Πάμε να δούμε τη συνέχεια των υπέροχων ιδιοτήτων αυτού του ορυκτού με το πανέμορφο χρώμα και τις τόσο ιδιαίτερες ιαματικές δυνατότητες:
Αν και ο μαλαχίτης δίνει πολύ συχνά την εντύπωση της αυστηρότητας, βοηθά την καρδιά σε όλα τα επίπεδα δίνει συναισθηματική ισορροπία και καταπραΰνει ένα αναστατωμένο συναισθηματικό σώμα. Έχει μια βαθιά γλυκιά και τρυφερή ενέργεια, η οποία περιβάλλει τα παιδιά και τα προστατεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να δουλέψει σε πολύ βαθύ επίπεδο με τα τραύματα των παιδικών μας χρόνων καθαρίζοντας τα μπλοκαρίσματα και τους φόβους, ειδικά αν συνδυαστεί με άνθος αραγωνίτη.
Ο μαλαχίτης είναι ένας πολύ καλός φίλος που τονώνει την πίστη μας και ενισχύει τις θεραπευτικές μας ιδιότητες, όποιες κι αν είναι.
Έχει τη δύναμη να φέρει στη ζωή μας τις βαθύτερες αλλαγές, γιατί γνωρίζει τη μήτρα της προσωπικής μας ύπαρξης. Ωστόσο, μετά από την αποχώρησή μας από το Ένα χωριστήκαμε σε ομάδες σκοπού, οι οποίες έδωσαν ρόλο στον καθένα μας για την επίτευξη του συνολικού έργου. Ο μαλαχίτης μας διευκολύνει να θυμηθούμε, επειδή βοηθά να φύγουν τα νοητικά μπλοκαρίσματα και να μετριάσουμε το “εγώ” που κουλουριάζεται όπου βρίσκει σκοτεινή γωνία και να συνδεθούμε με τη δύναμη της καρδιάς.
Γενικά ο μαλαχίτης βοηθά να αποδεσμευτούμε από φόβους και ιδίως αυτούς που έχουν δημιουργηθεί από σταθερή κακοποίηση χρόνων, σπάζοντας ταυτόχρονα αυτό το εκμαγείο θύματος μέσα στο οποίο έχουμε γαλουχηθεί. Βοηθά να συγχρονιστούμε με το σύμπαν και να γίνουμε συνδημιουργοί του πεπρωμένου μας. Δίνει ψυχική δύναμη για να εκφράσουμε τον εαυτό μας ελεύθερα και βοηθά να κάνουμε συνειδητές επιλογές και να μην αφεθούμε σε παρορμήσεις θυμού και συναισθηματικής έντασης. Όλα αυτά επιτυγχάνονται χωρίς να δημιουργηθεί κανένα είδος μπλοκαρίσματος στο πάθος της δημιουργίας που στην πραγματικότητα το τονώνει.
Ο μαλαχίτης απαλύνει πόνους αρθρίτιδας και φλεγμονές, ομαλοποιεί τις στομαχικές λειτουργίες, όπως και τις λειτουργίες του εντέρου και του συκωτιού. Τονώνει την καρδιά ως όργανο. Σε περίπτωση δυσμηνόρροιας συνδυάζουμε μαλαχίτη με γρανάδα. Εναποθέτουμε και τα δύο πάνω στο συκώτι για να βοηθηθεί η κίνηση του στάσιμου chi του οργάνου. Τέλος, για μία ελαφριά αποτοξίνωση του συκωτιού χρησιμοποιούμε κρυσταλλόνερο από μαλαχίτη με το οποίο θα παρασκευάσουμε έκχυμα ταραξάκου.
[Απόσπασμα από το βιβλίο Κρύσταλλοι: οι Δάσκαλοι του Φωτός της Shakila Ιωάννας Μπράτη]