Σερπεντίνης λίθος – Η Πέτρα του Απείρου

Ιδιαιτέρως δε στην Εποχή του Χαλκού και στη Μινωική Κρήτη (2300 – 1250 π.Χ) χρησιμοποιήθηκε ως αρχιτεκτονικό δομικό υλικό (βάση κιόνων, πλακόστρωτα δάπεδα) σε ανακτορικά ή άλλα κτίσματα (Κνωσός, Φαιστός, Παλαίκαστρο κ.α.) αλλά και ως πρώτη ύλη λίθινων αντικειμένων (σφραγίδες, μικρογραφίες, εργαλεία) και άλλων, που φαίνεται να σχετίζονται ακόμη και με λατρευτικές τελετές (πυξίδες, τράπεζες προσφορών). Ως πιθανότερη πηγή του υλικού που συναντούμε στην Κρήτη φαίνεται να είναι η περιοχή Γωνιές Μαλεβιζίου με το ιδιαίτερο οφιολιθικό τοπίο τους. Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό πέτρωμα που εμφανίζεται με τη μορφή τριών πολύμορφων ορυκτών, του χρυσοτίλη, του αντιγορίτη και του λιζαρδίτη.

Στην αρχαιότητα ο λίθος αυτός ονομαζόταν Οφίτης λίθος (από το όφις = φίδι), λόγω της ομοιότητάς του με το στικτό και Φολιδωτό δέρμα των φιδιών) και μπορούμε να υποθέσουμε ότι η λατρευτική του χρήση στην Προϊστορική εποχή μπορεί να σχετίζεται με αυτή ακριβώς την ομοιότητα, αφού το Φίδι συμβόλιζε την βαθιά κρυμμένη σοφία και γνώση της μεγάλης Μητέρας Θεάς (Πότνια Θηρών, Γαία). Επίσης, από την αρχαιότητα (Ρωμαϊκή εποχή) γνωρίζουμε ότι ο Οφίτης χρησιμοποιούταν ως θεραπευτικό μέσο για τις κεφαλαλγίες και τα δήγματα (δαγκώματα) φιδιών. Σε ενεργειακό επίπεδο θεωρείται ότι ο Σερπεντίνης (από το λατινικό Serpens = ερπετό φίδι) υποστηρίζει την αγάπη, τη μεταφυσική, την θεραπεία και τη σοφία· Προστατεύει τον χρήστη του από τους εθισμούς και τις εμμονές και απομακρύνει το άγχος, τις αρνητικές σκέψεις και τη θλίψη. Ανοίγει νέες διόδους στην ενέργεια Κουνταλίνι και βοηθά την άνοδό της.

Σε συναισθηματικό επίπεδο θεραπεύει τις ανισορροπίες του παρελθόντος και απελευθερώνει από τα συναισθηματικά βάρη που προέρχονται από προηγούμενες ζωές ή σχέσεις. Σε νοητικό επίπεδο γειώνει, βοηθά στον διαλογισμό και την πνευματική εξερεύνηση. Γενικά διορθώνει τις αισθηματικές και νοητικές διαταραχές δημιουργώντας μια συνειδητή ώθηση της θεραπευτικής ενέργειας προς το σημείο ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα.

Σε σωματικό επίπεδο φαίνεται πως εξαφανίζει τα παράσιτα, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, καταπολεμά την υπογλυκαιμία και τον διαβήτη, ενώ έχει έντονη καθαριστική και αποτοξινωτική δράση στο σώμα και στο αίμα.

Τοποθέτηση: ιδανική θέση τα chakras της καρδιάς (4o) και του λαιμού (5o).

Σημείωση: Η ονομασία Πέτρα του Απείρου (Infinity stone) αφορά τον ανοιχτοπράσινο Σερπεντίνη λίθο, που θεωρείται από πολλούς ότι μας φέρνει σε επαφή με την αγγελική καθοδήγηση και βοηθά σημαντικά στην εξερεύνηση προηγούμενων ζωών.

 

μοιράστε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email