Ροδονίτης

Είναι ένα ορυκτό που βοηθά την αγάπη να γειωθεί στη ζωή μας και μας δείχνει τρόπους να τη βιώσουμε στην καθημερινότητα, όπως σε μια βόλτα στην εξοχή, στην επαφή μας με φίλους, στη δημιουργική μοναχικότητα που αφήνει το κέλυφος της μοναξιάς να πέσει από πάνω μας.

Ο Ροδονίτης είναι εξαιρετικός για να μας βοηθήσει να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο με τον τρόπο που για μας είναι δυνατό, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στο να δούμε αν έχουμε χάσει τα όρια στο πόσο να δίνουμε, αλλά και αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε. Και τα δύο αυτά απαιτούν την ποιότητα της σοφίας. Ο Ροδονίτης είναι ένα ορυκτό συναισθηματικής γενναιοδωρίας, αλλά με απόλυτη επίγνωση. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να απλώσει ένα ενεργειακό δίχτυ γύρω από την καρδιά, την οποία συγκεντρώνει και συγκροτεί. Μέσα σε αυτή την ενέργεια, η καρδιά δε χάνεται, δε διασπάται και μαθαίνει το υγιές δόσιμο, το οποίο όμως δεν καταντά συναισθηματική σπατάλη. Μαζεύει τα σκορπισμένα συναισθήματα, δίνοντας πίσω τη δύναμη της καρδιάς μας. Έτσι, δεν φοβόμαστε να πάρουμε αποφάσεις και να τις στηρίξουμε χωρίς εντάσεις και εκνευρισμό.

Ο Ροδονίτης είναι ένα καταπληκτικό ορυκτό, όταν μετά από ένα χωρισμό ή ένα σοκ, θέλουμε να βοηθήσουμε την καρδιά να εστιαστεί ξανά, να θεραπευτεί και να ενώσει τα κομμάτια της. Η ενέργειά του παροτρύνει τους ανθρώπους που αποφεύγουν την αγάπη από το φόβο του πόνου να μπουν ξανά στην καρδιά τους και να επιτρέψουν να τη βιώσουν. Μόνος του, αλλά και σε συνεργασία με άλλα ορυκτά που εκπέμπουν την αγάπη, όπως η ροζ Τουρμαλίνη, ο ροζ Χαλαζίας και ο Κουνζίτης, μπορεί να δράσει καταλυτικά. Ο Ροδονίτης μας γεμίζει γενναιότητα και κουράγιο για να ξεπεράσουμε αρνητικά πρότυπα, εμπειρίες, αλλά και εμπόδια σε σχέση με την αγάπη. Βοηθά να ξεπεράσουμε συναισθηματικά τραύματα που έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν στο φυσικό επίπεδο τις αρνητικές τους επιρροές.

Δίνει την ώθηση για να αφήσουμε πίσω ό,τι περιττό ή επώδυνο συνεχίζει να μας αδειάζει ενεργειακά, είτε καταστάσεις είτε ανθρώπους. Βοηθά να κατανοήσουμε ότι η αγάπη ξεκινάει από τον εαυτό μας και ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι το καλύτερο για εμάς. Έτσι, μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε την αξία μας και να σταματήσουμε τις επαφές με ανθρώπους που δε μας εκτιμούν και δε μας σέβονται.

Ο Ροδονίτης τοποθετημένος στο κέντρο βάσης γειώνει την ποιότητα της αγάπης, της δίνει ρίζες στη ζωή μας και μας διδάσκει τρόπους να παραμείνουμε μέσα σε αυτήν. Γενικά μπορεί να γειώσει εκλεπτυσμένες ποιότητες, με πρακτικό όμως τρόπο, στην καθημερινή ζωή. Είναι ένα ορυκτό που λατρεύω να χρησιμοποιώ, ειδικά σε ανθρώπους με έντονο συναισθηματικό τραύμα, γιατί ή έχουν αποτραβηχτεί από την αγάπη ή ούτε καν γνωρίζουν την ουσιαστική της σημασία, αν έχουν μεγαλώσει στην κακοποίηση. Ο Ροδονίτης θα βρει τρόπο να τους κάνει να την αισθανθούν, να τη βιώσουν και να θεραπευτούν μέσα σε αυτή. Η ενέργειά του είναι ικανή να μας μεταμορφώσει σε αυτόν τον τομέα.

Βοηθά σε προβλήματα της καρδιάς και στην καλύτερη όραση και ακοή ειδικά όταν το μπλοκάρισμα στα φυσικά όργανα γίνεται από άρνηση να δούμε και να ακούσουμε μια κατάσταση που μας έχει βγάλει έξω από τα όριά μας. Όσο πιο μεγάλη πίεση ασκείται στο Τσάκρα της καρδιάς και του λαιμού, όταν δηλαδή δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πει αυτά που θέλει και να εκφράσει τα συναισθήματά του, τόσο χτυπιούνται οι φωνητικές χορδές, τα αυτιά και επίσης δημιουργείται τάση αυχενικού και μια μόνιμη ένταση που δε μας αφήνει να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη.

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email