Πανσέληνος 3ης Δεκεμβρίου στους Διδύμους – Η διάλυση της αυταπάτης

Η Πανσέληνος της 3ης Δεκεμβρίου γίνεται στον άξονα των Διδύμων και του Τοξότη. Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο το οποίο μπορεί να δράσει ως ένας εξαιρετικός συλλέκτης πληροφοριών. Αν όμως δεν υπάρχει το βάθος, η διάκριση και η σωστή ανάλυση, η οποία προκύπτει από την εσωτερική παιδεία, οι πληροφορίες που συλλέγονται έχουν ρηχό περιεχόμενο.

Ο Τοξότης μας ωθεί να βρούμε το στόχο μας, να εκφράσουμε προς τα έξω τη δύναμή μας, να ανέβουμε επίπεδο. Αν όμως η αρχική μαγιά των πληροφοριών είναι «ελαφριά», αδυνατεί να στοχευτεί η ουσιαστική μας αλήθεια. Καταλήγουμε λοιπόν σε μία εσωτερική σπατάλη, στο να γοητευόμαστε από όμορφες, γυαλιστερές καταστάσεις, που όμως στη συνέχεια χάνουν τη λάμψη τους και μας αφήνουν με ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό.

Σε αυτήν την Πανσέληνο, χρειάζεται να στοχεύσουμε καθαρά, να κοιτάξουμε βαθιά, να επιλέξουμε πράγματα δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα μέσα από το σύστημά μας, αλλιώς θα χαθούμε στο «δήθεν». Δεν είναι καιροί για σπατάλη σε οποιοδήποτε επίπεδο. Χρειάζεται σύνεση και εγκράτεια για να δομήσουμε τον καινούργιο εαυτό μας, που απαιτεί τώρα τη γέννησή του. Όσο αφηνόμαστε στα τερτίπια της Σκιάς, που αντιπροσωπεύει τον κρυφό φόβο και την εξάρτηση από καταστάσεις, τόσο πιο ψευδή, επιφανειακά, γυαλιστερά αντικείμενα, ανθρώπους και καταστάσεις ποθούμε.

Ας θυμηθούμε τη δύναμή μας και ευθύς αμέσως, οι αντανακλάσεις της αυταπάτης θα εξαφανιστούν. Μέσα μας ξέρουμε, γνωρίζουμε την αλήθεια που αφήνουμε να χάνεται συχνά στο φόβο και την αγωνία του να ανήκουμε κάπου. Το θέμα όμως δεν είναι απλά το να ανήκουμε κάπου, αλλά το πού ανήκουμε. Πού προσθέτουμε τη δύναμή μας; Αθροιστικά, αυτό που επιλέγουμε, μεγαλώνει μέσα μας και γύρω μας. Η δύναμή μας έχει αξία. Κοστίζει. Σεβαστείτε την. Μη τη χαραμίζετε σε «μπιχλιμπίδια».

Κατανοήστε πως, όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος για την «φανταστική πραμάτεια» που σας προσφέρει, τόσο μεγαλύτερη έλλειψη ενέργειας έχει. Και σας έχει ανάγκη. Χρειάζεται να απορροφήσει από εσάς, που του προσφέρετε απλόχερα την ενέργειά σας, θαρρώντας πως δεν έχετε καθόλου. Στοχεύστε ψηλά. Στοχεύστε σε καθάριο στόχο. Αναρωτηθείτε για άλλη μία φορά καθώς τεντώνετε το ψυχικό σας τόξο, που θα εξαπολύσει την ενέργειά σας: είστε σίγουροι; Αξίζει; Έχετε ουσιαστικά να κερδίσετε σε κάποιο επίπεδο από αυτήν την ενεργειακή επένδυση;

Αν ναι, τότε κάντε το.
Αξιοποιήστε την επένδυσή σας.
Σεβαστείτε την ενέργειά σας.
Είναι πραγματικά πολύτιμη.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu