Νέα Σελήνη στο Ζυγό – Μέτρα και Σταθμά

Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό, στις 28 Σεπτεμβρίου, βρίσκει και πάλι, όπως και αυτή του προηγούμενου μήνα, μία πολυπλανητική συμφωνία να τη συνοδεύει στο ίδιο ζώδιο. Είναι σαν οι πλανήτες μικρής τροχιάς να έχουν αυτόν τον καιρό συνεννοηθεί να συνοδεύουν τη Σελήνη στις περιπέτειές της, ώστε να παιρνούν τις μυήσεις της εν χορώ. 

Στην παρούσα φάση, οι πλανήτες στο Ζυγό κανονικά δίνουν μία ελαφριά διάθεση και αποδεσμεύονται από την αυστηρότητα και το σαφή προγραμματισμό της Παρθένου, με επικέντρωση στην επαφή, τη σύνδεση και την ένωση

Μέσα από την ενέργεια όμως τη συγκεκριμένη που επικρατεί τώρα, η φόρτιση αλλάζει και, όσο και να ήθελε η δόνηση του Ζυγού, δε μπορεί να είναι απλώς μία σοσιαλίτ, που αγαπά τη διπλωματία και τις κοινωνικές – γιατί όχι και ελαφρά ρομαντικές – επαφές σε όλα τα επίπεδα χαριτωμένες και ευχάριστες. Ερμής και Αφροδίτη, μαζί με τον Ήλιο και τη Σελήνη στο Ζυγό τετραγωνίζουν τώρα τον Πλούτωνα, μεγάλο μύστη του μετασχηματισμού, από το ζώδιο του Αιγόκερω, γήινου και αυστηρού. Έτσι, τα πράγματα καταλήγουν σε μία διαπραγμάτευση, μία εξέταση του πώς ακριβώς βιώνουμε τις σχέσεις αυτές και ειδικά την ειδικότητα του Ζυγού – τη συντροφικότητα

Τι αναζητάμε από τις προσωπικές σχέσεις και τι τους προσφέρουμε;
Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για τον “Άλλο” αλλά για την ιδέα και την έννοια της συντροφικότητας στη ζωή μας. Τι ρόλο της δίνουμε και τι χώρο της αφήνουμε στην καθημερινότητα και την ψυχή μας και τι είναι αντίστοιχα αυτό που περιμένουμε να φέρει σε εμάς, εμπλουτίζοντας την εμπειρία μας ως όντα; 
Βρίσκονται αυτά τα δύο σε ισορροπία; Είναι ισομοιρασμένα; Χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη; 

Αυτό είναι το μήνυμα της περιόδου. Αν ζητάμε ή δίνουμε περισσότερο, τότε η ροή σίγουρα κάπου θα σπαταλιέται και το κύπελλό μας ποτέ δε θα γεμίζει με αυτά που η αέρινη Κυβέρνηση της Αφροδίτης στο Ζυγό θα μπορούσε να φέρει. 

  • Chandra

Μία Νέα Σελήνη στο Ζυγό φέρνει πολλά συναισθήματα, που όμως εμείς καλούμαστε να βρούμε την ισορροπία μέσα σε αυτά.

Ο Ιολίτης είναι ένα εξαιρετικό ορυκτό για αυτήν τη Νέα Σελήνη, καθώς μπορεί να καθοδηγήσει τη ματιά μας πέρα από τυχόν έντονα που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή και να δούμε το μεγάλο σχέδιο που κρύβεται πίσω από την όποια εμπειρία του τώρα.

Χαλαρώνει τις εντάσεις, είτε από το συναισθηματικό πεδίο, είτε από το νοητικό. Μας γεμίζει με έμπνευση και νέους τρόπους διαχείρισης των καταστάσεων. Γενικά, ο Ιολίτης βοηθά να βρούμε την τάξη στο χάος, να βάλουμε δομή σε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο και αρχίζει να λειτουργεί αυτοκαταστροφικά και είναι ιδανικό για αυτούς τους ανθρώπους που, όταν χαθεί η εσωτερική ισορροπία, σαμποτάρουν ασυνείδητα τα πάντα.

Ο Ιολίτης, εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει μέσω της αντίληψης του σε ποια αρνητικά σημεία πολωνομαστε εσωτερικά και, τελικά, πώς μέσα από αυτά συντονίζουμε τα πάντα γύρω μας, ελκύοντας δυσαρμονικές καταστάσεις, βοηθά να αγκαλιάσουμε αυτά τα τραυματισμένα κομμάτια, να τα κατανοήσουμε και να πορευτούμε προς τη θεραπεία τους με μια πρωτογνωρη ηρεμία. Ο Ιολίτης χαρίζει το δώρο της ισορροπίας σε φαινομενικά αντιθετικές καταστάσεις ή συνθηκες. Συνδυάζει την ηρεμία με τις περιπέτειες και τη γαλήνη με τις ασύλληπτες πληροφορίες που κρυβει.

Ένα ορυκτό ισορροπίας που δε μας αφήνει όμως να βολευτουμε, αλλά μας ωθεί στο μοναδικό ταξίδι που ο καθένας μας έχει να πορευθεί.

  • Shakila

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email