Μαύρα ορυκτά – οι δάσκαλοι της σοφίας

Είναι η προσωποποίηση της σοφίας, της γνώσης και του μυστικισμού. Από την αρχαιότητα, χρησιμοποιούνταν για φυλακτά προστασίας και για μαντεία – όπως ο μαύρος καθρέφτης Οψιδιανού του John Dee.

Γενικά, μας συντροφεύουν στην εξέλιξή μας από την αρχή, καθώς τα πρώτα μαχαίρια ή βελόνες που χρησιμοποιήσαμε ήταν από Οψιδιανό.

Είναι ορυκτά τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν βαθιά στον Εαυτό μας, να αυξήσουν την αυτογνωσία μας και να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε το ασυνείδητο κομμάτι μας. Τα μαύρα ορυκτά δε διαπραγματεύονται με το ψέμα, συνειδητό ή ασυνείδητο, ή τις ψευδαισθήσεις. Παραμένουν άσπηλα από αυτά και αντανακλούν την αλήθεια, σαν καθρέφτης.

Παρόλο που πολύ τα φοβούνται, θα σας παροτρύνω να τα χρησιμοποιήσετε, ειδικά σε όλους όσους δεν θέλουν να τρέξουν πια μακριά από τον Εαυτό τους. Σε όλους όσους δεν θέλουν να πολεμήσουν πια τη Σκιά τους, αλλά να την αποδεκτούν. Σε όσους θέλουν να μάθουν ποιοι είναι στις σκοτεινές γωνιές της ύπαρξής τους.

Είναι εξαιρετικά για διαλογισμό ο οποίος επεκτείνει την ενσυναίσθηση προς το εσωτερικό, αλλά και τα μυστήρια. Δίνουν άπλετη γνώση, σοφία και απίστευτη προστασία. Βοηθούν στην αποκοπή από ακατάλληλες συναισθηματικές προσκολλήσεις, να απελευθερωθούμε από υπερβολές που μας καταναλώνουν, όπως και να καθαρίσουμε την αύρα από ενεργειακά αγκίστρια και προσκολλημένες οντότητες.

Σχετίζονται πολύ καλά με το Κέντρο Βάσης, αλλά και κάποια από αυτά με το Τρίτο Μάτι, όπως ο Όνυχας και ο καθρέφτης του Οψιδιανού: και τα δύο βοηθούν, το πρώτο στην εμβάθυνση και το δεύτερο στη μαντεία.

 

ΜΑΥΡΗ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ

Στοιχείο: Γη

Σκληρότητα:7 – 7,5

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης

Ένα από τα πιο δυνατά καθαριστικά ορυκτά. Σας προστατεύει από την εισβολή της αρνητικής ενέργειας. Εξαγνίζει τα αυρικά σώματα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι εξαγνιστικές του ιδιότητες μπορούν να πάνε βαθιά στο χρόνο και να σας καθαρίσουν από κατάρες, από αυτήν την ζωή ή από άλλες, που συνεχίζουν όμως να σας επηρεάζουν. Σας απελευθερώνει από βαρύ οικογενειακό κάρμα και παλιές πεποιθήσεις που πάλλονται στο γενεαλογικό σας δέντρο και που ακόμα λειτουργούν ανασταλτικά στο τώρα σας. Δρα απελευθερωτικά σε θυμούς που έχετε συσσωρεύσει μέσα σας, αλλά και σε όποια μορφή δυσαρμονίας ταλαιπωρεί το σύστημα σας. Βοηθάει όταν έχετε δεχτεί σοκ να απεγκλωβιστείτε από αυτό. Είναι έξοχος γειωτής της ενέργειας, σας στηρίζει για να μπορείτε να κρατάτε υγιή τα όρια σας και ενεργοποιεί τον αυτοσεβασμό, που είναι ένας ουσιαστικός φύλακας των ορίων.

 

ΟΝΥΧΑΣ

Στοιχείο: Γη

Σκληρότητα:7

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης/Ηλιακό Πλέγμα/Τρίτο Μάτι

Προστατευτικό και εξισορροποιητικό ορυκτό σε όποια μορφή υπερβολής πάει να σας βγάλει από τα όρια σας, αφήνοντάς σας απροστάτευτους. Καθαρίζει από μέσα σας την ανάγκη να θέτετε συνέχεια ερωτήματα που ποτέ δεν ικανοποιούνται ολοκληρωτικά, τα οποία δε σας αφήνουν να νιώσετε ασφαλείς ώστε να εμβαθύνετε. Έτσι, μένοντας στην «άγνοια» δεν έχετε καμία ευθύνη απέναντι σε εσάς και κατ’ επέκταση σε κανέναν άλλον. Σας βοηθά να απεγκλωβίσετε από μέσα σας αρνητικά συναισθήματα όπως θυμό, ζήλια, θλίψη και να ενεργοποιήσετε όλο το ενεργειακό δυναμικό σας, όταν χρειάζεται να αντεπεξέλθετε σε δύσκολες περιόδους της ζωής σας.

 

ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ

Στοιχείο: Γη

Σκληρότητα:5 – 5,5

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης

Ένας πραγματικά σπουδαίος εξαγνιστής του ορυκτού βασιλείου. Δεν αφήνει καμία μορφή αρνητικής ενέργειας να διεισδύσει μέσα σας και να σας επηρεάσει, σε κανένα επίπεδο σας. Βοηθά στην εξουδετέρωση αρνητικών κειμένων που διαβάζονται για να σας ελέγξουν. Με τη συνεργασία του οψιδιανού μπορείτε να αποκόψετε ενεργειακά αγκίστρια απ’ όπου και αν έχουν προσκολληθεί. Σας κάνει συνειδητούς στο προσωπικό σας σκοτάδι, ώστε να κατανοήσετε πόσο σημαντική είναι η δική σας καθαρότητα για να ελκύσετε καλύτερες καταστάσεις στη ζωή σας.

 

ΑΧΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

Στοιχείο: Γη/Φωτιά

Σκληρότητα:7

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης

Έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει συνειδητούς και ασυνείδητους φόβους, απ’ όποιο σημείο στο φυσικό σας σώμα, επίπεδο ή διάσταση και να έχουν απορροφηθεί. Η δράση του είναι τόσο βαθιά, ώστε μπορεί και ξεριζώνει τις αιτίες που τους δημιούργησαν, ακόμα και αν οι ρίζες τους είναι από προηγούμενες ζωές. Ένα ορυκτό που αφυπνίζει τη θέληση και σας επικεντρώνει, φέροντας σας άμεσα σε επαφή με τα τεράστια αποθέματα δύναμης που αποδεσμεύετε όσο απελευθερώνεστε από τους φόβους σας.

 

ΓΡΑΝΑΔΑ ΜΑΥΡΗ – ΑΝΔΡΑΔΙΤΗΣ

Στοιχείο: Γη

Σκληρότητα: 7 – 7,5

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης

                Γειώνει την ενέργεια δυναμικά, γεμίζει κουράγιο, δύναμη και θέληση. Εξαιρετική στο να βοηθήσει να γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα. Τονώνει τη σεξουαλική διάθεση και το πάθος.

Αυτή η συγκεκριμένη Γρανάδα φανερώνει σημεία στη ζωή σας όπου εκτελέστηκαν αρνητικές επιρροές από άλλους, από άτομα που διαχειρίστηκαν αρνητικές δυνάμεις, με σκοπό την αρνητική επιρροή, προς ίδιον όφελος. Γενικά, μπορεί να φέρει στο φως μυστήρια γεγονότα, ώστε να αντιληφθείτε τι κρύβεται από πίσω τους. Η προστατευτική της δύναμη είναι μοναδική. Γίνεται ένας αδιαπέραστος μανδύας γύρω από την αύρα σας και επιδρά στη δυνατότητα εκδήλωσης της ενέργειας, με τρόπους όπου μπορούν να ενταχθούν και να αναπτυχθούν τα σχέδια και οι ιδέες που κυοφορείτε στο αιθερικό πεδίο.

Βοηθά να δουλέψετε με καταστάσεις που σας καταβάλλουν, όπως η κατάθλιψη, η τεμπελιά και η αδυναμία, ώστε να περάσετε στην πράξη.

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΑΠΑΧΗ

Στοιχείο: Γη/Φωτιά

Σκληρότητα:5 – 5,5

Ενεργειακό Κέντρο: Βάσης/Ιερού

Ένα ιδιαίτερα προστατευτικό ορυκτό σε όλα τα επίπεδα σας. Βοηθά ακόμα και ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και νιώθουν ότι χτυπιούνται από βαριές ενέργειες, που δε μπορούν να διαχειριστούν. Σας βοηθά να συγχωρέσετε και έτσι να απελευθερωθείτε από συναισθηματικούς πόνους. Ιδιαίτερα στηρικτικό ορυκτό για γυναίκες που έκλαψαν για ερωτικούς συντρόφους που τις πλήγωσαν. Θεραπεύει τη θλίψη και τις όποιες πληγές, που ακόμα συνεχίζουν να αιμορραγούν στο συναισθηματικό σώμα.

ΜΑΥΡΟ JET (ΓΑΓΑΤΗΣ)

Στοιχείο:  Γη

Σκληρότητα: 3 – 4

Ενεργειακό Κέντρο:  όλα

Είναι η πιο yin μορφή έκφρασης των μαύρων προστατευτικών ορυκτών. Αντιπροσωπεύει άριστα το προστατευτικό σκοτάδι της μήτρας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιβάλλει και προστατεύει την αύρα σας από εισβολή αρνητικών ενεργειών.

Εξαγνίζει απόλυτα τις αρνητικές ενέργειες σε ένα πεδίο, όπως και σε ένα χώρο. Εξισορροπεί τις δυσαρμονικές δονήσεις που δημιουργούν αόριστα ή συγκεκριμένα αρνητικά συναισθήματα, μπαίνοντας ή παραμένοντας σε ένα χώρο. Απορροφά την αρνητικότητα από ένα σώμα και γίνεται εξαιρετικός προστάτης απέναντι στις εξωγενείς αρνητικές επιρροές. Σταματά ενέργειες που μπορούν να σας επηρεάσουν, οι οποίες είναι αρνητικές σκεπτομορφές που υπάρχουν σε ένα χώρο ή τόπο αρνητικά φορτισμένο. Δημιουργεί μία μόνωση προστασίας απέναντι σε άγνωστες επιρροές στο συνειδητό σας, οι οποίες δρουν εν αγνοία σας. Καθαρίζει την αύρα πολύ βαθιά, ακόμη και από αρνητικές καταγραφές χρόνων πριν. Μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πεδίο στο οποίο χρειάζεται να στρέψετε την ενέργεια εξαγνισμού (αυρικό, φυσικό, συναισθηματικό πεδίο κλπ.). Το Jet έχει τη δυνατότητα να φανερώσει τους λόγους για τους οποίους η αρνητική ενέργεια επηρέασε τη ζωή σας. Ακόμη, φέρνει γενικές πληροφορίες που για εσάς μπορεί να είναι καθοριστικές. Ο σκοπός της γνώσης αυτής δεν είναι να την αποκτήσετε και να χαθείτε μέσα από αυτή στο οποιοδήποτε ταπεινό συναίσθημα (π.χ. γνώση πως κάποιος συγκεκριμένα φταίει για μία κατάσταση – μνησικακία – εκδίκηση) – έτσι θα φυλακίσετε μέσα σας την αρνητικότητα. Σκοπός είναι η γνώση να φέρει την κατανόηση, η κατανόηση τη συγχώρεση και η συγχώρεση την απελευθέρωση. Η Απελευθέρωση είναι η μεγαλύτερη μέθοδος μεταμόρφωσης σε όλα τα επίπεδα. Η ενέργεια αυτή θα σας μεταφέρει σε άλλα πεδία συνειδητότητας, ανέγγιχτα από την αρνητικότητα.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email