Μοργκανίτης

Είναι μια πέτρα της αγάπης, την οποία και διδάσκει πρακτικά στους ανθρώπους. Τους μαθαίνει να αγαπούν τους συνανθρώπους τους χωρίς διακρίσεις κοινωνικών τάξεων και χρωμάτων. Διδάσκει με αγάπη την ισότητα των φυλών αλλά και των φύλων. Ακόμα διδάσκει την αυτο-αγάπη και μας απελευθερώνει από τη σκληρή κριτική του εαυτού μας. Ο Mοργκανίτης είναι εξαιρετικός όταν φοβόμαστε να παραδοθούμε στην αγάπη, να μπούμε σε μία σχέση και να επιτρέψουμε γενικά να συνδεθούμε.

Συμπαραστέκεται στη θεραπεία του κέντρου καρδιάς, το ανοίγει και μέσα από αυτή τη συναισθηματική αφθονία που βιώνουμε μπορούμε να καλέσουμε έναν υγιή σύντροφο για μας και γενικά καλύτερες ποιοτικά σχέσεις ζωής. Γενικά, το άνοιγμα της καρδιάς που δίνει ο μοργκανίτης φέρνει μία ολιστική γαλήνη σε όλα μας τα επίπεδα, μας βοηθά να κατανοήσουμε ουσιαστικά την ποιότητα της ειρήνης και της ηρεμίας, να γεμίσουμε από αυτές και να τις εκπέμψουμε σε όλα τα όντα γύρω μας. Μας γεμίζει συμπόνια και μας συνδέει με την απέραντη αγάπη της Kwan Yin, που αντιπροσωπεύει μία πολύ τρυφερή μορφή αγάπης. Καθαρίζει απαλά το συναισθηματικό σώμα, ενώ ταυτόχρονα το βοηθά να τονωθεί ή και να ηρεμήσει αν έχει ένταση.

Εκμηδενίζει τις οποιεσδήποτε συναισθηματικές αντιστάσεις, μπαίνοντας στο κέντρο των κυττάρων που  η αγάπη έχει παγιδευτεί από το φόβο και απελευθερώνει το δυναμικό, παρασύροντας έτσι τον οποιοδήποτε φραγμό έχει βάλει κάποιος για «ασφάλεια» όπως θυμό, ψυχρότητα, απάθεια κλπ.  Σε τέτοιες περιπτώσεις ο μοργκανίτης σε συνδυασμό με ροζ κουνζίτη και αβεντουρίνης δίνει πραγματικά το βίωμα του τι μπορεί να προσφέρει η ποιότητα της αγάπης.  Τελικά, η αποδοχή της αγάπης στο σύστημά μας, επιτρέπει στην προσωπικότητα να απεγκλωβιστεί από τους φόβους της και να αφεθεί στην ένωση με την ψυχή. Χρειάζεται χρόνος για να αντιληφθούμε τα αίτια του πόνου που μας διέσπασε από το Όλον και τις συνέπειες που έφερε στη ζωή μας, δημιουργώντας λάθος πεποιθήσεις για την αγάπη.

Ακόμα και καταστάσεις όπως η επιστροφή από τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, ή μετά από μία περίοδο μοναξιάς, βρίσκουν γιατρειά με το μοργκανίτη, ο οποίος μπορεί να γεμίσει άμεσα το κενό  με συμπαντική αγάπη, συναισθηματική υποστήριξη, αποδοχή και γενικά να φέρει τη στήριξη του σύμπαντος στη ζωή μας.

Βοηθά να δούμε βαθιά μέσα στην καρδιά παλιά μοτίβα συμπεριφοράς που όμως ακόμα και τώρα συνεχίζουν να έλκουν και να δημιουργούν κακές σχέσεις. Σταματά την προσκόλληση σε αυτές, καθώς και σε παλιά αρνητικά συναισθηματικά πρότυπα σε σχέση με την αγάπη και τους συντρόφους.

Βοηθά τους πνεύμονες και γενικά το αναπνευστικό σύστημα να θεραπευτούν από διάφορες παθήσεις που μπορούν να παρουσιάσουν (π.χ. άσθμα). Ηρεμεί την καρδιά στο φυσικό επίπεδο, ειδικά αν υπάρχουν τάσεις ταχυκαρδίας, αρρυθμίας, κτλ.

 

μοιράστε