Ρέικι Usui

Το Ρέικι είναι μία πανάρχαια ενεργειακή τεχνική που ξανάφερε στην επιφάνεια στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ιαπωνία ο Δρ. Μικάο Ουσούι.

Είναι μια θεραπεία που μεταδίδει τη συμπαντική ζωτική ενέργεια με το απαλό άγγιγμα των χεριών μας στον δέκτη.
Το Ρέικι μας μεταμορφώνει σε αγωγούς φωτός και μας δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσουμε αγάπη φέρνοντας έτσι υγεία, ισορροπία και αρμονία στο φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό μας σώμα.

Το Ρέικι μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να εναρμονιστούμε με το φως μέσα μας και γύρω μας. Μας δίνει την ευκαιρία να ξυπνήσουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της αυτοθεραπείας αλλά και να μεταδώσουμε στο συνάνθρωπό μας το Φως που τόσο απλόχερα μας χάρισε το Σύμπαν.

Η Shakila Ιωάννα Μπράτη είναι Reiki Master. Προσφέρει εκπαίδευση 1ου, 2ου και 3ου βαθμού ατομικά ή σε μικρά γκρούπ καθώς και θεραπευτικές συνεδρίες.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Όταν ρωτήσανε τον Ουσούϊ τι είναι το ρέϊκι, αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε:

Shoufuku no hihoo : Η μυστική μέθοδος να προσκαλείς ευτυχία.

Manbyo no ley-yaku: Το πνευματικό φάρμακο για κάθε ασθένεια (του σώματος και του μυαλού ).

Kyo dake wa (κιο ντακο βα): Μόνο για σήμερα

1. Ikaru- na (ικαρου – να): Μην θυμώνεις. Δεν είναι το να μη θυμώνουμε, αλλά περισσότερο το να μη σπαταλάμε την ενέργεια μας άσκοπα.

2. Shinpai su-na (σιμπαε σου – να): Μην ανησυχείς. Έχε εμπιστοσύνη.

3. Kansha shite (κανσα στε): Να είσαι ευγνώμων.

4. Gyo hage me (γκεο ο χαγκε με): Δούλεψε σκληρά με τον εαυτό σου. Να είσαι παρόν σε κάθε κατάσταση. Να είσαι τίμιος.

5. Hito ni shinsetsu ni (χιτο νι σιτζεσο νι): Να είσαι καλός με τους συνανθρώπους σου. Συμπόνια, δημιουργική ενέργεια.

Asa huu gassho shite, kokoro ni nenji, kuchi ni tonaeyo: Καθίστε σε θέση gassho πρωί και απόγευμα και επαναλάβετε αυτό το παραπάνω στην καρδιά σας

Shin shin kaizen, Usui Reiki Ryoho: Για την βελτίωση του σώματος και της ψυχής, Usui Reiki Ryoho.

Ρέικι Usui
ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ
Οτιδήποτε ζει, βάση της ενέργειας που κινείται μέσα του, άσχετα πως το ονομάζουν οι διάφορες κουλτούρες (κι – τσι – πράνα – οργόνη κ.τ.λ.).

Το καθένα κινείται σε μια δική του ενεργειακή ανατομία, που εντέλει συνυπάρχει, αλληλοϋποστηρίζεται και ανταλλάσσει πληροφορίες, δια μέσου των τσάκρα (7 βασικά – 21 δευτερεύοντα και 49 δευτερεύοντα των δευτερευόντων), των μεσημβρινών ( 12 βασικά κανάλια, 12 ζεν, 2 κεντρικούς και τους παραδόξους ), καθώς και των κεντρικών καναλιών ενέργειας (σουσούμνα, ίντα και πιγκάλα), τα οποία έχουν χιλιάδες παρακλάδια μέσα στο σώμα, τα νάντις.

Όλα αυτά περιστοιχίζονται από το αυρικό πεδίο, το οποίο αποτελείται από το αιθερικό, το ζωτικό, το αστρικό ή συναισθηματικό, το νοητικό και το πνευματικό. Όλες αυτές οι μορφές ενέργειας επηρεάζονται από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις δικές μας ή και από αρνητικές σκεπτομορφές άλλων ανθρώπων, που προσκολλούνται στην αύρα μας, όπως ακόμα και το αρνητικό κάρμα που μπορεί να έχει η οικογένεια, ακόμα και η φυλή μας. Επίσης, δονήσεις που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο που κινούμαστε (computer, ατμοσφαιρική ρύπανση κ.τ.λ.), αλλά και κακή χρήση της ζωτικής μας ενέργειας (ξενύχτια, ελλιπής διατροφή κ.τ.λ.).

Το ρέικι έχει τη δυνατότητα να διαπερνά και να θρέφει όλα αυτά τα ενεργειακά συστήματα, συν το φυσικό μας σώμα, με μια ενέργεια γλυκιά, αλλά συγχρόνως απόλυτα δυναμική. Μετουσιώνει την αρνητική ενέργεια μέσα και γύρω από το σώμα σε πιο εκλεπτυσμένη ουσία. Αποτοξινώνει τα σώματα από τοξίνες, ενεργειακές ή φυσικές. Προσφέρει χαλάρωση σε ψυχοσωματικά προβλήματα (στρες, ένταση, αϋπνία κ.τ.λ.). ενεργοποιεί την αυτοθεραπεία του σώματος. Αυξάνει τη ζωτικότητα, εφόσον απελευθερώνει από ενεργειακά μπλοκαρίσματα και έτσι επιτρέπει στην ενέργεια την ομαλή ροή της.

Το ρέϊκι είναι για τον άνθρωπο στην ολότητά του μια βαθιά υποστήριξη προς την προσπάθεια διεύρυνσης της ενέργειας του, αλλά και στήριξη του στη ζωή.

Τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, εφόσον νιώθει ότι έχει πάντα έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το σύμπαν.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤE ΡΕΙΚΙ
Το ρέϊκι προσαρμόζεται στις ανάγκες αυτού που το λαμβάνει, είτε εσείς είτε κάποιος άλλος. Είναι απόλυτα ασφαλές σε κάθε περίπτωση, αλλά δεν είναι υποκατάστατο καμίας ιατρικής θεραπείας.
Ρέϊκι σημαίνει αφήνουμε την κοσμική ενέργεια να ρέει. Λειτουργεί καλύτερα εάν βγείτε από τη μέση. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι. Ακουμπάτε τα χέρια σας στην ανάλογη θέση όπως ακουμπάτε τα χέρια σας στα γόνατα σας.
Το ρέϊκι δεν είναι τεχνική απορρόφησης, εναλλαγής ή διάλυσης ενέργειας.
Εάν είναι δυνατόν συνεδρίες θα πρέπει να δίνονται τρεις ή τέσσερις διαδοχικές μέρες. Εάν θέλετε να συνεχίσετε τις συνεδρίες μετά, δώστε τρεις την εβδομάδα.
Φυτά: αγκαλιάστε τη γλάστρα με τα χέρια σας και αφήστε την ενέργεια να ρεύσει. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το ποτιστήρι και να φορτίσετε το νερό πριν να ποτίσετε τα φυτά σας.
Ζώα : τοποθετείστε τα χέρια σας ακριβώς πίσω από τα αυτιά του ζώου. Συνεχίστε έως ότου το ζώο να θέλει να το ακουμπάτε. Μέχρι να θελήσει να φύγει εκείνο. Γενικά οι γάτες και τα σκυλιά λατρεύουν το ρέϊκι. Ψάρια: Αγγίξτε τα τοιχία του ενυδρείου με τα χέρια σας.
Κρύσταλλοι: πάρτε τον κρύσταλλο στο χέρι σας και φορτίστε τον προβάλλοντας την ενέργεια, την επιθυμία που θέλετε σε αυτόν.
Φαγητό: Μπορείτε να φορτίζετε τροφή ή ποτά απλώς κρατώντας τα και αφήνοντας την ενέργεια να ρεύσει . Αυτό συχνά έχει επιρροή και στη γεύση. Το νερό της βρύσης, π.χ. έχει καλύτερη γεύση όταν είναι φορτισμένο.
Φάρμακα: Κρατήστε το φάρμακο στα χέρια σας για λίγα λεπτά πριν το πιείτε.
Φανείτε δημιουργικοί. Μπορείτε να φορτίσετε πράγματα, όπως το κομπιούτερ σας ή ακόμα και την μπαταρία του αυτοκινήτου σας.

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email