Οπάλιο

Το οπάλιο ξυπνά την ανάγκη της πνευματικής αναζήτησης. Αναπτύσσει την ενόραση και συγχρόνως βοηθάει στην κατανόηση των συμβόλων που δεχόμαστε ενορατικά. Μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε την ιερότητα αρχαίων κειμένων, και γενικά είναι ένα δυναμικό διάμεσο για να διεισδύσουμε στο μυστικισμό και σε πιο βαθιά μεταφυσικά μονοπάτια. Εξάλλου, το στοιχείο του οπαλίου είναι το νερό, οπότε η σοφία και η εμβάθυνση έρχονται φυσικά.

Αφυπνίζει τη λεπτότητα και την κομψότητα στην εξωτερική μας έκφραση, αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο μας εκλεπτύνει και μας κάνει πιο ευγενείς. Το πνεύμα του οπαλίου μας διδάσκει γενικά ότι η ευγένεια ψυχής και ο σεβασμός είναι απαραίτητες ποιότητες.

Το οπάλιο είναι ορυκτό που δίνει ψυχική ώθηση για αλλαγές, μας παροτρύνει να εκφράσουμε τις εσωτερικές μας τάσεις και μας δίνει έμπνευση και δημιουργική διάθεση σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Θυμίζει στους ανθρώπους που έχουν χαθεί σε λάθος μονοπάτια, το αίσθημα της αγάπης μέσα στη μήτρα και μέσα απ’ αυτήν τη ζεστασιά, τους εστιάζει ξανά στην πορεία της ψυχής τους. Ευθυγραμμίζει με έναν αιθέριο τρόπο τα ενεργειακά μας σώματα, και ειδικότερα το συναισθηματικό. Ξυπνά τη δυνατότητα του οράματος και του συνειδητού ονειρέματος.

Το οπάλιο φωτίζει σκοτεινά συναισθηματικά σημεία τα οποία χρειάζεται να τα καθαρίσουμε. Δεν είναι ορυκτό που έχει την ιδιότητα να τα καθαρίσει, αλλά σίγουρα μας βοηθά να αντιληφθούμε ένα συναισθηματικό θέμα σε όλες τις παραμέτρους του. Αυτή η ολιστική κατανόηση που προσφέρει το οπάλιο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το θέμα χωρίς υπεκφυγές.

Το οπάλιο έχει την τάση ακόμα και να μεγεθύνει την κατάσταση με σκοπό φυσικά να την αντιληφθούμε καλύτερα. Έτσι, όταν είμαστε στην κορύφωση μιας συναισθηματικής κρίσης, θα ήταν καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρότεινα όταν είμαστε σε κάποια διαδικασία απεξάρτησης, όπως να κόψουμε το τσιγάρο, το αλκοόλ ή ακόμα και τα ναρκωτικά, να μην το χρησιμοποιήσουμε καθόλου. Είναι ένα υπέροχο ορυκτό για το στάδιο μετά την απεξάρτηση, ώστε να δούμε τι μας οδήγησε σε αυτές τις καταχρήσεις. Βοηθά να χαλαρώσουμε από έντονο άγχος, καθώς μπορεί, ως νερό, να εισχωρήσει στον ενεργειακό πυρήνα του κάθε κυττάρου μας και να το απελευθερώνει. Το οπάλιο έχει απίστευτες δυνατότητες εισχώρησης σε διάφορα απρόσιτα σημεία μας, ακόμα και στον ίδιο το μηχανισμό του ενεργειακού αμυντικού συστήματός μας, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταυτίζεται με το ένστικτο επιβίωσης. Μπορεί, ακόμα και σε αυτό, να εισχωρήσει στον πυρήνα του πυρήνα του.

Είναι ένα ορυκτό που σχετίζεται με τις θηλυκές ποιότητες, έτσι βοηθά τις γυναίκες να νιώσουν και να εκφράσουν τον ερωτισμό τους, ειδικά αν συνδυαστεί με Φεγγαρόπετρα και κόκκινο Καλσίτη.

Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα όταν είναι σε υπερένταση. Καθαρίζει το αίμα και ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης από τον οργανισμό. Βοηθά στη θεραπεία του συνδρόμου Πάρκινσον και στον πυρετό. Ακόμα είναι ευεργετικός για τις καούρες του στομάχου, δίνει υγρασία στους πνεύμονες και τονώνει τα μάτια.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu