Πανσέληνος Σεπτεμβρίου – Ερωτευμένοι Ουρανοί

Το ξημέρωμα το Σαββάτου ή πολύ αργά τη νύχτα της Παρασκευής – όπως επιθυμήσει να το ερμηνεύσει κανείς – η Πανσέληνος στους Ιχθείς θα κορυφωθεί, φωτίζοντας το στερέωμα. Το στοιχείο του νερού θα τονιστεί μέσα από την ενέργεια της Σελήνης και η ονειρική, Ποσειδώνια ενέργειά της θα εξαπλωθεί στη ζωή μας.

Παράλληλα, απέναντί της, στο ζώδιο της γήινα θεραπευτικής Παρθένου, ο Ήλιος σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Άρη και η Αφροδίτη σε απόλυτη Σύνοδο με τον Ερμή. Όλοι, σε ένα αστρικό συνέδριο στον αστερισμό της, προσπαθώντας να κρατήσουν τα ηνία στο γήινο πεδίο, στον προγραμματισμό και τον πραγματισμό, στο ρεαλισμό και την τάξη, προσπαθώντας να προσγειώσουν τα όνειρα και να τα πραγματοποιήσουν. Σε αυτές τις όψεις, προστίθεται η Σύνοδος του Ποσειδώνα με την Πανσέληνο, στην Κυριαρχική του θέση και σε ανάδρομη φορά – η ψευδαισθήσεις του δε μας βοηθούν να δούμε καθαρά, αλλά μας οδηγούν σε αναδρομές, ώστε μέσα από τις θολές εικόνες, να κατανοήσουμε περισσότερα για το παρελθόν μας. Κυρίαρχες, όμως, παραμένουν, οι όψεις τον πλανητών που συγκεντρώνονται στην Παρθένο και δυναμικά προσπαθούν να κρατήσουν την ενέργεια οργανωμένη.

Μα πώς να περιορίσεις τα όνειρα; Πώς να βάλεις σε λέξεις τον ονειρικό έρωτα τόσο εύκολα; Πώς να εκφράσεις τόσο εύκολα τις πληγές που μπορεί να αναδύονται τώρα και να εμφανίζονται ακόμα και ως οράματα, μέσα από μία Πανσέληνο στο ζώδιο που συμβολίζει την έμπνευση που έρχεται από το παρελθόν και τώρα στέκεται στον έβδομο οίκο, αυτόν του συνταιριάσματος, απέναντι από την Αφροδίτη, θυμίζοντάς της πόσο σημαντικός είναι ο ‘άλλος’ για εμάς;

Η απάντηση βρίσκεται ακριβώς στην αλχημεία των άκρων: στην ισορροπία. Στη θεραπεία της Παρθένου και την ενσυναίσθηση των Ιχθύων. Στην κατανόηση και αποδοχή του συναισθήματος και τη θεραπεία του μέσα από την έκφραση και την εξωτερίκευση. Αποδέξου, αγκάλιασε και αποκωδικοποίησε το συναίσθημα, έκφρασέ το, ώστε να το αντικρίσεις και να το αφήσεις να θεραπευτεί έξω από τις Σκιές, στο Φως του Ήλιου και της Πανσελήνου.

  • Chandra

Ο ροζ Χαλκηδόνιος είναι ένα ορυκτό που γεμίζει το σύστημά μας με αγάπη. Μπορεί με αυτήν την καταπληκτική του ιδιότητα να επουλώσει συναισθηματικές πληγές, ώστε να μην αιμορραγούν, επιδεινώνοντας έτσι την όποια προβληματική κατάσταση αντιμετωπίζουμε. Είναι θρεπτικός, είτε για το πληγωμένο εσωτερικό παιδί, είτε για την κάθε είδους δυσκολία στα βρέφη. Ξυπνά τη συμπόνια που μπορεί να έχει μπλοκαριστεί ως ποιότητα, από τηνα γωνία που προκύπτει μέσα από την καθημερινότητα. 

Συντονίζει την καρδιά στο ρυθμό ενός γλυκού, συμπαντικού νανουρίσματος, που γλυκαίνει την ύπαρξή μας. Βοηθά στην ηρεμία και τη χαλάρωση όλου του συστήματος, και ειδικά του νευρικού. Δίνει τη δυνατότητα να ησυχάσουμε το νου και να εμβαθύνουμε στο διαλογισμό, αλλά και στο ουσιαστικό αφούγκρασμα του εαυτού. 

Αν επιθυμούμε να εκφράσουμε συναισθήματα προς τα έξω τα οποία νιώθουμε πως θα πλημμυρίσουν από το συναισθηματισμό, μπορούμε να συνδυάσουμε το ροζ Χαλκηδόνιο με πράσινο Χαλαζία Σερίφου, έτσι ώστε η έκφρασή μας να μην είναι δυσνόητη προς το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά η καρδιά μας να έχει το σθένος να υποστηρίξει την έκφρασή μας με τρόπο που θα είναι κατανοητός και κατάλληλος για την εκάστοτε περίσταση. 

  • Shakila

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email