Ροζ Χαλαζίας (Rose Quartz)

Ηρεμεί τα ταραγμένα συναισθήματα και μας βοηθάει να αποβάλουμε βαθύ, χρόνιο πόνο και θλίψη. Μας ωθεί να επαναστατήσουμε ενάντια στον πόνο που δεν μας αφήνει να δούμε πέρα απ’ αυτόν, σκοτεινιάζοντας το βλέμμα μας και αφήνοντάς μας άδειους και χωρίς δύναμη για να ξεφύγουμε, συνηθίζοντας στο χρόνο να τρεφόμαστε μέσα απ’ αυτόν.

Δείχνει σε ανθρώπους που έχουν αποκοπεί από την αγάπη, είτε αυτό έχει συμβεί εξ αιτίας άσχημων παιδικών χρόνων είτε από κάποιο μεγάλο σοκ, ότι έχουν τη δυνατότητα και εκείνοι να τη βιώσουν, γιατί υπάρχει πάντα παντού γύρω μας, αν είμαστε ανοιχτοί να την αισθανθούμε.
Βοηθάει τις μητέρες που δεν ήταν έτοιμες γι αυτό το ρόλο να δεθούν με τα παιδιά τους ενώ αντίστοιχα, συμπαραστέκεται σε εκείνες που για διάφορους λόγους δεν έζησαν τη μητρότητα. Είναι γενικά ένα ορυκτό που έχει μεγάλη σχέση με την ποιότητα της μητρότητας καθώς συμπαραστέκεται με πολλούς τρόπους σε μητέρα και έμβρυο.


Οι γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης μπορούν να βάλουν έναν ροζ χαλαζία πάνω στην κοιλιά τους και να αφεθούν, αυτές και το μωρό τους, στις γαλήνιες δονήσεις του.
Ο ροζ Xαλαζίας μας συντροφεύει γλυκά στις περιόδους που αισθανόμαστε μεγάλο κενό και μοναξιά μετά από κάποιον θάνατο ή χωρισμό γιατί μας βοηθάει να νιώθουμε κοντά μας τους ανθρώπους που έφυγαν, μέσα από όλα όσα μας έχουν προσφέρει.


Ξυπνά την εσωτερική ομορφιά και αρμονία μέσα μας και μας ωθεί να την αναζητήσουμε και να την εκφράσουμε. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει την αντίληψη και την αγάπη μας σε διάφορες μορφές τέχνης.

Εξισορροπεί γενικά το συναισθηματικό σώμα και ειδικά αν είναι πληγωμένο και εμποτισμένο με αρνητικότητα.
Εκπέμπει μια ευγενική και ήρεμη αγάπη που έχει τη δυνατότητα να μας θυμίσει την αγάπη που βιώσαμε κοντά στο Ένα. Και μόνο αυτή η υπέροχη μνήμη είναι ικανή να εξισορροπήσει όλα τα τσάκρα δίνοντας αρμονία, αλλά και να στείλει στα κύτταρα κύματα θεραπευτικής αγάπης.


Ανοίγει την καρδιά βοηθώντας την να απελευθερώσει συσσωρευμένη ένταση και να αντιληφθεί ανώτερες μορφές αγάπης. Μας βοηθάει να συγχωρέσουμε ανθρώπους που μας πλήγωσαν, να αποβάλλουμε το συναίσθημα της πικρίας και της αδικίας που μπορεί να μας άφησαν αυτές οι καταστάσεις.
Ο ροζ χαλαζίας καταπραΰνει τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, τον βήχα και το κάψιμο στους πνεύμονες. Τονώνει τα νεφρά, τονώνει τη γονιμότητα ειδικά στις γυναίκες που έχουν κλείσει την ενέργειά τους μετά από κάποια μορφή σεξουαλικής εισβολής που δέχτηκαν.


Βοηθάει στην εξάλειψη των ρυτίδων. Μπορείτε να παρασκευάσετε κρυσταλλικό νερό ροζ χαλαζία, τοποθετώντας τον κρύσταλλο μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο για 24 ώρες με φιλτραρισμένο ή μεταλλικό νερό. Αν θέλετε μπορείτε να βράσετε για 5΄ το νερό με ροδοπέταλα που ενεργειακά ταιριάζουν με τον ροζ χαλαζία. Αφού το βγάλετε από την φωτιά αφήστε το για 10΄και μετά σουρώστε το. Με ένα βαμβάκι περάστε το πρόσωπό σας όπως κάνετε με λοσιόν.

*Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakila Ιωάννα Μπράτη “Κρύσταλλοι, οι δάσκαλοι του Φωτός”

μοιράστε