Ναυτία: πώς την αντιμετωπίζω;

Για αυτή τη περίπτωση το καλύτερο φάρμακο της φύσης είναι το ginger (ή πιπερόριζα). Το ginger είναι το ρίζωμα ενός φυτού το οποίο είναι ευρέως γνωστό στη Κίνα, στην Ινδία και γενικά τις Ασιατικές χώρες. Χρησιμοποιείτε εδώ και αιώνες σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές της αγιουβέρδα και της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.

Zingiber officinale: Ginger, πιπερόριζα

Στην Ευρώπη έχει γίνει γνωστό εδώ και κάποια χρόνια και προσφέρει την εξαιρετική του θεραπεία και σε εμάς.

Λύση: Μπορείτε να βράσετε 3-4 λεπτές φέτες καθαρισμένου ginger για μία κούπα τσάι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες λεμονιού. Ή ακόμη μία κουταλιά κοφτή του γλυκού σκόνη ginger ταιριάζει εύκολα με τα περισσότερα ροφήματα. Επίσης η αποξηραμένη ή και φρέσκια ρίζα ginger εύκολα μπορεί να προστεθεί στα φαγητά φούρνου ή κατσαρόλας και να δώσει γεύση, νοστιμιά και υγεία.

Πως δρα: Ανακουφίζει από ναυτίες κάθε είδους ακόμη και εγκυμοσύνης (καλύτερα να ρωτήσετε και το γιατρό σας). Είναι αντιφλεγμονώδες και έτσι βοηθά σε αρθριτικά και ημικρανίες αλλά και σε προβλήματα του πεπτικού όπως φουσκώματα.

Ορυκτά που γειώνουν την ενέργεια, βοηθούν στην περίπτωση της ναυτίας, όπως ο μαύρος Αχάτης, που καταπραΰνει το επαναστατικό yang και ηρεμεί τα έντονα συναισθήματα που μπορεί να το παράγουν και ο Αχάτης των δένδρων, που κατανέμει ορθά την ενέργεια στο σύστημά μας και της δίνει δίοδο προς τη Γη.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email