Σαμανικά Αρχέτυπα

Τα μεγάλα αρχέτυπα της Σαμανικής παράδοσης αντιπροσωπεύουν τις αρχές του κόσμου, εκείνα που συγκροτούν τη Συμπαντική τάξη. Αντιπροσωπεύουν τους σπόρους της πιθανότητας και βρίσκονται μέσα μας, προσδίδοντάς τις ιδιότητές τους στο δυναμικό μας. Είναι επίσης οι δυνάμεις που επικαλούμαστε ανοίγοντας έναν Ιερό Χώρο.

ΦΙΔΙ:

 

Μητέρα των νερών. Αντιπροσωπεύει το αρχέτυπο του θεραπευτή και οδηγεί στην εξερεύνηση στα βάθυ της Ψυχής. Είναι εκείνο που γνωρίζει το δρόμο για την επιστροφή στον Κήπο, τον τόπο της αθωότητας και βοηθά να αποβάλλουμε το παρελθόν με τον ίδιο τρόπο που αποβάλλει το παλαιό δέρμα από επάνω του.

 

 

 

 

ΙΑΓΟΥΑΡΟΣ:

 

Μητέρα – αδελφή. Μας διδάσκει να υπερβαίνουμε το φόβο, τη βία, το θάνατο, καθώς είναι ένας πολεμιστής του Φωτός που δεν έχει εχθρούς, είτε σε αυτό, είτε στον επόμενο κόσμο. Βαδίζει προς το μυστήριο μέσα από το δρόμο του ουράνιου τόξου και μας συνδέει με τη δύναμη της ζωής, την κοσμική αρχή της Ζωής, του Θανάτου και της Αναγέννησης.

 

 

 

 

ΚΟΛΙΜΠΡΙ:

Το Κολιμπρί μας συνδέει με τον κόσμο των προγόνων, την αρχαία σοφία και παράδοση όσων πέρασαν από τον κόσμο πριν από εμάς και μας καθοδηγούν στο δικό μας ταξίδι. Το Κολιμπρί μας οδηγεί να επιτύχουμε το ακατόρθωτο, καθώς, ενώ δεν είναι σχεδιασμένο για να πετά, καταφέρνει να φέρει εις πέρας αυτή την πρόκληση και να φτάσει κατευθείαν στο νέκταρ της ζωής. Αυτό είναι και το μάθημα που μας προσφέρει.

 

 

 

 

ΑΕΤΟΣ ΚΟΝΔΟΡΑΣ:

Ο Φύλακας της Ανατολής, με τα μεγαλειώδη φτερά του, μας συνδέει με το όραμα της καρδιάς, την καθαρή ματιά από ψηλά, που αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη. Μας βοηθά να μάθουμε να βγαίνουμε από τα συνηθισμένα μας μονοπάτια και να ανοίγουμε τα προσωπικά μας φτερά σε νέους ορίζοντας, ώστε να φτάσουμε πλάι πλάι με το Μεγάλο Πνεύμα, αντικρίζοντας το δικό μας μέλλον.

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu