Ματζουράνα

Origanum majorana – Οικογένεια Lamaceae
Φύλο: Αρσενικό
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Αέρας
Ενεργειακό κέντρο: Βάσης/Ιερού
Ενέργειες: Χαρά, αγάπη, οικονομική ευημερία, προστασία, γάμος, πνευματική ασφάλεια, εξαγνισμός
Προτεινόμενα ορυκτά: αχάτης των βρύων, αχάτης των δέντρων, αβεντουρίνη κόκκινη, ουνακίτης, αβεντουρίνη
Βότανο:
Η μαντζουράνα είναι πολύ καλό αναλγητικό ενάντια σε μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα, νευραλγίες και ρευματισμούς. Επίσης δρα καταπληκτικά απέναντι στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Θεωρείται αποχρεμπτικό, βοηθά στο νευρικό βήχα, το κρυολόγημα, τις παθήσεις των αμυγδαλών, τη βρογχίτιδα και το άσθμα.

Όσο για τις ανωμαλίες του πεπτικού συστήματος, δρα χωνευτικά, αντιεμετικά και ανακουφίζει το μετεωρισμό και τη δυσπεψία.

Διεγείρει το συκώτι και τη σπλήνα, τονώνοντας τη λειτουργία τους.

Είναι αντιδιαβητικό και δρα υποτασικά, αντιμετωπίζοντας την υπέρταση, καθώς επίσης είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό σε ζητήματα νευρικής φύσεως, όπως το άγχος και η αϋπνία.

Προσφέρει επίσης μεγάλη βοήθεια σε θέματα ιλίγγων, ημικρανίας, ενώ επίσης βοηθά στη βελτίωση της μνήμης.


Αιθέριο έλαιο:
Νότα: Μεσαία
Φυσικό επίπεδο: Η μαντζουράνα είναι βοηθητική για όλους τους μυϊκούς πόνους. Ακόμα, σε σχέση με το μυϊκό σύστημα, βοηθά στα διαστρέμματα και τις εξαρθρώσεις. Επίσης, δρα εξαιρετικά στην επώδυνη περίοδο, όπως και το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Τονώνει την καρδιά, το κυκλοφορικό και την όρεξη. Βοηθητικό σε κρυολόγημα, βήχα, γρίπη, πονοκέφαλο και ημικρανία.
Αναζωογονεί τη σεξουαλική διάθεση.
Ψυχολογικό επίπεδο: Απελευθερώνει από στρες και άγχος, όπως και από τάσεις κατάθλιψης. Τονώνει τη μνήμη.
Ενεργειακή χρήση:
Για πνευματική ανάπτυξη, μπορείτε να παρασκευάσετε ένα θυμίαμα από ρίζα Λωτού, Μαντζουράνα και Σανδαλόξυλο. Ο συνδυασμός αυτός δίνει πολύ βαθιά αποτελέσματα, ειδικά αν συνδυαστεί με πνευματικά ορυκτά, όπως ο Σελενίτης.
Εξαιρετικό θυμίαμα αν έχετε δεχτεί απειλή από αρνητικές ενέργειες και κουτσομπολιά στην ερωτική σας σχέση, η οποία έχει πληγεί από τον αρνητισμό, είναι το εξής:
Μαντζουράνα
Λεβάντα
Ιβίσκος
Θυμάρι
Σκόνη από ρίζα Ορχιδέας μαζί με Κρόκο, αποξηραμένη Μαντζουράνα και μέλι, κάνουν ένα υπέροχο ρόφημα για να ενώσουν και να ισορροπήσουν μία σχέση που δέχτηκε αρνητική επίθεση. Ένα κρυσταλλικό νερό που θα υποστηρίξει αυτό τον σκοπό, είναι αυτό του Χιαστόλιθου.
Ένα ρόφημα από Κράταιγο, Μαντζουράνα, Ροδοπέταλα, Βασιλικό και Δίκταμο μπορούν να θεραπεύσουν μία καρδιά που έχει πονέσει από αγάπη. Δοκιμάστε να την παρασκευάσετε με κρυσταλλικό νερό από δάκρυ του Απάχη.

[Απόσπασμα από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον]

μοιράστε