Οψιδιανός Μαύρος

Ο οψιδιανός είναι ένα ορυκτό που μας γνωρίζει από τις πρώτες μας στιγμές στη Γη, καθώς ήταν το υλικό για τα πρώτα εργαλεία που κατασκευάσαμε – έγινε λόγχη, βελόνα, μαχαίρι. Θεωρώ ότι ο οψιδιανός ήταν ό,τι ήταν για το χέρι μας ο αντίχειρας, εφόσον συνέβαλαν και τα δύο δυναμικά στην πρακτική εξέλιξη του είδους μας.

Όπως τα περισσότερα μαύρα ορυκτά, αυξάνει τον αυτοέλεγχο και την υπευθυνότητα. Ό,τι και να αποφασίσουμε να δουλέψουμε μαζί του θα αντανακλάσει εμπρός στα μάτια μας την αλήθεια, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για ψευδαίσθηση. Μας προστατεύει από την εισβολή της αρνητικής ενέργειας, από όπου και αν εκπορεύεται και ξεριζώνει το σκοτάδι για να γειώσει την ψυχή. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο σοκ ή ακόμα και αρνητική πράξη είναι σα να χάνουμε ένα κομματάκι της ψυχής μας, μέχρι τελικά να χάσουμε την επαφή μαζί της. Ο οψιδιανός όμως καθαρίζει το ενεργειακό περιβάλλον, αλλά και βοηθά την ψυχή να μείνει ανέπαφη.

Είναι ένα ορυκτό με ισχυρή πνευματική δύναμη και για αυτό εργάζεται τόσο βαθιά για τον εξαγνισμό μας. Μας προστατεύει από αρνητικές εισβολές, είτε από αρνητικά λόγια, είτε από αρνητικές επιθέσεις, μόνος του ή ειδικά σε συνδυασμό με μαύρη τουρμαλίνη. Είναι ένας αγωγός από όπου η αρνητική ενέργεια περνά και μετουσιώνεται σε φως. Η δυνατότητα εξάλειψης της αρνητικότητας που έχει είναι τεράστια. Μη σας ξεγελά το μέγεθός του. Είναι ένα ορυκτό αδυσώπητο με το σκοτεινό. Δε θα αφήσει αρνητικά όντα στην αύρα να απομυζήσουν την ενέργεια. Θα κόψει ό,τι αρνητικές χορδές βρει ή ακόμα και αγκίστρια που μας συνδέουν με βλαβερούς για εμάς ανθρώπους ή και καταστάσεις, σε όποιο τσάκρα, όργανο ή σημείο της αύρας έχουν προσκολληθεί αυτά. Προγονικά κατάλοιπα θα αποσυμφορηθούν μέσα στο ισχυρό δυναμικό του. Ακόμα και αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές θα αποκαλυφθούν κάτω από το διεισδυτικό φως του οψιδιανού. Δράσεις της σκιάς μας , σαμποτάζ προς τον εαυτό μας, όπως και συμπεριφορές βίας προς εμάς θα βγουν από την αφάνεια, όπου δρουν μυστικά, και θα οδηγηθούν προς την εξαγνιστική ακτίνα του οψιδιανού, ώστε να λιώσουν σε αυτήν. Εξάλλου, ο οψιδιανός μας ωθεί σε βαθιά και ειλικρινή ενδοσκόπηση. Τραβά το παραπέτασμα κάτω από το οποίο κρυβόμαστε και μας δείχνει τον εαυτό μας γυμνό, με μόνο στολίδι πάνω του αυτό που πραγματικά είναι. Γενικά, στο πέρασμα της ενέργειάς του από το σύστημά μας θα εγκαθιδρύσει την καθαριότητα.

Είναι ένα ορυκτό αφιερωμένο να μας οδηγεί στη μεταμόρφωσή μας, είτε ολιστικά ως ανθρωπότητα, είτε ως προσωπική πορεία. Η πνευματική υπεροψία είναι από τα χειρότερα δηλητήρια για τον άνθρωπο. Ο οψιδιανός μας διδάσκει την ταπεινότητα και το σεβασμό για όλα τα όντα. Ως γειωτικό όμως ορυκτό, ζητάει αυτόν τον σεβασμό να τον κάνουμε πράξη στην καθημερινή μας ζωή. Μας στηρίζει, μας γειώνει στο σώμα μας και μας συνδέει με το Αστέρι της Γης.

Είναι εξαιρετικό ορυκτό για κρυσταλλοσκόπηση. Ειδικά οι σφαίρες και οι καθρέφτες του οψιδιανού χρησιμοποιούνται από πολύ παλιά για προφητεία και για να παρέχουν γενικά μεταφυσικές πληροφορίες.

Βοηθά να βρούμε και να κατανοήσουμε την αιτία παθήσεων που έχουν εκδηλωθεί στο σώμα μας. Μαλακώνει τους πόνους,  όχι τόσο γιατί εργάζεται στο φυσικό σώμα, αλλά επειδή η κατανόηση του προβλήματος σταματά την αντίδραση στο ψυχολογικό επίπεδο. Εξομαλύνει τα προβλήματα στον κόκκυγα και στα οστά της λεκάνης. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό και σε περιπτώσεις κολίτιδας, που προκαλείται όταν αρνούμαστε να αφήσουμε καταστάσεις και άτομα. Συμβάλλει στη γενική αποτοξίνωση του σώματος.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu