Πανσέληνος Αυγούστου – Όραμα, πάθος, πρώτη ύλη.

Η πλήρως φωτισμένη Σελήνη του Δεκαπενταύγουστου μας έφερε μπροστά σε μία ακόμα δυναμική συγκυρία – γεμάτη ενέργεια ασίγαστη, αεικίνητη και μεγαλειώδη, που τρέχει προς την αλλαγή και τη μετάβαση.

Ο Ήλιος, στην έδρα του, στο Λέοντα, σε ακριβή Σύνοδο με τον Ερμή και σε αντίστοιχη όψη ανοχής με τον Άρη. Μας προστάζει “εκφράσου, δράσε, βγες προς τα έξω, παρουσιάσου στον Αυτοκράτορα Ήλιο και δήλωσε την ταυτότητα και τις επιθυμίες σου, γυμνές και γεμάτες με τον πόθο σου να πραγματοποιηθούν. Ο Δίας,” προσθέτει, “είναι πλέον ορθόδρομος, στο σπίτι του επίσης, στο ζώδιο του Τοξότη και δεν έχεις να περιμένεις πια.”

Η ψυχή όμως βρίσκεται στον οίκο της ανθρωπότητας, στην προσφορά στο οικουμενικό σύνολο και αποζητά τη συντροφιά.

Ζητά, απέναντι από τον Ήλιο, την ενότητα, τον Άλλο, αυτόν που συμπληρώνει και συμπορεύεται. Ο πόθος τι είναι άραγε, χωρίς κάποιον αποδέκτη; Ακόμα και μία ιδέα, όταν γεννιέται αλλά δε βρίσκει κανέναν να την υποδεχτεί στον κόσμο, άραγε απέκτησε ζωή; Αυτό δηλώνει και ο Ουρανός στον Ταύρο, σε σημείο που εξετάζει την ύλη της πραγματοποίησης των οραμάτων, σε ανάδρομη φορά, της επανεξέτασης, εκει όπου προσδιορίζει ξανά τις κινήσεις και μας δείχνει πού κάναμε λάθη όταν στήναμε τα όνειρά μας. “Χρειάζεσαι επιθυμία,” μας λέει, “χρειάζεσαι και τον Άλλο, μα χρειάζεσαι και πρώτη ύλη.”

Την έχεις; Για να γεννηθεί κάτι, χρειάζεται το όραμα, το πάθος και η πρώτη ύλη. Όλα μαζί. Σιγά σιγά τα μαθαίνουμε στην εμπειρία μας ως όντα. Τώρα που το μάθαμε, ας επανέρθουμε μπροστά στο λαμπρό φως του φεγγαριού και ας διατυπώσουμε ξανά τα “θέλω” μας. Πάμε μαζί: Θέλω…

  • Chandra

Λευκό Οπάλιο

Ένα ορυκτό που μας βοηθά σε αυτή τη Σελήνη να δούμε από ένα πιο υψηλό επίπεδο όλα τα μοτίβα που έχουμε στη ζωή μας, ακόμα και αυτά που έρχονται από άλλες ζωές.  Σπάζοντας αυτά που επαναλαμβάνονται στο ενεργειακό μας σύστημα, ξεχείνεται μία ισχυρή ποιότητα ελευθερίας. Μέσα από την επανεξέταση, αναγνωρίζουμε τον πρωταρχικό πόθο μας, που μπορεί να ξεχάστηκε για λίγο, αλλά τώρα φανερώνει τον εαυτό του. Είναι μία εκπληκτική ευκαιρία για να δώσουμε στο όραμά μας υπόσταση. Το λευκό οπάλιο, που σχετίζεται με το νερό, θα δώσει ροή, καθώς οι κυρίαρχες ενέργειες της περιόδου είναι ο αέρας, η γη και η φωτιά.

Το οπάλιο έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των στοιχείων με μία ομοιόμορφη και ισορροπημένη έκφραση. Βοηθά να υπερβούμε τον όποιο φόβο της αλλαγής, καθώς μεταφέρει μέσα μας κομμάτια χαράς, αλλά και διάθεσης εσωτερικής ανάπτυξης και επέκτασης

Ένα ορυκτό ονειρευτής, για όσους νιώθουν μέσα τους το σκίρτημα του προσωπικού τους καλέσματος. Φέρνει στο προσκήνιο την επιθυμία και δίνει την παρότρυνση να δράσουμε με μία εσωτερική πίστη πως όλα είναι πιθανά. 

  • Shakila

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email