό δομεί την ενέργεια του ανθρώπινου σώματος, δομεί το RNA και το DNA, δομεί μέχρι και τις τεκτονικές πλάκες της Γης.

Μας στηρίζει όταν αποφασίσουμε να απελευθερώσουμε παλαιά πρότυπα ακόμα και την τάση για δράμα και βοηθά να δομήσουμε μια διαφορετική ζωή. Μας δίνει δύναμη να περάσουμε από το ένα επίπεδο στο άλλο, να κατανοήσουμε τις αλλαγές που βιώνουμε και να αναγεννηθούμε ακόμα και μέσα από τις στάχτες μας.

Εξισορροπεί το αστρικό και το νοητικό μας σώμα, όπως και τον νου με την καρδιά. Γενικά, ενώνει αντίθετες καταστάσεις, ηρεμεί και χαλαρώνει τα υπερδραστήρια άτομα και την τάση για επιθετικότητα που μπορεί να προκύπτει από συσσωρευμένο άγχος και ένταση. Ο λεπιδόλιθος είναι ένα ορυκτό που καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα και τη νοητική ένταση, αλλά δίνει και τη δυνατότητα μέσα στο χάος να βρούμε τον καλύτερο για μας τρόπο διαχειρισμού της κατάστασης. Συγκρατεί την ανεξέλεγκτη προσμονή που τελικά γίνεται άγχος, και γενικά δίνει υπομονή.

Μας αναγεννά πραγματικά κι αυτό γίνεται με έναν ομαλό τρόπο, γιατί μας βοηθά να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την προηγούμενη κατάσταση που βιώσαμε αλλά και την επόμενη που γειώνεται σταδιακά. Μειώνει το φόβο της αλλαγής και είναι καλός για τη διαδικασία της μετάβασης.

Είναι εξαιρετικά χαλαρωτικός για όλο το σύστημά μας και ιδιαίτερα το νευρικό. Χαλαρώνει τις αναστολές που δεν έχουν πραγματική αιτία αλλά βασίζονται στο φόβο της αποτυχίας. Βοηθά έναν τελειομανή να αποδεχθεί τον εαυτό του με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Διευκολύνει τις θεραπείες που στοχεύουν στο ξεμπλοκάρισμα του κέντρου της καρδιάς, του λαιμού και του τρίτου ματιού. Ειδικά όσον αφορά στο τρίτο μάτι, ο λεπιδόλιθος μας βοηθά να αναγνωρίσουμε και να απαλλαγούμε από την αλαζονεία που μπορεί να μας κυριεύσει όταν αντιληφθούμε τη δύναμή μας και αρχίσουμε να ελέγχουμε τους ανθρώπους γύρω μας, έστω και ασυνείδητα, μόνο και μόνο επειδή γοητευθήκαμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αν τοποθετηθεί στην καρδιά, εκπέμπει τη γλυκιά και τρυφερή του ενέργεια βοηθώντας τη να μειώσει τις διαμάχες της με το νου. Καλμάρει την καρδιά ως ενέργεια, αλλά και ως φυσικό όργανο. Ταυτόχρονα, βοηθά το νου να αποδεχτεί την καρδιά, μετριάζοντας τη σκληρότητα που έχουν συνήθως οι άνθρωποι «στρατηγοί».

Ο λεπιδόλιθος είναι ιδιαίτερα στηρικτικός σε όσους πάσχουν από μανιοκατάθλιψη.  Ανακουφίζει από προβλήματα στομάχου και πέψης που έχουν δημιουργηθεί από στρες. Βοηθάει στη θεραπεία των τενόντων, κραμπών και διαστρεμμάτων.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu