Ουροδόχος Κύστη 10

Το σημείο Ουροδόχος Κύστη 10 είναι ένα από τα πολλά σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο μου “Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά: θεραπευτικό εγχειρίδιο”. Με τη βοήθεια του εκκρεμούς και των χαρτών που εμπεριέχονται στο βιβλίο, μπορείτε να διερευνήσετε τα κυρίαρχα, δικά σας εντυπώματα που έχουν εγκλωβιστεί σε συγκεκριμένα για εσάς βελονιστικά σημεία. Μέσα από αυτό το βιβλίο, μπορείτε να ανακαλύψετε πως το σώμα σας είναι ένας χάρτης, όπου επάνω του έχουν αποτυπωθεί οι εμπειρίες του παρελθόντος, μακρινού ή κοντινού, μνήμες από προηγούμενες ενσαρκώσεις, πεποιθήσεις και γενικά δυσλειτουργικές καταστάσεις, που επηρεάζουν αποτρεπτικά τη ροή της ενέργειας. Το εγχειρίδιο “Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά” (εκδόσεις Δίον) μπορεί να σας οδηγήσει με απλούς τρόπους να απελευθερώσετε την ενέργειά σας και να κερδίσετε ξανά τη ζωή σας.

ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ 10

Ουράνια Στήλη – Celestial pillar – Tian Zhu
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μεταξύ πρώτου και δεύτερου αυχενικού σπονδύλου. Όταν το νευρικό σύστημα έχει επηρεαστεί αρνητικά, στο σημείο Ουροδόχος Κύστη 10 μπορεί να βρει ανακούφιση. Αφορά επίσης πονοκεφάλους που έχουν δημιουργηθεί σε φυσικό επίπεδο από συναισθήματα που η καρδιά δεν χώρεσε και τη χτύπησαν. Έτσι, ως ένστικτο, τα έστειλε στον ερπετοειδή εγκέφαλο κι εκδηλώθηκε ο πονοκέφαλος. Η εκλεπτυσμένη όψη της καρδιάς δεν αντέχει να διαχειριστεί αυτήν την άγρια παρόρμηση που προκάλεσε το συναίσθημα. Εφόσον δέχτηκε το πλήγμα, το εξορίζει προς τα επάνω, που είναι κι η κατεύθυνση της φωτιάς. Μάλιστα, αν ο νους δεν το επεξεργαστεί κατάλληλα, τότε εγκλωβίζεται ο «καπνός» στο κεφάλι κι εκδηλώνεται πόνος. Μπορούν σε αυτό το σημείο να εκφραστούν και πιο πρωτόγονες τάσεις κατάκτησης π.χ. δηλώσεις όπως “θα το πάρω, είναι δικό μου”.
 


Εντοπίζεται: 1.3 cun πλάγια από το Du Mai 15, ανάμεσα στην ακανθώδη απόφυση του 1ου και 2ου αυχενικού σπονδύλου, περίπου 0,5 cun μέσα στην πίσω γραμμή των μαλλιών, στο πλάγιο όριο του τραπεζοειδή μυός.
Δράση: αποβάλλει τον άνεμο, μετατρέπει την υγρασία και καθαρίζει τους Luo μεσημβρινούς.
Συμπτώματα: ζάλη, κεφαλαλγία, άλγος αυχένα, οφθαλμού, ρινική συμφόρηση, οίδημα ρινοφάρυγγα, ανοσμία, διαταραχές ύπνου.
Κατηγορία σημείου: –

μοιράστε