Περιστατικό: πηγές αρνητικότητας

Ένα περιστατικό που συνάντησα σε μία από τις συνεδρίες μου, είναι μία γυναίκα που, ενώ η ζωή της κυλούσε γενικά ομαλά, ξαφνικά άρχισε να δέχεται αρνητικές επιρροές σε διάφορους τομείς. Χωρίς καμία λογική εξήγηση, όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά και να αισθάνεται γενικά αδύναμη.

Ήρθε να με συναντήσει άνεργη και στα πρόθυρα διαζυγίου. Αυτό που χρειάστηκε να κάνω, ήταν μία σειρά από συνεδρίες, όπου καθάριζα επιμελώς, με διάφορους τρόπους, την ενέργειά της από αιχμηρά αντικείμενα (έτσι εμφανίζονται στο ενεργειακό πεδίο κατά τη διάγνωση) που είχαν «καρφωθεί» σε όλη της την αύρα. Ήταν ενέργειες ζήλιας, που, μέσα από την επανάληψη, είχαν στερεοποιηθεί επάνω σε αυτήν και προκαλούσαν διαρροή της ζωτικής της ενέργειας.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου δεν είναι τόσο εύκολο να αντιληφθούμε το ακριβές σημείο από το οποίο ξεκινά το κύμα της αρνητικότητας. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί κρύβεται βαθιά μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό – στην οποία περίπτωση θα πρέπει να δουλέψουμε αυστηρά με τις μνήμες, το παρελθόν και τα προσωπικά μας μπλοκαρίσματα και πεποιθήσεις –είτε επειδή η διαδικασία γίνεται έξω από εμάς, αλλά τόσο υπόγεια και κρυφά, που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ποια είναι ακριβώς η πηγή της αρνητικότητας. Υπάρχουν όμως πολύ συγκεκριμένα αναγνωριστικά σημάδια, που μας φανερώνουν πως η ενέργειά μας βρίσκεται στο στόχαστρο καταστάσεων ή ατόμων. Με λίγα λόγια: δεχόμαστε εξωτερική επίθεση, κύματα αρνητισμού που μας χτυπούν και μας δημιουργούν διαφόρων ειδών δυσάρεστες καταστάσεις, που όμως συχνά δε μπορούν να αποκωδικοποιηθούν από τη λογική.

Στο σημείο που αναφέρομαι στον εαυτό και τις βαθιές, εσωτερικές του μνήμες, τα μπλοκαρίσματα και τις πεποιθήσεις, λάβετε υπόψη σας πως είναι εξαιρετικά εύκολο να πιαστείτε στην παγίδα του ίδιου σας του εαυτού, δημιουργώντας σκεπτομορφές, που αποκτούν σταδιακά δική τους ενεργειακή υπόσταση και μπορούν έτσι να δημιουργήσουν δυσάρεστες επιρροές, μέχρι να διασκορπιστούν. Οι αρνητικές εσωτερικές πεποιθήσεις, μπορεί να είναι μία απίστευτη τροχοπέδη στην εξέλιξη σας, καθώς εσείς οι ίδοι μολύνετε, άθελά σας, τη σχέση σας, την εργασία σας, τον ίδιο τον ψυχισμό σας. Δε θα αφήνετε, με αυτόν τον τρόπο, τον εαυτό σας να ανθίσει και, έτσι, θα αδυνατείτε να λάβετε τους καρπούς των δράσεών σας ή των δώρων του Σύμπαντος.

Πολλές φορές, ακόμα, μπορεί να έχετε να κάνετε με μηνύματα που φτάνουν σε εσάς, σε ενεργειακό επίπεδο, χωρίς όμως να είναι βέβαιο το επίπεδο από το οποίο προέρχονται, όπως και η ποιότητά τους. Υπάρχουν διαφόρων ειδών οντότητες που μπορεί να σας μεταφέρουν μηνύματα . Ενώ η Θεία επικοινωνία είναι ένα εξαιρετικά θεραπευτικό μέσον, ωστόσο χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί στην ποιότητα της πηγής των πληροφοριών που δέχεστε, ώστε να μη βρεθείτε με αρνητικές ενέργειες προσκολλημένες στο αυρικό σας πεδίο.

Οι τοξινωμένοι χώροι εργασίας, επίσης, αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην ενέργεια και, ακόμα και αν φύγετε από το χώρο, παραμένει επάνω σας η ενεργειακή αυτή ποιότητα. Με τον καιρό, η κούρασή σας θα γίνεται απερίγραπτη και, φυσικά, η σκιώδης πλευρά σας θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας εντάσεις, εσωτερικές και εξωτερικές.

Ο χώρος όπου κατοικείτε, είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που καθορίζει την υγεία σας. Χρειάζεται να είστε επιμελείς και προσεκτικοί, ώστε να μην επηρεαστείτε ψυχικά και σωματικά από αρνητικές επιρροές γραμμών ενέργειας (ley-lines).

Το ηλεκτρομαγνητικό στρες είναι μία ακόμη επιρροή αρνητισμού, καθώς η σημερινή ζωή έχει κατακλυστεί από μικρές ή πιο μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, που επηρεάζουν τις πιο εκλεπτυσμένες μας ενέργειες.

Αντικείμενα, έπιπλα, έργα Τέχνης, κοσμήματα, ακόμα και ρούχα που ανήκαν σε άλλους, έστω και αν είναι οικογενειακά κειμήλια, είναι πιθανόν να φέρουν ενεργειακό βάρος. Χρειάζεται να καθαριστούν με κάποιον ενεργειακό τρόπο. Επίσης, αν φυλάτε γράμματα και φωτογραφίες από παλιές αγάπες, αντικείμενα από σχέσεις διαφόρων μορφών, που όμως διαλύθηκαν στην πορεία, συγκρατείτε στη ζωή σας τοξικότητα, εφόσον είναι εμποτισμένα με αυτή την αρνητική χροιά.

{απόσπασμα ύλης από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας” της Shakila Ιωάννας Μπράτη, που κυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Δίον και τα βιβλιοπωλεία Ψαράς}
 
 
 
 
 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email