Μαγικός Αμέθυστος

Τα προβλήματα του stress και του άγχους για πολλούς μοιάζουν ανυπέρβλητα σε μια εποχή κρίσης που τα διογκώνει.

Η καταφυγή σε φαρμακευτικά σκευάσματα δεν προσφέρει αληθινή και οριστική διέξοδο και δημιουργεί άλλους είδους ανάγκες. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρούμε φυσικούς τρόπους, ώστε να καταπολεμήσουμε την εσωτερική ένταση που δημιουργούν το stress και το άγχος, που εκδηλώνονται με διαφορετικούς τρόπους στον καθένα από εμάς: με αϋπνία, με υπερένταση ή μπορεί να μετατραπεί σε δυσκολία εστίασης.

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτές τις τόσο πια συχνές καταστάσεις;
Ένα ορυκτό που μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια είναι ο Αμέθυστος.
Έχει μια «ήρεμη» ενέργεια που καταπραΰνει το νευρικό σύστημα που βάλλεται σε πιεστικές συνθήκες. Επίσης, δρα καταλυτικά κατά της αϋπνίας.
Πώς μπορεί όμως να εισπράξεις την ενέργεια ενός ορυκτού;
Ένας υπέροχος τρόπος να πάρετε την ενέργεια ενός ορυκτού, όπως ο Αμέθυστος, είναι το κρυσταλλικό νερό.

Παρασκευάστε ρόφημα με πασιφλόρα

Τοποθετήστε έναν Αμέθυστο σε ένα ποτήρι με εμφιαλωμένο νερό ή φίλτρου. Αφήστε το για μια ως τρεις ώρες χωρίς να το πειράξετε, ώστε να έχει τον χρόνο να δυναμώσει το νερό. Στη συνέχεια, με το νερό παρασκευάστε ένα ρόφημα με πασιφλόρα.
Η πασιφλόρα είναι ένα βότανο -τα φύλλα της είναι πλούσια σε φλαβονοειδή- που έχει κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, εξαιρετικό για να σταματήσει κρίσεις άγχους και αϋπνίας. Καταναλώστε το λίγο πριν κοιμηθείτε.

Παρασκευή εκχύματος

Ρίξτε ζεστό νερό πάνω στο βότανο πασιφλόρα, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώστε και πιείτε το βότανο.

 

Άλλος φυσικός τρόπος χαλάρωσης

Ένας ακόμα τρόπος να χαλαρώσετε την ένταση που νιώθετε, είναι οι ασκήσεις αναπνοής. Καθίστε κάπου αναπαυτικά. Εισπνεύστε από τη μύτη μετρώντας έως το πέντε και εκπνεύστε από το στόμα μετρώντας και πάλι έως το πέντε.
Επαναλάβετε την άσκηση από τρεις έως δέκα φορές.
Για μια καλή υγεία είναι απαραίτητη η καθημερινή φροντίδα του εαυτού μας και η προσοχή που του δείχνουμε.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Συχνά αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κοιλιά μου: νομίζω ότι πρήζεται πολύ εύκολα.

Η ΛΥΣΗ
Στο κοιλιακό πρήξιμο βοηθά το psyllium, ένα βότανο πλούσιο σε ίνες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε -για άμεσα αποτελέσματα- καταναλώνοντας από αυτό από ένα έως τρία κουταλάκια του γλυκού πριν κοιμηθείτε σε ένα ποτήρι νερό.

ΠΩΣ ΔΡΑ
Συχνά οι τροφές «λιμνάζουν» στο έντερο και με τον καιρό δημιουργούν τοξίνες.
Το psyllium κάνει κάτι σαν ελαφρό πίλινγκ (οι ίνες του αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και τα κάνουν πιο μαλακά, κάνοντας ευκολότερη την αφόδευση), παρασύροντας τις τροφές και τις τοξίνες.

ΞΕΧΑΣΤΕ…
… τα σκευάσματα που τοξινώνουν τη λέμφο εξαιτίας των χημικών συντηρητικών τους και χρησιμοποιήστε για να κάνετε απολέπιση άλατα Epson.
Αντί για έξτρα χημικά προτιμήστε ένα φυσικό τρόπο: αναμείξτε μια κούπα άλατα Epson με μισή κούπα αμυγδαλέλαιο. Τρίψτε με επιμέλεια με το μείγμα όλο σας το σώμα κυκλικά. Ξεβγαλθείτε καλά και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο μαλακό και όμορφο θα έχει αφήσει το δέρμα σας αυτή η διαδικασία απολέπισης.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email