Σοδάλιθος

Ένα ορυκτό που ενεργοποιεί το κέντρο λαιμού και το τρίτο μάτι. Δίνει στο λαιμό τη μεστότητα και στο λόγο τη συγκεντρωμένη έκφραση, ενώ στο τρίτο μάτι δίνει τη δυνατότητα να εισχωρήσει σε άλλους κόσμους, να δει και να αποκομίσει γνώση. Ο Σοδάλιθος είναι υπέροχος για να μας καθοδηγήσει σε Σαμανικά ταξίδια ειδικά στον κάτω κόσμο. Είναι θαυμάσιος βοηθός καθώς δουλεύει εξαιρετικά με το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο. Είναι όμως καλός καθοδηγητής και στο συνειδητό ονείρεμα, όπως και δυνατός βοηθός στη μελέτη μαγικών κειμένων και στην εξερεύνηση μαντικών τεχνικών. Δίνει εσωτερική δύναμη αντοχή και σθένος, είτε στην ενέργεια είτε στο σώμα.

Είναι ο μοναδικός λίθος που μπορεί τόσο ισορροπημένα να γειώσει την πνευματικότητα και ταυτόχρονα να μας βοηθήσει να χειριστούμε τις πρακτικές μας ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινότητα. Στο σοδάλιθο ενώνονται και οι δύο αυτοί τομείς σε μία τέλεια δοσολογία.  Αυξάνει τη δύναμη και την πίστη για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, υλικούς και πνευματικούς. Τονώνει τις δυνατότητες του νου δίνοντάς του ευστροφία και διευκολύνει τη νοητική ευστάθεια και επίγνωση. Βοηθά πολύ τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές να εμπνευστούν πρωτοποριακά σχέδια και λειτουργικές εφαρμογές των χώρων.

Συνδέοντας ανώτερο και κατώτερο νου μας βοηθά να αναλύσουμε νοητικά και να κατανοήσουμε βαθιά κάθε κατάσταση που βιώνουμε. Έτσι μας βοηθά να δούμε ξεκάθαρα τα παλιά πρότυπα που συνεχίζουν να προβάλλονται και πώς εντέλει λειτουργούν στον ψυχισμό μας, αλλά και να πάρουμε μηνύματα σε σχέση με την επιρροή που έχουν αυτά πάνω μας. Μας δείχνει παλιές πεποιθήσεις που έχουν προσκολληθεί στο νου μας από την παιδική ηλικία, όπως ότι δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι για να τα καταφέρουμε ή γενικά το αίσθημα ότι πάντα είμαστε πιο λίγοι από τους άλλους. Αυτά τα συναισθήματα εύκολα μας οδηγούν στην αυτοτιμωρία και τον αυτοπεριορισμό. Η ενέργεια του σοδάλιθου ξεριζώνει τις αρνητικές προβολές, ενεργοποιεί τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση και καταπολεμά τους αόριστους φόβους.

Βοηθά τους υπερευαίσθητους να φύγουν από την υπερβολή του συναισθήματος και να αντιληφθούν τα γεγονότα λογικά.

Ο σοδάλιθος μειώνει την αρτηριακή πίεση, εναρμονίζει το ενδοκρινολογικό σύστημα και ειδικά τον θυρεοειδή, αποτοξινώνει τη λέμφο και γενικά διευκολύνει την κίνηση των υγρών στο σώμα. Τέλος είναι εξαιρετικός για να τονώσει το μεταβολισμό.

 

Σχόλια

μοιράστε

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Close Menu